• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2011

syl starszego syna co chwila zostawialam z mojaj mama bo z nami mieszkala, teraz mieszkamy sami wiec moge liczyc raczej na opieke meza nad dziecmi. Ale jesli bylaby potrzeba to dzwonilabym po moja mame ;)

pepsi moj nie jest zainteresowany mata, ale pozytywka jak najbardziej ;) Mam mate ale chyba zostane przy uzyciu kocyka i zwyklych zabawek, bo to mi sie lepiej sprawdzilo przy Macku niz mata.

onanana silan sensitive mam w domu i w nim pire rzeczy Macka i nasze :tak: chodzilo mi o plyny typu Dzidzius czy Lowela, ciezko trafic na nie w mojej okolicy, bo ja nie chodze juz na zakupy do hipermarketow
:tak:

lilydelux Kuba wklada piastki do buzki, ostatnio mam wrazenie ze obserwuje raczki przez moment, ale nie chwyci zabawek - jest jeszcze czas na to ;)

Jak chodzi o spanie dzieci to bedzie coraz lepiej ;-) Moj spioszek tez zasypia sam w lozeczku, nieraz go poglasakam a on od razu zamknie oczka. W nocy spi spokojnie i budzi sie na jedno karmienie tylko. Zdarzylo sie ze spal po 8h, a dzis w nocy 5h, przerwa na karmienie i kolejne 4h spania.
Caly dzisiejszy dzien przespal budzac sie tylko na jedzenie.
Teraz troche marudzi ale nie placze. To takie wieczorne problemy brzuszkowe.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, nawet nie mam kiedy poczytać was porządnie, a co dopiero odpowiedzieć... Filip zajmuje mój cały czas a w weekendy staram się nadrobić to, czego w domu nie daję rady zrobić.
Wczoraj Filip nie spał do 2 w nocy, cały czas płakał, mój A. dzisiaj w nocy jak trup po 4h spania... a ja sama nie lepiej, bo Filip wcale nie chciał później wstać.
Od paru dni tak jest, a ja umieram ze zmęczenia. Nie wiem czy to przez odstawienie dicofloru (wczoraj z powrotem zaczęliśmy dawać na wszelki wypadek), ale darcie się przy karmieniu już nie jest tylko o 22 jak kiedyś ale o każdej porze. Męczy to strasznie, już nie wyrabiam :-( A najgorsze, że Filipka boli.

Postaram się nadrobić co tam piszecie, ale sesja na karku i pracę zaliczeniową na semestr muszę pisać, trzymajcie się dzielnie mamusie.

andrzelika to smutne co piszesz, przecież taki piesek nic złego nikomu nie zrobi :-(
syl84 ja już zostawiam moją małą z jej przyszłą nianią, w następnym tygodniu będzie sama przez 5-6 godzin bo ja będę się opiekować siostrą w szpitalu, mała często też zostaje z tatusiem, ale ja karmię tylko MM więc mam łatwiej
lilly ja przestałam karmić w wigilię i @ dostałam dziś :crazy: masakra!!!

U nas dzień super zdążyłam posprzątać, poprać obiad ugotować, a teraz mała się drze :szok: idę ją wykąpać może będzie lepiej, do później

to podpowiedzcie mi: jeśli się zdecyduję zostawić maluszka pod opieką to ile pokarmu powinnam zostawić? Tak na jedno karmienie powiedzmy? Mały waży 6 kg, jak to obliczyć?

margo noom strasznie płakałam przecież to tak spokojne psy nikogą nie ugryzą u nas jest ktoś mśćiwy na wiosce i ciągne giną każdemu psy...:wściekła/y:

syl- ja karmie MM , więc ja co 3 godz małemu daje po 90ml i tak jak zostawiałam mu dawali też, ale pokarm z piersi jest chyba mniej syty i częściej dziecko je, a co ile karmisz?

ja bym na twoim miejscu jak jedziesz na 6 godzin do 200ml zostawiła lepiej więcej niż za mało a sprawdzałaś kiedyś ile z piersi laktatorem odciągniesz? Ja to ciągłam i ciągłam i cały czas było, a nie którzy mają do paru ml w piersi i koniec dopiero po 2 lub 3 godzinach znów napływa im tyle samo.

ponko ten bol spowodowany jest nietolerancja laktozy? Tak mi sie kojarzy ze kiedys pisalas ze Filip ma jakies prpblemy? A moze sprobuj Delicol, bo to pomaga wlasnie przy nietolerancji laktozy.
Delicol.pl • Jedyny preparato eliminujący przyczynę kolki

syl karmiac dziecko MM na opakowaniu jest info ze w 2-3msc zycia ppwinno zjadac ok 120ml na posilek wiec jesli chcesz odciagnac swoje mleczko to przynajmniej tyle zeby bylo na zapas ;)

Dziewczyny...
Maciek juz spi, Kuba zasypia, a maz jest na basenie.... Ciesze sie cisza i spokojem. Az mi sie wierzyc nie chce ze jestem we wlasnym domu i moge robic co tylko chce . A niebawem wyruszam do lozka zeby odpoczac :D

Kasiek my mamy matę FISHER PRICE RAIN FOREST - super jest, świeci światełkami, gra melodyjki i jak dziecko porusza zawieszkami to zaczyna grać i i świecić - polecam :) ma lusterka, szeleszczący listek i grzechotki i inne fajne zawieszki, które można ściągać i dowolnie zawieszać :)

reklama
Nimfii to masz raj kochana:-) Odpoczywaj, należy Ci się!!
Angun, tak karmię piersią. Maja je zazwyczaj 6 razy na dobę:tak:

syl moja młoda już w pierwszym m-cu życia potrafiła zjeść ponad 120 mojego mleka z butli... kochana jak jeszcze nie odciągałaś to koniecznie spróbuj jak Ci pójdzie, bo ja z początku kompletnie nie umiałam sobie z tym poradzić!!

Kasiek Maja dostała od teściowej na mikołaja taką matę: Baby Mix Mata Edukacyjna Króliczek - zdjęcia, foto, galeria produktu NIE POLECAM jej nikomu!!!! W miejscu noska tego króliczka jest taki twardy dżings co piszczy. I gdzie ja mam na tym to dziecko położyć???

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry