reklama

Listopad 2011

andrzelika w pierwszej ciązy mialam zakaz na sex przez ostatnie 3 miesiace az do porodu, bo mialam skurcze macicy ktore nie ustepowaly ani po luteinie ani po fenoterolu. Co wiecej skurcze nasilaly sie przy stosunku. Lepiej sie dopytac, bo masz szczegolna sytuacje. Natomiast samo podniecenie nie powinno przedzkadzac ;) Zawsze zostają jakieś przytulanki zamiast... Bo to co wywolać skurcze macicy może to min męskie nasienie w pochwie, czy pieszczenie piersi. Na to uważać ;)

Dziewczyny a jak Wam mija Dzien dziecka? Bo nikt nic nie pisze :
Jakies szalenstwa zakupowe itp?
Ja to teraz tylko dla Macka urzadzam... Dostal juz autko zdalnie sterowane, dzis kupilam mu krede do pisania po chodnikach bo byl tym zafascynowany, no i zrobilismy wspolnie ciasto z truskawakami i galaretka dla gosci co przyjdza z prezentami :P Jeszcze tylko salatke warzywna pasuje mi zrobic.

Dla malej fasolki juz przyszly mi bodziaki i kaftaniki co zamowilam ostatnio, wiec tez mam jakby prezent ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry kochane!! Ale dziś drukujecie, masakra. Ledwo mi się udało nadczytać:P
Ja rano byłam w szkole, w niedzielę składam prace do puszczenia przez plagiat. Promotorka mi zatwierdziła pracę z czego sie bardzo cieszę.
Jestem dziś w pracy pierwszy dzień po zwolineiu i ogólnie jest bardzo ok:) Moja szefowa mi właśnie robi masaż pleców:-)
Bąbel mi coś chyba chce zasugerować że woli sie wylegiwać w domku niż tu siedzieć bo coś mam bąbelków pełno dziś:-D Mi siara jeszcze nie idzie i jakoś na nią nie czekam;-)

kasiente- lekarz nie powiedział, że mam ciąże zagrożoną tylko niżej łożysko dlatego dobrze jakbym dużo leżała chodzi o to żebym nie plamiła spytam go jak teraz będę, czy mogę zobaczymy...
nimfii- ja właśnie czytałam, że nasienie faceta może wywołać u kobiety skurcze, a wydawało by się, że facet może robić do środka, bo już się jest w ciąży i się nic nie zrobi, ja czytałam też,że kobiety które nie mają zakazu seksu w 8 miesiącu mogą go uprawiać, bo nasienie i seks pomagają w lżejszym porodzie...

Gola, doskonale Cię rozumiem, bo ja mam to samo, zarabiam trochę więcej, ale też żal, ale tak to niestety jest w naszej polskiej służbie zdrowia, swoją pracę bardzo lubię, mimo niskich zarobków nie zmieniłabym jej na inną.

to wg Ciebie ja muszę mieć mega niską wartość.

przepraszam, nie chcialam Cie urazic ani zadnej z Was. Moze rzeczywiscie niefotunnie sie wyrazilam. Wiem , ze jest z praca ciezko...wiem jak moje przyjaciolki szukaly pracy i nic nie bylo tak jak sobie to zaplanowaly....

Napisalam o sobie ze jakos czulabym sie zle mniej wartosciowa gdyby nagle okazalo sie ze za ta sama robote i za wielka odpowiedzialnosc mialabym zarabiac duzo mniej.

Chcialam sie odniesc do tego ze kobieta moze zarabiac 1600zl a facet musi wiecej. Tez uwazam ze to nieprawda. Ze powinnysmy cisnac o wieksza kase bo pracujemy tak samo, a czasem nawet i lepiej. A praca umyslowa potrafi czasem bardziej zmeczyc niz fizyczna.

