reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

Witam wszystkich:)
Bylismy wczoraj u naszej gin i wszystko jest oki...tylko niestety nasza gin idzie na zwolnienie bo bedzie rodzic i teraz nie wiem jak to bedzie ze zmiana lekarza...mam nadzieje, ze ta do ktorej pojdziemy tez bedzie taka fajna...Dzisiaj to dopiero dzidzie sa senne przez ta pogode:(

reklama
dziewczyny ja mam dziś nieciekawy dzien. Moja mama miała dziś sprawę rozwodową i od rana ze stresów mam skurcze i twardnienia... mam zamiar iść do lekarza, który przyjmuje zaraz obok mnie, bo moja ginka jest na urlopie.tylko muszę czekać do 17 jak moj M. wróci z pracy....bardzo sie denerwuje, mam nadzieje, że szyjka się jeszcze bardziej nie skróciła...:(:((((

Mati - gratuluje córeczki :-)

co do laktatorów to na pewno kupuje ręczny, a z takich to chyba najlepsze opinie ma jednak Avent. Do elektrycznych nie jestem jakoś przekonana ...

Chustę jak najbardziej kupuję - w listopadzie na dwór się z nią nie wyjdzie, ale po domu będzie super, poza tym P. będzie mógł nosić maleństwo w niej (chociaż on woli nosidła ale mu nie pozwolę :-) ), poza tym chusta będzie na jakieś krótsze wyjazdy, żeby maleństwo z fotelika samochodowego przekładać.

Co do leżaczków to ja znam tylko krytyczne opinie fizjoterapeutów na ich temat i mimo że mi się bardzo podobają i pewnie niektóre dzieci je lubią to na pewno nie kupię. Za to na pewno zaopatrzę się w matę edukacyjną.

Mati gratuluję córci, może nam się stan wyrówna :)

aduska współczuje...spróbuj się zrelaksować jakoś może jakaś kąpiel czy coś takiego....

mychakp no to nie ciekawie z tą zmianą ginekologa, może znajdziesz równie rzetelnego i dobrego...trzymam kciuki

Kasiu_B
mój brat chce mi kupić leżaczek, nie wiem czy będzie pasowało jak mu tak powiem prosto z mostu żeby mi kupił matę zamiast leżaczka....bo w sumie maty chyba mi nikt nie kupuje, a huśtawkę z Fisher Price też już dostałam więc i huśtawka i leżaczek....a rzeczywiście dużo słyszałam negatywnych opinii o tych leżaczkach....

Ojej Mati współczuję bratowej..... Za to Gratuluję córeczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agrafka kurcze to naprawdę jakiś dziwny zbieg okoliczności z tymi poronieniamia. Wogóle teraz my kobiety niby się nie przepracowujemy fizyczznie a jakeś słabe, tylko leki, podtrzymanie. Ta chemia nas wszystkich pożera chyba.
Aduska wiem, że to trudne ale twój stres nic mamie nie pomoże, a tobie zaszkodzi. Sama wylądowałam w szpitalu przez stres, teraz muszę leżec, a teścia nie mogłam uratować.

Zalgol trzymam kciuki za wizytę. Moja Mała też jest nisko, od początku, kopie poniżej albo na równi z pępkiem

mati2010, bardzo mi przykro z powodu bratowej, to mialo byc ich pierwsze dziecko? A tobie gratuluje coreczki :) ciesze sie ze wszystko z wami dobrze :)

zalgol, moj maluch tez nie ma konkretnych godzin w czasie dnia na buszowanie, raz bryka raz nie.. :)

Mi sie wydaje, ze jak nie mialysmy kontaktu takiego z ciezarnymi (bo np bylysmy nastolatkami jeszcze) albo nie bylysmy w temacie bo nie bylysmy w ciazy jeszcze, to sie tak nie zauwazalo tych poronien.. a teraz na to bardziej zwracamy uwage, jestesmy w wieku rozrodczym (podobnie jak nasi znajomi), do tego forum.. dlatego ciagle sie slyszy te wszystkie smutne historie.. :( podobnie jak zanim bylam w ciazy, to nie zwracalam uwagi ile naokolo kobiet z brzuszkami chodzi.. a teraz wyjde z domu na 5 min i potrafie spotkac dwie. Moja mama np poronila 2 razy i jej siostra tez raz.. :(

Violett, te 10 ruchow to powinno byc w ciagu godziny :) wiec Twoj maluch na pewno sie za malo nie rusza, skoro nadrabia w 10 min hehe :)

Kasia_B, masz moze jakis link do artykulow o lezaczkach? Nie slyszalam, ze szkodza.. zmartwilas mnie, bo zamierzam uzywac (nawet juz mamy).

A slyszalyscie o tym ze nie dobrze dzieciaczki wkladac do chodzikow?

Co do maty, to ja narazie nie kupuje, bo mam podejrzenie, ze dostane od znajomych z pracy, a jak zdecyduja sie kupic cos innego, to wtedy kupie :)

Ja mam duzo lepsze samopoczucie w tym tygodniu, bo mam w koncu siedzaca prace :), dzisiaj robilam zwroty towaru (pracuje w adidasie) i znalazlam dresik na 6 miesiecy i bluze na 3 miesiace, ktore mialy male skazy.. i zapytalam szefa i pozwolil mi wziac dla naszej dzidzi :) wprawdzie ze skaza... ale za darmo to nei wybrzydzam i tak pewnie za duzo razy nie ubierze, tak szybko dzieci rosna.. :)

Wlasnie slucham te kolysnaki z Turnauem - nawet fajne :), sciagnelam z internetu i mam tez slowa do nich, jak ktoras z was chce to moge przeslac na maila albo cos :) bo troche tego za duzo zeby wklejac na forum.

W temacie laktatorów to mam koleżankę,która niedawno urodziła. Miała kupiony laktator firmy Avent ( dostałam go w spadku-muszę tylko wysterylizowac:-) ),ponieważ jej dzieciak miał spore problemy po urodzeniu,ona niestety piersią karmić nie mogła,ale ściągała pokarm i tym jej pokarmem maluszka w szpitalu karmili. Dostała w szpitalu laktator elektryczny i na początku nim ściągała pokarm. Potem spróbowała ręcznego i oddała im tamten-powiedziała mi,że jak tylko się załapie jak działa ten ręczny to jest o niebo lepszy od elektrycznego. Mam też inną koleżankę,która używała tylko elektrycznego i narzekała strasznie,że za bardzo sutki ciągnie i ją strasznie bolą.

reklama
trusia- też tak myślę.jedzenie, no i stres robią swoje, moje poronienie prawdopodobnie wyniosło się ze stresu w pracy

ja kupuje leżaczek fisher price z wibracjami:
Leżaczek Bujaczek Fotelik FISHER PRICE 3w1+KubusP (1187656617) - Aukcje internetowe Allegro
mate też.

i podgrzewacz kupiłam na allegro za 50zł , szwagierka polecała, używa go cały czas
wiecie dziewczyny, tak na prawdę ile kobiet tyle opini, same sobie wybierzemy co nam jest potrzebne, a co nie. Jedna mamusia mowi mi jedno, druga stanowczo zaprzecza. wszystko wyjdzie w praniu

Do góry