reklama

Listopad 2011

muszę wam opowiedzieć jaką radę dostał mój mąż od swojej bratowej jak powiedział, że nasza mała chora była, że najlepiej jest izolować dziecko i nie nastawiać go na kontakt z tyloma osobami co my, oni tak robili przez rok, że tylko we 3 byli :szok: nieźle co?>
Szaleństwo! Ja tego nie rozumiem...
pepsi pod tym względem masz rację:-)
Anna jasne, ze każdy ma prawo wyrażać własne zdanie, ale można je wyrazić i zakończyc temat. Ty tego nie zrobiłaś...
niuniunia prawko to przydatna rzecz :-) też teraz odczuwam jego brak...
margo, ale Twój mąż szalejw w kuchni :-)
mim może zacznę tę odżywkę stosować, bo niedługo łysa będę :-(

reklama
margo, tylko ja pisałam o Tormentiolu raczej negatywnie, żeby nie stosować go zbyt często, bo zawiera kwas borny, którego nie można używać poniżej 3 roku życia, więc trzeba uważać

bardzo dobra i nieszkodliwa jest maść pieluszkowa, robiona w aptece, ale to na receptę

Pepsi Nie wiem czy wiesz o tym że maść pośladkowa/pieluszkowa/odparzeniowa to nic innego jak kwas borny lanolina i wazelina. W tym wypadku tormentiol jest delikatniejszy bo zawiera pięciornik który ma działanie ściągające i bakteriobójcze a do tego jest tlenek cynku.

Moj malutki juz okapkany,pojedzony i ululany :tak: dzisiaj mial jakis taki senny dzien ale to pewnie wina pogody bo caluski dzien u nas padalo z malymi przerwami :dry: jestem tylko ciekawa jak dlugo jeszcze tak bedzie u nas padac bo czasem to poradzi caly tydzien padac,padac i jeszcze raz padac z malymi przerwami :sorry2::eek:
Gola zazdroszcze tego sloneczka oj jakby sie u mnie przydalo choc troszke,no jeden dzien normalnie zeby gdzies tak wyjsc i posiedziec :tak:
Niunia oj prawko to jest super sprawa,Ja mam juz ksiazke od bardzo dawna ale cos mi ciezko nauka idzie w ciazy nie czulam sie na silach zeby isc zdawac itd a teraz malo czasu ale obiecalam sobie ze do koncu tego roku musze je zdac :tak:

Pepsi Nie wiem czy wiesz o tym że maść pośladkowa/pieluszkowa/odparzeniowa to nic innego jak kwas borny lanolina i wazelina. W tym wypadku tormentiol jest delikatniejszy bo zawiera pięciornik który ma działanie ściągające i bakteriobójcze a do tego jest tlenek cynku.

a widzisz, nie wiedziałam, moja siostra ją stosowała u swoich dzieci i polecała, ale nie znałam składu, w takim razie jednak nie polecam:no:

dobrze, że Lena nie ma kłopotów z odparzeniami i nie musimy żadnej maści/kremu stosować, bo pewnie za radą siostry bym poprosiła o receptę

Ostatnia edycja:
martttika mi chyba by sie przydal tez jakis porzadny kop w dupsko bo moj A. nawet wiecznie mi mamrocze nad uchem ze zamiast przed kompem to moglabym wziasc testy i sie uczyc :no: ale ze mnie ostatnio jakis len a jak mam wolna chwile to nie nauka mi w glowie :-p ale musze znalezsc jakas mocna mobilizacje bo np. jak bym miala te glupie prawko to wczoraj przy takiej paskudnej pogodzie moj zostawia mi samochod i moge lekarza na spokojnie objechac.No nic trzeba sie wziasc za tego wlasnego lenia i kopnac go bo gadu,gadu a testy nadal leza :-p:-D

Tormentiol miałam polecony w szpitalu jako mamie pacjenta, jestem osobiście bardzo zadowolona z jego działania i nie nadużywam go.Dzieci mają bardzo cienką powłokę skórną dlatego nie zaleca się stosowania większości leków. Dla mam które się obawiają jest nowe masło pieluszkowe PALMERS BABY MAŚĆ P/PIELUSZKOWEMU ZAPALENIU SKÓRY+ (2270507050) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie stosowałam go ale składem wydaje mi się sensowne.

Moje dzieciątko śpi od 20, zjadło 170ml mleczka z kaszką. Byliśmy na kontroli na oddziale i jak na razie nie ma śladów skazy ani nietolerancji, nadal oczywiście musimy uważać i nim przejdzie całkowicie na bebilon musi mieć badania zrobione jeszcze raz. Później pojechaliśmy na zakupy Olek wyspał się a my spokojnie mogliśmy pokupować, obudził się przy kasie. W domku ćwiczenia kąpiel i spać.

Ostatnia edycja:
reklama
Helenka, dlatego ja nie mówię żeby w ogóle nie używać Tormentiolu, ale używać go tylko wtedy kiedy inne sposoby zawiodą. Lepiej użyć 3 dni Tormentiol niż żeby dziecko miało rany do krwi, ale jednocześnie trzeba mieć świadomość, że nie jest to preparat do ciągłego użytku i należy stosować go oszczędnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry