reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

Cześć dziewczyny, ja za sobą mam ciężką noc, ale to tylko z mojego powodu, na szczęście jest M. i on cały czas się zajmuje Franciszkiem, niestety kończy się tym, że Franek nioe chce inaczej zasnąć tylko na rękach a tyle czasu go uczyłam zasypiania w łóżeczku... ale to cena choroby:wściekła/y:
Martttika
trzymam kciuki, żeby obyło sie bez cięcia!
Katerinka takie nieprzestrzeganie przepisów to niestety błahostka, uwierz mi...
Andrzelika u nas też szaro, buro i ponuro, ale Franek zaliczył spacerek z tatusiem:-) niby są u nas na wsi chodniki, ale tylko przy ulicy a co to za spacer koło jeżdżących samochodów, więc trzeba na wyboje...
Angun też się sobie dziwię, ale już nieraz robiłam duże imprezy, bo mam dużą rodzinę.. a to imieniny a to urodziny a że kasą nie grzeszę zawsze muszę wszystko sama przygotować, ale chrzcin już nigdy więcej sama nie zrobię, niestety niech się poobrażają, ale następnym razem tylko dziadkowie i chrzestni.
Helenka widzę, że faktycznie mały Cię trochę trenuje... współczuję i trzymam kciuki za rehabilitację.

reklama
marttika biedactwo, trzymam kciuki, żeby się poprawiło, bardzo mi Ciebie żal ,domyślam się jak Cię to boli :-(

mycha - super ta biżuteria, podobają mi się bransolety, drogie takie cuś?

Cocca podziwiam Cię, ale widzę jakim kosztem to wszystko, wracaj do sił szybciutko! Franuś na nowo będzie zasypiał w łóżeczku, trochę czasu, płaczu, ale pewnie szybko na nowo się przestawi . U nas też było piknie i różowo, az pojawil sie ból brzuszka i czesto nosilismy Pole, teraz nie doamga sie rak, ale do usypiania coraz czesciej :-/A tak nam fajnie sama zasypiala, z reszta podstepne kolki nam wszystko popierniczyly

ja z małym dziś byłam dwa razy na spacerze nie dawno wyszłam drugi, bo słońce pięknie świeciło i jeszcze cieplej było, Alan jak zabity na dworze śpi nigdy nie płacze:-)

andrzelika Ty to aparatka jesteś, albo nie chodzisz na spacery, albo z grubej rury - dwa razy dziennie:-D
martika bidoku, trzymam mocno, żeby Cię już puściło, bardzo dzielna jesteś, mi sie raz zrobiła twarda gruda w cycku i zaczynało boleć i wlazłam do ciepłej wody do wanny, polewałam cycka prysznicem, masowałam, masowałam, potem przystawiałam małą, i tak kilka razy, aż wreszcie puściło, ale to był chyba po prostu jakiś jednorazowy zastój, masować trzeba z czuciem, tak, żeby nie naderwać kanalików mlecznych jakby co ;) Zdrowiej szybko!

andzelika moja to jest jakaś dziwna w foteliku w samochodzie nie śpi na nią to nie działa a na dużo dzieci działa ona się wkurza że jest ściśnięta nie może rękami i nogami ruszać ,jak ma spać 30min to śpi na dworze jak i w domu hehhe trudy typ mi się trafi już jest uparta ;-)
Moja spi szok co jej się stało od 13 z gondoli jej nie wyciągałam zdjełam tylko czapkę odkryłam i odpiełam kurteczkę..

nimfii ja urodziłam o 07.34. Oprócz takiej samej daty porodu to moja Ola też ma B Rh- a ja AB Rh -.Także nie było u mnie tej niezgodności serologicznej.:-D
Mamy ze soba dużo wspólnego:-D:-D:-D

Anek jesli mialabys konflik serologiczny z dzieckiem to na ujastku od razu po porodzie daliby ci specjalny zastrzyk i powiedzieliby ci ze jest ta niezgodnosc.
Wiem bo ja i moja kolezanak na sali mialysmy krew Rh minus. Ona miala konflikt z dzieckiem, a ja nie mialam. Ona dostala ten zastrzyk, a ja nie :-)
No i w ksiazeczce zdrowia jest wpisana grupa krwi.

Dokładnie tak, dostałam zastrzyk z immunoglobuliną.

Witam mamusie
w końcu mam czas na BB, od rana ciągle coś, sprzątanie gotowanie zakupy no i tu się wkurzyłam jak wracałam do domu to coś zaczęło mi w aucie trzaskać kontrolka się zaświeciła od akumulatora i jak się zatrzymałam to już nie ruszyłam ale byłam zła:wściekła/y:akumulator się rozładował pierwszy raz tak mi się stało no cóż jak nie urok to....:szok:
ankusch też uwielbiam wiosenne kwiatuszki w domu tez mam w planach kupić jakiegoś żonkilka albo hiacynta:tak:
marttika oj biedna trzymam kciuki za szybką poprawę :tak:

u nas tez tak szaro i buro ale spacerek zaliczony podczas którego nakładałam i ściągałam ochraniacz przeciwdeszczowy 2razy bo co chwilę deszczyk nas straszył ale pospacerowałyśmy ponad godzinkę , byle do wiosny i już będzie lepiej i cieplej:tak:

Miłego popołudnia

reklama
Do góry