reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2010

reklama
No i spacerówkę kupiliśmychicco Simplicity. Jestem zadowolona :-D
Moje bobo dziś z samego rana wyrżneło skronią o kant niskiej komody..masakra, myślałm, że zemdleje..na szczęście skończyło się tylko krótkim wrzaskiem i zadrapaniem. Moje dziecko ma tyle energii, że mogła bym ją rozłorzyć na 10 osób. Dziś przyszłam do pracy i dowiedziałam się, że roczne dzieckomojej koleżanki jest w szpitalu. Uczy się chodzić i jak to często bywa wywrócił się i wybił sobie 3 ząbki , ale na wysokości dziąsełek są pęknięte. Aż mi ciarki przechodzą na samą myśl, co to będzie w krótce.

Hej dziewczyny!
Chwalimy się, że mamy kolejne ząbki. Dwie górne dwójki :-). Do tego wszystkiego Oluś zaczą kasłać. Katar raz jest raz nie ma. Już mi ręce opadają z tym przeziębieniem.
Agrafka problemy rosną razem z dziećmi. Olek ma siniaka na policzku. Uderzył się, a wygląda jakby go mama biła... Wiecznie gdzieś się przewraca i jest poobijany. Taki wiek.
U nas zapowiada się śliczna pogoda dziś.

85asia gratulacje dla Olusia za kolejne ząbki!!!!!.

Witam się i ja.
Ostatnio masakrycznie zabiegana jestem, a to prawo jazdy, a to wesele przyjaciółki, na wszystko czasu brak.
U nas standardowo, czyli zębów brak, objawów brak, noce bez zmian od 0 do 6 pobudek. Leoś sobie już w miare ładnie chodzi, zależy od dnia, czasami cały dzień się puszcza i stawia kroczki, a czasami woli cały dzień raczkować i chodzić przy meblach....
Ja złapałam grypę żołądkową i mam ogromną nadzieję że Leoś się nie zarazi.

Miłego dnia Kobitki :)))

Jestem i ja :) Podczytuje czasem ale nie zawsze jest czas aby pisać.

agrafka my też sie przerzuciliśmy na parasolkę bo jest fajna,mała,w bagażniku dużo miejsca nie zajmuje,w domu zresztą też. Ale na zimowe i śnieżne dni w gotowości mamy jeszcze ten pierwszy wózek na spacerowy przerobiony,bo ma duże pompowane koła i pewnie się wygodniej będzie nim po śniegu jeździć.
A z tymi upadkami to niestety taka kolej rzeczy,chyba każdy dzieciak musi upaść parę razy zanim się nauczy chodzić. Gratuluje kolejnych ząbków.
miaucia u nas z jedzeniem też różnie bywa. Jak ja coś Jej ugotuję to zazwyczaj kilka pierwszych łyżeczek zje a potem marudzenia i odwracanie głowy oraz odpychanie łyżeczki. Wtedy zazwyczaj otwieram mały słoiczek papki i daję Jej na zmianę to wtedy coś tam mojej kuchni zje.
85asia gratuluję kolejnego ząbka :)
Amerie zdrówka! Mam nadzieje,ze Leosia to ominie.

A u nas? Już 5 ząbków na stanie,ale 6 juz tuż,tuż bo dziasło napuchnięte tak,że kwestia paru dni myśle i będa obie przednie górne jedynki. Nati miała ostatnio kilkanaście dni z nocnymi pobudkami ale od kilku dni już śpi ładnie,wiec mam nadzieje,że wraca do normy. Robi się coraz bardziej mobilna choć jeszcze nie raczkuje i nie wstaje sama. Ale potrafi się doczołgać tam gdzie chce wiec wymaga już więcej uwagi i zainteresowania.
No i jeszcze się pochwalę,ze będzie miała rodzeństwo :-)

Melduję się i ja w ten piękny słoneczny dzień :-)
Niedawno wróciłam z Krzysiem od lekarza (zwykła kontrola), po tych wrażeniach mały od razu zasnął przy cycu :happy2:. Mój mały szef ma 11 kg, obwód głowy 47 cm i 6 ząbków. Ogólnie jest zdrowy jak ryba i dobrze się rozwija, z czego jestem mega zadowolona :)
poza tym mogę wam jeszcze napisać, że Krzyś be problemu wstaje sam w łóżeczku i wszędzie gdzie może się czegoś złapać i też mi nie przesypia całych nocy, budzi się tak około 3 razy na cyca. Oj chciałabym już przespać całą noc.

Agrafka_7 my też chcemy kupić mniejszą spacerówkę bo na razie jeździmy w tej z głębokiego wózka i jak chcemy gdzieś jechać to jest dużo pakowania i zajmuje cały bagażnik :/ jak już troszkę pojeździcie to napisz jak się ta wasza parasolka sprawuje.
85asia gratulujemy kolejnych ząbków :)
Joasia79 gratuluję drugiego bąbelka :-) napisz coś więcej, jak się czujesz jak zareagowaliście na drugiego dzidziusia?

Tygrysek poza tym,że byłam ostatnio chora (nadal zresztą mi do końca nie przeszło,bo jeszcze katar mam i kaszel czasem) to ciążowo czuję się dobrze,bardziej senna i zmęczona ale nic poza tym. A my się bardzo ucieszyliśmy bo planowaliśmy i bardzo chcieliśmy mieć drugie dziecko z mała różnicą wieku wiec jesteśmy szczęśliwi,że sie udało i to już w drugim cyklu starań :)

reklama
Do góry