reklama

Listopad 2011

reklama
Niuniunia, Angun Pola wstała o 16tej, zjadła - jakoś nie szalenie dużo, ponosiliśmy ją, posiedziałą u mnie na brzuchu, chwilkę w bujaczku i poszła dalej spać, ja też jestem senna
PS a teraz o 17:05 też jadła (widocznie nie dojadła i byla głodna) jadła z 10 minut i dalej śpi :) Po ostatnich dniach tego nam trzeba bylo :))

Ostatnia edycja:
Witam kochane..

Wrocilismy do Szwecji po dlugich i cudownych polskich wakacjach.Morze szalalo ,ja sino niebieska , a Olinek spal jak aniolek. Pewnie mu sie bujanie podobalo. Nawet karmilam do na lezaco bo nie moglam sie podniesc ,tak mi bylo nie dobrze.
W domu fajnie, duzo wiecej miejsca i jednak spokojniej.

Mam do was kilka pytan:
1.Od wczoraj troche krwawie ,taki czerwony sluz. Czy to @ ??? przeciez karmi piersia. Nie non stop ,bo mieszam a MM ,ale karmie przynajmiej 4-5 razy na dobe.
2. Olus ulewa i to dosc konkretnie. Nie wiem czy mam sie stresowac, bo moze sie przejada. Moze ma uczulenie na laktoze. Jesli tak to jak to sprawdzic?
A moze ma cos z jakas zastawka w zoladku. Kurcze dziecko kolezanki tak mialo i musialo miec operacje. Po prostu otwor do zoladkan ie byl wystarczjaco duzy. Oczywiecie mam stresa.
3. Czy wasze dzieci naprawde chodza sppac o 22? Alexander czasem w pizamce zasypia kolo 1 w nocy. ALe czy dla niego jest podzial na dzien i noc. PRzeciez i tak wiekszosc przesypia.

nosze do dzisiaj w siodelku BabyBjörn- ( alternatywa dla chusty). On to uwielbia a ja mam rece wolne.
Poza tym najbardziej ulubione sa zakupy. W centrach handlowych ,spacerach ,samochodzie ,najlepiej sie spi. Potrafi przespac 5-6 godzin bez przerywy ,bez karmienia. LAe w domu krzyk i cyc musi byc natychmiast.Jest tu za mna siostra ,wiec dzielimy sie Olusiem na pol. W sumie jeszcze nigdy nie bylam z nim sama. Zawsze jest mama albo siostra. Magda zostanie10 dni.. a potem zostane sama w Okropnej Szwecji..
Mamy tez za soba pierwsza noc osobno. Olus u siebie ,a ja w sypialni. Idealnie , on budzi sie 2 razyw nocy ( godz .3 i 6-7),ja mam nianie w pokoju ,wiec slysze najmiejsze piskniecie. Cyc i spanie dalej :) Cudownie wrocic do swojego lozka.

Ninuniunia- idz na ostry dyzur.Najlepiej w nocy. Powiedz ,ze koszmarnie boli i nie mozesz chodzic. Krem ci nie c nie pomoze ,bo paznokiec wciaz uciska. nie moga cie odeslac ,nie pomagajac wpierw.

Ogladalam dziciaczki w galeri i sa coraz ladniejsze. Sliczne mamy dzieci.
Andzelika -kiedy patrze z gory na mojego synka ,i jest bez czapeczki to wyglada identycznie jak twoj. Zrobiemu takie zdjecie i wam pokaze.

