Witajcie dziewczynki!
Dziś na szczęście lepsza pogoda, juz nie leje, tylko się ochłodziło.
Czekam na J.bo muszę jechać do banku wypłacić kasę, zapomniała PINu do karty (długo jej nie używałam i dooopa, nie mogę wybrać pieniędzy).
Artik juz lepiej, choć pooopka nadal zaczerwieniona (ale już nie żywo).
Filipkowa mama- opiekunka zmienia częsot, nawet mówi, że jeśli chcę, to mogę obejrzeć w pieluszce jaką koopkę Mały walnął (leżą w śmietniku oczywiście :-)) Dupcia czerwona od biegunki (zawsze tak jest, bo skórę drażni nieprzetrawiony dobrze pokarm z enzymami, dodatkowo nie służyło mu to mleko i też te stolce drażniły. Sorry za dosłowność :-) Zdrówka dla Zuzki, mam nadzieję, że to nie krup.
Maggipka ja też myślę, że afera z MMRem była sztucznie rozdmuchana. Dobrze, że nie dajesz Amelce słodyczy, my narazie też nie próbowaliśmy nic kakaowego, bo może mieć na to alergię.
Odstawianie- hmmm, Artik bardzo chętnie przeszedl na butlę, najadał się do syta, teraz tylko jak go karmię (nawet tata) czy jak zasypia, to "miesza" mi łapkami pod bluzką, także pamięta o co kaman :-)
Niuniunia współczuję ci stresów, dobrze, że lekarz ją obejrzał. To szczepienie ją osłabiło (tym bardziej, że pisałaś, że miała wcześniej katar) i choróbsko wróciło... szkoda, że nie zostało odroczone.
Mary- zdrówka dla Mii, spacerek na pewno jej pomoże, bo powdycha wilgotniejsze powietrze. Fajny pomysł z tym kalendarzem!
Onanana nie obwiniaj się biedna, jak piszą Maggipka, Filipkowa mama, Mary, Majunia łapie te przeziębienia i zapalenia oskrzeli, bo to normalne w takim skupisku dzieci. Jeśli poszłaby do przedszkola, to też by łapała infekcje. Myślę, że przyda się wam ten nawilżacz powietrza, bo suche śłuzówki niestety sprzyjają łapaniu wirusów, wietrz jej pokoik przed spaniem i zaraz dobrze ogrzej, potem skręcaj kaloryfer. Jak pisze Mary, może spróbuje też tego tranu. Ja planuję dawać Młodemu.
Angie zdrówka dla rekonwalescentki! A próbowałaś do jogurciku, który lubi wkruszać biszkopty? może to jej zasmakuje? ja tak robię Artikowi z bananem czy deserkiem.
Ankusch ja też planowałam Artiemu dawać wodę na zmianę z mlekiem i domagał się płaczem mleczka, może dlatego, że nie je go wciągu dnia w innych produktach.
Mikado- nie dziwię się, że serducha wam stanęły, dobrze, że tak się to skończyło, a macie wykładzinę na schodach?
Nimfii a wychodzisz z chlopakami na spacery? Zdrówka dla was!!!!
Cocca marzy mi się taki fittness, sama chodzisz? Ja narazie nie mam mobilizacji i trochę szkoda mi ponad stówy na karnet. Poza tym jakoś nie potrafię się odnaleźć w tych szybkich synchronicznych układach :-( Tez miałam próbkę tej Musteli, dzięki, że mi o niej powiedziałaś, rzeczywiście była dobra, może kupię??
Gola ja takie sanki zamawiałam dla Artura od chrzestnego, ile u was kosztują jak mogę spytać? Pewnie jesteś zmęczona, jak prawie cały dzień spędzasz z mała, wyskocz gdzieś sobie w weekend na ploty i kawkę z koleżanką, należy ci się!
Jutro po południu wyjeżdżamy do znajomych pod Wawę, nasz przyjaciel ma 30-tkę i żóna robi mu paty niespodziankę :-) Dziwny tylko zwyczaj, bo robi na tydz.przed (urodziny ma 8.12), kiedyś słyszałam, że lepiej przedwcześnie nie wyprawiać urodzin, ale to jakiś zabobon raczej.