reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

Agrafka...bardzo Wam gratuluję! wiem jak to wazne a teraz jeszcze będzie miał więcej czasu dla Was!:)
Ja też bym chciała żeby mój M. znalazł lepszą pracę bo narazie ma 2 a wynagrodzenie nie jest wcale takie super;/

ixi...dziwne bo w sumie przed założeniem pessara powinien sprawdzić co tam siedzi:p bo jak np wychodzi że ma się streptococus czy coś podobnego to nie można zakładać pessara. w normlanej sytucji powinno się zrobić posiew po 35 tc, wieć może jeszcze Ci zleci... Ja mam zrobić jeszcze drugi raz własnie po 35tc.

Ja dziś chyba zaczynam odczuwać skutki uboczne Cordafenu...strasznie mi gorąco i głowa boli;/

reklama
ixi posiew się robi po 34 tygodniu, ja będę miała w 38 tygodniu, cytologię miałam na 1 wizycie
holly u nas odwrotna sytuacja- mąż chrapie i ja nie mogę spać przez to;/ chociaż możliwe że ja też mogę chrapać bo mam nos zatkany od dłużego czasu

Hej brzuchatki,
ja wg OM termin mam na 29.11, usg wskazuje 22.11 (to już bliżej pełni), czyli też jestem jedną z tych mam co planowo powinny sobie dłużej poczekać.

Wczoraj wieczorem znowu miałam bardziej nasilone skurcze. W ciągu godziny 4 czy 5 a potem kilka co 15-20 minut. Juz miałam dzwonić do lekarza, ale było już późno. Jakby nie przeszły to bym jechała na IP. Dzisiaj zadzwonię do gina i powiem mu o tych częstych skurczach to mi zwiększy dawkę leku.

A ja mam właśnie takie pytanie z ubezpieczeniem. Bo jak mi teraz Zus płaci zasiłek chorobowy to pracodawca nie podbije mi legitymacji. To mam iść do Zusu przed porodem czy jak?? Chyba zadzwonię się spytać bo w razie jakbym trafiła wcześniej do szpitala to żeby wiedzieć co i jak robić.

Hej:)
U mnie też noc nie za ciekawa.Niby spałam ale budziłam się co chwilkę.
Ja mam termin z OM na 19.11 a z USG na 15.11.Mam nadzieje że urodzę po wszystkich świętych.Nie chciałabym przenosić tak długo jeszcze czekać na synka.Ale jak to będzie to kto to wie.
A my same zostajemy na parę dni.Mój P leci dziś wieczorem do Szkocji do swojej mamy.Mieliśmy lecieć wszyscy ale podaruje sobie lot samolotem po co się narażać na wcześniejszy poród.Chciałam odwieść go do Poznania ale zobacze jak będę czuła się,musiałabym wracać późnym wieczorem a to jednak kawałek drogi z Zielonej Góry.
Uciekam prasować i spakować walizkę.

reklama
A ja mam właśnie takie pytanie z ubezpieczeniem. Bo jak mi teraz Zus płaci zasiłek chorobowy to pracodawca nie podbije mi legitymacji. To mam iść do Zusu przed porodem czy jak?? Chyba zadzwonię się spytać bo w razie jakbym trafiła wcześniej do szpitala to żeby wiedzieć co i jak robić.

Ja tydzień temu podbijałam książeczke w zakładzie pracy, ale mi wypłate przesyła zakład a potem rozlicza się już sam z ZUSem a nie wiem jak u Ciebie.

Do góry