reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

gola ;***:-) co jeszcze kupiłaś ? ja też musze kupić małej rękawiczki jakieś ocieplane..ma takie milutkie ale gówniano grzeją bo łapki zimne.A moja też doopką rzuca jak coś nie po myśli ah te kobiety :-D
magipka fiu fiu jaki ful wypas obiadek..nigdy takiego nie jadłam ;-)
Aneczka niedługo Zosieńka poleci zobaczysz ;-)Chodziło mi z pobudkami na ammm od której idzie spać do której budzi się na maxa;-)
mary głowa do góry ;-)kochana wszystko bedzie dobrze-MUSI :-)jA Też czasem nie mam weny a raczej mam lenia maxymalnego :-D
Anus mnie czasem wszystko przetłacza i to z jednym dzieckiem a co mówiąc z dwójką bym miała...ale uśmiech dziecka czy przytulenie wszystkow wynagradza;-)Gola ma rację zawód nacięższy :-) Ale to nasz najsłodszy ciężar....miłego wieczorku kochana ;-)
nimffi my kąpiemy małą w wanience a potem tatuś się kapie albo ja w tej wodzie tylko dolewamy sobie więcej do wanny.Zazwyczaj tato;-) i dzieki temu ma delikatną skóre po niuniowych płynach natłuszczających :-D:-D

reklama
Gola- my jesteśmy z pod Poznania. Tutaj jesteśmy tylko "chwilowo", myśle, że jeszcze z dwa lata i wracamy, przynajmniej mamy taki plan a co życie przyniesie to swoja drogą. Na pewno nie chciałabym zostać tutaj na stałe.
Co do spotkania to ja bardzo chętnie- przyjeżdżaj nawet jutro,adres już masz;-)

GOLA a to chyba ze tak z tym bananem :p kuba nie je wcale tak ladnie. Jogurty owszem je ale banan tez troszke dziubnie. Ostatnio obiadow nie chce jesc ale to pewnie przez gardlo. Za to o mleko do picia sie upomina i az podskakuje jak widzi butle ;-) takze ona je jak jadl male ilosci z tym ze chetny jest do probownania

ankush - nic malej tylko rekawiczki, bo z domu zapomnialam a zimno bylo. A tak to owoce i warzywa i rybka - po to poszłam, aa i fajki dziadkowi
A reawiczusie super, cieplutkie, †aka jakby mikrofibka, be zpalców, regulowane rzepką - nie ma szans zeby dzieck osciagnelo i 7 zl
Filipkowa mama - o kurcze, to rzeczywiśćei wszyscy daleko. A dawno tu zjechaiście, maz tu dostal prace?
anus- juz mi sie podoba co piszesz, tak trzymaj, usmiechnij sie i pamietaj kazda z ans ma takie dni, ze ppotrzebuje sobie poplakac, ja to kuźwa ponad norme ostatnio ;)

Niuniunia - duzo zdrowka! U nas dokladnie to samo - przedroczkowy ped i organizacja! :szok:

Ankusch - czyli mnie rozumiesz...
;-) No niestety, taki mam teraz okres i musze sie uporac ze wszystkimi sprawami. A jeszcze roczkowa organizacja, to juz w ogole. :zawstydzona/y:;-)

Wlasnie zrobilam napis urodzinkowy "Happy Birthday" z literek i balonow i powiesilam! :happy::happy::happy::happy: Jeszcze musze troche przydekorowac balonami, ale to juz w sobote zrobie. Napis chcialam, zeby byl juz na jutro, skoro jutro moja niunia obchodzi roczek! :-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
gola- 2,5 roku już. Firma mojego otwierała tutaj oddział i zaproponowali mu prowadzenie-więc jesteśmy. Ale mój chce zrezygnować jak Filip pójdzie do szkoły bo nie chcemy żeby tutaj do niej chodził

Filipkowa mama - rozumiem, mnie też było by ciężko z dala od rodziny.

Polish wykąpciany, napasiony z godzinę temu kaszką NESTLE na dobranoc, obdoiła cycora jeszcze i śpi.
Ja mam górę prasowania i muszę to zrobić dziś albo jutro, bo schnie następne i potem stoję 1,5 godziny przy desce.

mary - czekamy na fotorelację z urodzin! A tymczasem może jakiś przedsmak tych wszystkich ozdób i dekoracji ?:)

Ale mi się nie chce, poleżakowałąbym już...

Hej babinki, dzionek jakoś nam zleciał na zabawie i leniuchowaniu. Byliśmy godzinę na spacerku i w netto na zakupach. Mam już dość dźwigania Olka i zakupów na 3 piętro i dziś zaniosłam wielką torbę K. do pracy i On targał a nie ja. Wczoraj byliśmy u lekarza i mały dostał skierowanie do gastroenterologa. Najbliższego mamy w Bydgoszczy ale dodzwonić się dziś nie mogłam jeszcze jutro spróbuje. Olek łazi po całym domu jak mały pijaczek chwieje się ale gna do przodu. Dzis nawet u taty w pracy sam chodził tylko jak spadł na pupę to podnieść się nie mógł bo go kurtka blokowała.

Filipkowa Szkoda że mieszkacie daleko od rodziny, ja mam do mamy 60km a wydaje się jakbym 600 miała jak jest mi źle albo pilnie potrzebna.

Gola My nie mamy ani czapki ani rękawic zimowych, teraz kupiłam takie jesienne u chińczyków ale muszę sie rozejrzeć za czymś konkretnym. K. ma wolne do poniedziałku to może uda się gdzieś wyskoczyć.

Jutro idziemy na szczepienie na meningokoki i grypę to już ostatnie przed grudniową wizyta u immunologa. Mam nadzieję że nie będzie żadnych komplikacji z krwiakiem po wkłuciu. Dziś byłam małego zapisać to pielęgniarka i lekarz sikają ze strachu jak mają Olka szczepić a co ja mam powiedzieć że calą noc nie będę spała ze zmartwienia.

Dobranoc laski

Hello

Ależ ten dzień szybko mi minął... już się wymroziłam, jeszcze tylko 2 razy.
Mała wykąpana, nakarmiona, i śpi jak susełek - obu jak najdłużej.
A ja się lenię, może coś sobie obejrzę, męża nie ma, dziś zaszczycił swoją obecnością Poznań :-)

Ponawiam pytanie - dajecie już mleko 3??

gola - na mój bolący kręgosłup chodzę teraz na kriokomorę - 10 zabiegów, temperatura -130C :-) brrrrrrrrr ale działa jak nic innego, nawet hartuje!!
A kaszkę robisz na mleku czy wodzie??

ankusch - ja tez pierwszy raz to jadłam, wymyśliłam dziś na szybko z tego co miałam :-)

nimfii - my mamy w domu tylko prysznic, do 9mies kąpaliśmy Małą w takim specjalnym wiaderku, pewnie widzieliście coś takiego, a teraz w takim pontoniku :-) Ona to uwielbia, mało wody tam idzie, a pochlapać jest możliwość :-)
Dzięki za info nt. mleka - myślałam, że 3 jest bardziej wartościowa...??

anus - aż się wzruszyłam czytając twojego posta - kochane maluszki, potrafią wyczuć nasze emocje

reklama
MAGGIPKA specjalnie sprawdzilam sklad i okazuje sie ze jednak 3 ma wszystkiego wiecej ;-) ale jestem zaskoczona bo pamietam ze przy starszym synu bylo jakos na odwrot ze wcale mi sie nie spieszylo do przejscia na kolejne mleko wlasnie z tego wzgledu

Do góry