reklama

Listopad 2010

reklama
Ja na szczęście nie musze iść na urlop bo u mnie w firmie planów urlopowych nie ma ... czasami to wkurzające, ale w takich sytuacjach ok. zresztą i tak nie sądzę żebym na siłę musiała iść ... Po macierzyńskim te dodatkowe tygodnie z maleństwem na pełnym wynagrodzeniu będą bezcenne ... zwłaszcza, że nadal nie zdecydowałam czy wracam na pół etatu czy idę na kawałek wychowawczego.
Podgrzybek - na tym etapie ciąży zwolnienie nikogo nie dziwi ... u mnie w pracy ludzie się dziwią, że jeszcze pracuję, chociaż po mnie nie widać że to już chwila i zacznę 7 miesiąc :-)
a możesz nawet pierwszego dnia urlopu pójść na zwolnienie ... niekomu nic do tego.

witam :)
ja tylko tak na chwilkę, dziś z rana pobiegałam po mieście i jakoś nie mam sił na nic. Ale co tam grunt że udały się zakupy dla Małgosi papcie do przedszkola a dla dzidzi ręczniczek. Dla każdego coś dobrego hehe :)
Pozdrawiam serdecznie papa

Pogrzybek spokój jest ważny...ale o swoje też się trzeba umieć upomnieć. Nikt teraz na siłę Cię nie powininen na orlop wysyłać, bo jak nie jesteś w stanie pracować to przysługuje CI coś takiego jak pełnopłatne L4. I warto z tego skorzystać.
A co do szpitala to ja jakoś z Ujastka nie mam miłego wspomnienia, byłam tam raz na IP.
U mnie wybór padł na Żeromski.

Dziewczyny co do mojego ZUS-u to jestem pewna, że to czysta złośliwość. Już mi zapowiedział, że nie mam po co wracać do pracy, bo mi nie da żyć. Dziękuję za rady. Jesteście jak zawsze cudowne. Byłam właśnie w PIP-ie złożyłam wniosek i mam czekać 30 dni. Bosssko ;/
Aha i gratuluję Anabar.
A co do zwolnień to niestety ale oryginał można dostarczyć tylko z pieczątką pracodawcy, a on nie chce mi tego podbić i oddać z powrotem, bo tłumaczy się, że mój brat nie może mu tego zanieść. Gdybym ja pojawiła się tam osobiście grozi, że będzie interweniował o nieprawidłowe wykorzystywanie zwolnienia. Ehz komukolwiek opowiem tą historię to każdy się dziwi jak można być takim podłym człowiekiem.
Uhm teraz idę do biblioteki :) Połykam książki namiętnie.
Dziękuję :*

reklama
Anarien ja wysyłam L4 do firmy pocztą... więc sposób w jaki się je dostarcza jest dowolny, ważne żeby nie później niż 7dni od wystawienia.
Jak masz na zwolnieniu brak zaleceń do leżenia to śmiało możesz iść im zanieść...jesteś niezdolna do wykonywania pracy ale chodzić możesz.
I nie masz się co przejmować bałwanem.
Swoją drogą to nawet jakby zgłosił do ZUS to nic Ci nie mogą zrobić...a i tak na taką komisję to Cię wezwą najwcześniej za 2 tyg od złoszenia. Komisja to pikuś, ale jak jesteś w ciąży to oni nawet wzywać Cię nie będą. Mają dużo więcej zgłoszeń które mogą podważyć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry