reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2011

hej kochane ja tylko na chwile bo mam urwanie głowy z małą...
wczoraj dałam jej pierwszą marcheweczkę i od tego zaczął się koszmar... mała ciąśgle płacze, kupki robi więc zatwarszenbia nie ma ale jest bardzo marudna, nie chce spać, zasypia z wielkim płaczem bujając ją ogromnie mocno/szybko zgłupiec mozna. jka zdycham z bólu brzucha bo wczoraj głupia przeniosłam ciężkie łóżko sama i brzuch napier*** mała nie chce jeść, tylko na rękach i tylko u mnie nie wyrabiam. wczoraj poszła spać o 23:szok::szok::szok: a normalnie chodzi spać o 20 ja już nie wiem co jej jest;(((

reklama
Witam mamusie w ten deszczowy dzień:-)
u nas nocka przespana od 20.00 do 9.00 na jedzonko obudziła się o 5.30, ja wczoraj do Liwii przed spaniem mówię tak z poważnym wyrazem twarzy Liwia teraz jest pora spania, zaraz odłożę Cię do łóżeczka i masz spać a ona patrzy na mnie wielkimi oczkami z uśmiechem na twarzy słuchała mnie z wielkim zdziwieniem fajnie to wyglądało tak mi się chciało śmiać ale ja powaga odłożyłam ją do łóżeczka i wiecie że za 5min zasnęła :tak:

u nas pogoda beznadziejna a jeszcze 3 okna zostały mi do umycia nic zrobię to po świętach a tak wszystko wysprzątane, tylko jeszcze podłogi, kurze zmyć ale to w sobotę się zrobi:tak: i u mnie w domu rodzinnym kryształów, bibelotów naustawianych na ogromnej meblościance eh i te mycie tego przed świętami masakra :crazy:

agutek
my idziemy na 2 wizytę bioderek 12.04, powodzenia na USG
maggipka nie wiem kochana co wam doradzić, może z czasem mała zacznie sama zasypiać tego Wam życzę bo wiem że to strasznie męczące my chusteczek używamy Dada z biedronki tych zielonych naturals dla nas są ok i cena przystępna
Gola u nas też pieluszka przy usypianiu musie być
onanana miłego spacerku ze Emilką i Mają my dziś w domu siedzimy deszcz pada nie chce się wychodzić w taką pogodę

Miłego dnia

A jakich husteczek używacie?

Dziewczyny - ja chyba oszaleję z tym moim nieśpiącym dzieckiem!! Wczoraj już miałam kryzys po tym, jak usypiałam ją 3h do wieczornego spania, od 20.30-23.30. Nie wiem co jej jest, próbuję już wszystkiego, a on dalej nie chce zasnać. W ciągu dnia spała 2x15min i chwilę dłużej na spacerze. Nic nie jest w stanie jej zmęczyć!! Natomiast ona mnie zameczy na maxa, nie mam możliwości na zrobienie czegokolwiek, bo sama też nie poleży. Armagedon!!

Jak wy usypiacie swoje dzieci?

Jesli chodzi o chusteczki to staram sie kupic Pampersa na promocji 6pak za 25zl. Czesto sa w marketach. Sa najlepsze. Mam jeszcze z Huggies i Kindii ale nie sa takie fajne - za cienkie i sie rozrywaja.

W temacie usypiania na szczescie na noc nie ma problemu. Ok 19-20 młody sam zasypia w lozeczku, podaje mu tylko pieluszke zeby zakryl oczka. Spi pieknie w nocy.
Gorzej jest w dzien. Tez nieraz sie wydziera przez zasnieciem, mimo iz widac ze jest bardzo zmeczony i chce spac. Mysle ze w ciagu dnia go rozpraszaja dzwieki i obrazy jakie widzi wokol siebie.
Zeby spokojniej zasnol puszczam mu dzwiek szumu - mam nagrany dżwięk i mu puszczam do zasniecia. Gdy to nie pomoze to wlaczam suszarke i jej dźwięk go szybciej uspakaja. Nieraz musze "posuszyc mu brzuszek" jak sie pręzy bo wtedy najpewniej boli go brzuszek. A takie ogrzewanie przez moment uspakaja.
Mozesz sprobowac z tymi szumami dzwiekami ;)

A czy probowalam usypiac dziecko aby lezalo same w lozeczku?
Wg wielu poradnikow do usypiania dzie to jest jednak bardzo dobry sposob aby dziecko zostawic samo w lozeczku aby nauczylo sie samodzienie wyciszac. Zagladac do niego co jakach chwile, poglaskac i odejsc i tak co chwile. Pytanie tylko ile czasu jestesmy w stanie wytrzymac takiego placzu :p
No ale jak tu juz chyba kilka dziewczyn pisalo ze im ten sposob pomogl.
Na poczatku jest trudno ale jak sie dziecko przezwyczai ze musi zasnac samo to potem juz jest z górki.