Gola -kurcze ,to musi byc ciezko ,karmic herbatka lyseczka. Pytalas sie pediatry dlaczego Pola tak nie lubi butelki. Moze mozna cos poradzic. To duzo latwiejsze. Bo co zrobisz jak skonczysz karmic??:szok:

Oj Gola to świetnie, że dziś Polunia spokojniejsza, niech wam wieczór i nocka też tak miną!
Artur też praktycznie cały czas śpi, trochę protestował, jak go kładłam na drzemkę ok.17, ale widziałam, że jest zmęczony i wreszcie zasnął.
Zjadł o 18.30 i teraz jak zwykle kima, bo to jego godzina. Chciałam go trochę przeciagnąc bez snu przed kąpielą, ale on taki zaspany, że nie mam serca go na siłę budzić. Później wojuję z nim do 23 minimum, bo nie chce zasnąć :-(

A mysmy zaliczyli spacerek w koncu od dluzszego czasu :-) poszlismy po 13 a wrocilismy o 15,Sami slicznie spal z mala przerwa bo spotkalismy wujka na spacerze i go troche przebudzil ale zasnal wiec spoko.Po powrocie oczywiscie zjadl butle i poszedl znowu spac wiec spi od tej 15 do 16:30 bo troche sie powiercil i marudzil wypil herbatke i tak dalej spi do teraz :szok: wiec praktycznie moje dziecko spi od 14 do teraz z malymi przerwami na butle :tak:
winki mozliwe ze to @ wiesz kazdy organizm jest inny i to ze karmisz piersia tez nie oznacza ze nie bedzie tej @ czasem wlasnie przylazi wczesniej niz powinla,Ja odciagam kilka razy dziennie mleko a @ ani sladu jak dotad wiec kazdy organizm jest inny :tak:
A co do ulewania to mozliwe ze sie przejada moj wlasnie jak za duzo zje to tez uleje i to dosc mocno ze sie czasem wystrasze no ale nie placze wiec jest dobrze.W szpitalu polozna mowila ze jesli po ulewaniu dziecko nie placze,chodzi mi o takie pozadne placzenie to jest w porzadku z tym ulewaniem,bo wyrzucil nadmiar mleka i juz ale jakby po ulewaniu dziecko sie jakos dziwnie zachowywalo i plakalo strasznie to lepiej skontaktowac sie z lekarzem no ale te ulewania tez musialy by byc po kazdym karmieniu bo jak jest tez raz na jakis czas to nie trzeba sie tym martwic kochana :tak:
A ze spaniem to u nas jest roznie,raz spi juz o 23 a czasem 1 w nocy a on ma duze oczka i opowiada a Ja drzemie w lozku :-D wiec mysle ze nasze dzieci maja jeszcze czas na unormowanie swojego trybu dnia i nocy,innym dziecia poprostu to przychodzi latwiej i szybciej a drugie znowu troszke dluzej wiec glowa do gory bo i nasze kiedys beda zasypiac o normalnych porach :tak::-)

Sami obudzil sie o 19:30 zjadl mleczko 140ml i poszedl dalej spac :sorry: jestem ciekawa czy bedzie spal w nocy?? Czy spacer mogl tak na jego spanie podzialac,ze sie mu tak dobrze spi??
No i 20:20 i sie zbudzil moj spioszek :-) ide go zabawiac i wymeczyc na wieczorne spanie ;-)

Milego wieczorka dziewczyny ;-):-) calusy i usciski dla maluchow ;-):-D

Ostatnia edycja:
Ssabrinaa - Zosia w dzień nie spała ale po 2 cycach podałam jej Enfamil i zjadła 100ml. O 19 uśpiła się na leżaczku-bujaczku i tak śpi do teraz!!! Ja siedzę koło niej w pokoju, światło zaświecone na full, tv idzie z normalną głośnością - teoretycznie warunków do snu brak... a jednak. Ciekawa jestem o której wstanie (nigdy mi za dnia nie spała nawet 2 godzin) i kiedy pójdzie spać... tzn. na ten nocny sen, który trwa u niej zwykle pk. 5-6 godzin. Aż się boję co to za noc dziś będzie. Heh jak by nam nasze bąble zafundowały bezsenny późny wieczór... to mamy BBForum co by się pożalić i poczytać :)

reklama
oki winki zrób zdjęcie jestem ciekawa

niuniunia- mi już puchł palec duży na maksa i ta ropa cuchła,ale dałam radę przyznam,że ledwo wytrzymałam,ale im dłużej grzebałam i wycinałam tym mniej bolało tak mi palec się od mega bólu znieczulił

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry