reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

Malutka, lekarze mają też pewne doswiadczenia, mi mój zlecił 5mg. Jeśli chodzi o witaminy w pierwszym trymestrze ciąży należy pamiętać, że wit A może szkodzić i to bardzo Maleństwu, dlatego nie ma jej w "Metafolinie dla kobiet do 12tyg ciaży"

reklama
Właśnie!!! Różne mamy za sobą historie, nasze ciąże przebiegają różnie, więc różnie bierzemy preparaty czy witaminy. Najważniejsze żeby brać je tak jak zaleca nam lekarz , nie jakiś tam tylko ginekolog, bo on wie najlepiej. Należy też pamiętać, że ciąża (oczywiście ta przebiegająca prawidlowo) to nie choroba tylko fizjologia czyli stan naturalny dla organizmu.

Myszo!
Czy ten kwas foliowy zalecił Ci twój lekarz gin.?? Pamiętaj, że co za dużo to nie zdrowo zarówno dla Ciebie jak i twojego dzidziusia...

No jasne że ginek mi to polecił.
Nic bym nie brała bez jego zalecenia.

Kurcze od wczoraj coraz mocniej czuję macicę...chyba dzidziuś się rozpycha.

Pracuje w szpitalu. Mam znajomych lekarzy. Mogę mieć każdy lek czy preparat na receptę jaki sobie tylko wymyślę. Chcę 15mg kwasu foliowego proszę bardzo, złożone preparaty witaminowe nie ma sprawy. Próbuje powiedzieć,że to nie sztuka brać tabletki, które albo pomogą albo zaszkodzą tylko dlatego, że koleżanka powiedziała iż powinno sie je brać w ciąży. Tabletki, które łykamy powinien zalecić nam nasz lekarz ginekolog, bo on się na tym zna i zna wyniki naszych badań.
Nie mam złych intencji i nie chce nikogo krytykować. Próbuje wytłumaczyc, że ciąża (prawidłowa) to nie choroba i nie trzeba jej leczyć tabletkami.
Trzymam też kciuki za każdą z was, byście za pół roku urodziły zdrowe i śliczne bobasy :)

Ja nie uważam żeby mój ginekolog, któremu poleciłam prowadzenie swojej ciąży był "jakimś tam"... uważam że jest świetnym specjalistom i wierzę mu w 100%

Pracuje w szpitalu. Mam znajomych lekarzy. Mogę mieć każdy lek czy preparat na receptę jaki sobie tylko wymyślę. Chcę 15mg kwasu foliowego proszę bardzo, złożone preparaty witaminowe nie ma sprawy. Próbuje powiedzieć,że to nie sztuka brać tabletki, które albo pomogą albo zaszkodzą tylko dlatego, że koleżanka powiedziała iż powinno sie je brać w ciąży. Tabletki, które łykamy powinien zalecić nam nasz lekarz ginekolog, bo on się na tym zna i zna wyniki naszych badań.
Nie mam złych intencji i nie chce nikogo krytykować. Próbuje wytłumaczyc, że ciąża (prawidłowa) to nie choroba i nie trzeba jej leczyć tabletkami.
Trzymam też kciuki za każdą z was, byście za pół roku urodziły zdrowe i śliczne bobasy :)

Ja nie pracuje w szpitalu, nie mam znajomych lekarzy ale też mam w zasięgu wszystkie leki.
I w sumie to co napisałaś jest prawdą, ale niczym nowym.

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamusie :):-) spodziewamy sie naszego maleństwa w listopadzie, już nie możemy sie doczekać :)) brzusio rośnie, humor i nastrój dopisuje mam nadzieje,ze wszystko bedzie w jak najlepszym porządku :)

Życzę powodzenia całej reszcie listopadowych mamusiek :)))

Do góry