Niunia wspolczuje Ci kochana,biedna Wiki,moze faktycznie jej ta nowosc zaszkodzila i brzuszek ja bolal,oby sie jej polepszylo jak najszybciej.

A my mamy isc na ten spacer i na poczte a mlody se spi w najlepsze juz od 10 :confused2: slonko powoli zachodzi i chmury sie jakies pokazaly,no ale jak sie tylko obudzi to zwijamy sie na ten spacer bo jutro to juz nie wiadomo jak bedzie a kolejnych kilku dni bym nie zniosla w domu :baffled:

Hejka:)
Martynka robi mi dziś bunt spała 2 razy po 10 min i tyle gada non stop w nosie ma spania a ja mam trochę roboty a ona ciągle chce mojej uwagi ;-)
agutek po tym heviranie są efekty bo mnie często się opryszczki czepiają ostatnio miałam przed wypisem w szpitalu i jakoś chyba niedawno :baffled: ohyda ponad tydzień mnie się trzyma.
A na bioderka idziemy w połowie maja już 3 razy wcześniej były oki.
onanana super masz pomoc:-)ja mam siorkę co skączyła 11 lat moja Martynka ją uwielbia a ta umie się nią zajmować bo niańczy też mojego brata córcię 2lata ma podejście do dzieci :-)
gola,ssabrina,nimfii moja z pieluchą nie zaśnie za chinę:-D
mirelka Liwia świetnie pospała :-)
niuniunia współczuję biedna Wikusia może ta marcheweczka jej nie podpasowała.
maggipka my wodą myjemy w dzień a tak to jak gdzieś idziemy to chusteczki pampers białe albo inne jakie mamy :-)

Niuniunia - biedne jesteście obie :-( A ty kochana, na drugi raz chłopa wołaj do dźwigania, bo możesz sobie krzywdę zrobić - ale ja też taki chojrak jestem, a potem zdycham, bo mnie coś boli ;)

Gola no właśnie u mnie jest tak samo, wczoraj poprosiłam męża żeby umył mi szafę na samej górze bo był kurz a ja nie miałam już sił to odwalił mi "dziś to już za późno na takie mycie, odłóżmy to na jutro" jak ja się zagotowałam:wściekła/y::wściekła/y:wneerwiłąm się i poszłam sama sobie ot umyłam, mimo że brzuch mnie bardzo bolał ale cóż ja dla swojego męża się nie liczę...

Laski poszłam sobie spacerkiem na rynek po zakupy, wracam (a u mnie żeby dojść do mojego domu idzie się drogą ok 200metrów i mieszkam w okół domów - mojej rodziny) mój szwagier robił samochód na podwórku obok i patrzy co się dzieje. Więc idę sobie dalej i idę i słyszę że jedzie za mną jakieś auto, myśłałam że to brat szwagra bo wcześniej był odwracam się a to radiowóz policyjny za mną myśłę sobie WTF?! coś zrobiłam czy jak? Doszłam do drzwi patrzę wyjeżdżają, w szoku byłam, po chwili dzwoni szwagier i mówi zgarnęli cię czy jak? nie chyba się pomylili...

Hej laski, ale się usmiałam czytając o kryształach :-D ja też przeżyłam ten koszmar i my z siostrą kryształy na półkach nazywany "wystawka" i tego u mnie w domu teraz nie ma, są za to szafy z drzwiami przesuwanymi i zamknięte szafki, nie cierpię bibleotów, słoników i innego rodzaju zbieraczu kurzu, nie lubię też firanek ale na 2 okanch wiszą, bo mam chodnik za oknem więc nie ma zmiłuj.
U mnie zakupy mega udane obkupiłam się, że hoho 3 sukienki, marynarka, 2 pary spodni kantów no i biały płaszczyk w rozmiarze 36 :szok: nieźle co, ale już spodnie w rozmiarze 42 hihi:-D

reklama
nimfii Zosia tak właśnie sama zasypia w dzień ale na naszym wyrku.czasami musze się koło niej położyć ale jakieś wielkiej tragedii nie ma.dobrze, że nie jest nauczona bujania itp. przynajmniej u nas tego nie lubi, ktoś obcy jak ja tak weźmie to prędzej
niuniunia uważaj na siebie, nie dźwigaj bo się jeszcze jakieś biedy nabawisz, dobre z tym radiowozem
ankusch u nas też pieluszka nie przejdzie, po porostu położyć i tyle

a mój stary czyt. mąż dał Zosi kaszkę mleczną-ryżową z bananami choć jeszcze nie miałam zamiaru jej na dniach wprowadzać, ale minki robiła, ale jadła, a tak jej się chciało pić po tym, masakra wypiła 150 herbatki:szok:

margo zakupy pełna klasa, już nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam bo wolę dziecku, dziś zakupiłam bialło-zielone z przewagą białego adidaski,a co niech ma

Do góry