Jeny dziewczyny przepraszam, nie chcialam zadnej z Was zrobic ani przykrosci ani zezloscic. Zle poskladalam mysli chyba.

andrzelika u mnie lekarz w zeszlym tygodniu stwierdzil ze lozysko jest troche nisko i dostalam zakaz na seks na 4-6 tyg, bo przy nisko ulozonym lozysku moze wlasnie w trakcie seksu dojsc do plamien ktore moga byc niebezpieczne dla dziecka, wiec sprawdz to z Twoim lekarzem

angie80- no ja miałam jeszcze plamienia, ale nie od seksu tak po prostu ponoć mały krwiaczek był i pozbywal się krwi. Ja właśnie się spytam lekarza o seks, ale też mi się wydaje, że zabroni, najbardziej mnie przeraziło, ze leżałam w szpitalu z dziewczyną która krwawiła jak nie wiem przez właśnie łożysko które nisko miała, zaczeło jej się w 17 tyg ostatnio się dowiedziałam, że dalej leży w szpitalu,bo krwawi miała już przetaczaną nawet krew, dziecku nic nie jest, ale muszą zrobić w 28tyg cesarke, ona teraz jest jakoś ponad 20tyg, to musi leżeć, aż do cesary, zrobią, bo jej łożysko nie da rady do terminui może zagrażać dziecku...

Ja się tych plamień najbardziej boję ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i u mnie i u każdej z Was;****

Ja dziś mam tragiczny dzień, ciągle jest mi źle, ciągle nie dobrze i na wymioty mnie zbiera. Nawet dobrze nie mogłam śniadania zjeść bo zaraz odruchy wymiotne mam;((( Nie wiem co mam zjeść na obiad skoro ciągle mi jest nie dobrze, a jak nie jem to już mi jeszcze gorzej bo bardziej mi nie dobrze i w dodatku słabo mi się robi... Nie mam pojęcia jak temu zaradzić, czy ja się zatrułam czymś czy jak?

andrzelika strasznie przezycia ma ta dziewczyna o ktorej pisalas, szok! Jak to trzeba uwazac na siebie. Ech tylko sie cieszyc jak ze zdrowiem jest wszystko w porzadku :tak: Tak jak ja moge sobie pozwolic na normalny tryb zycia a nawet na wiekszy wysilek nieraz. Ciezko byloby mi sobie wyobrazic lezec w szpitalu tygodniami. Strasznie smutne.

A teraz wracajac do meskiego nasienia. Tydzien przed terminem porodu dostalismy przepustke na seks od lekarza, no jakby nie bylo skurcze porodowe zaczely mi sie wlasnie po stosunku :tak:
W pierwszej ciazy na samym poczatku tez sie tak "cieszylismy" ze mozna seks bez zabezpieczenia i można bedzie sie cieszyc tym bez ograniczen... A tutaj niespodzianka wielka byla dla nas jak sie okazalo ze stosunki wywoluja skurcze macicy :sorry:
W pierwszej ciazy skurczami moj organizm reagowal tez podczas pieszczenia piersi. Wiec musialam zrezygnowac z tych dwoch w/w naj[rzyjemniejszych rzeczy dla mnie.
Ale w tej ciazy nie mam problemu ze skurczami. W ogole ich nie czuje i bardzo sie z tego ciesze :-)

Tez zauwazylam ze mam wieksza ochote na przytulanki,no ale wlasnie slyszalam takze o tym meskim nasieniu no ale potrzeba jest i czasem trzeba sobie pozwolic na troszke przyjemnosci:-p Ale wiadomo jakbym miala zakaz to bym przezyla bez,dla dzieciaczka wszystko ;-) Ale przy nizej polozonym lozysku chyba powinlo sie ograniczac przytulanki no ale o takie sprawy najlepiej zapytac sie lekarza prowadzacego bo on wie najlepiej co i jak :tak:
andrzelika pewnie zgodze sie z Toba w 100%,jakbym miala rodzine na utrzymaniu to na pewno bym pracowala tam gdzie pracowalam,bo wiadomo w tedy rodzina najwazniejsza a nie moje widzi-misie.

reklama
niuniuna mnie sie wydaje ze tak twoj organizm reaguje na ciaze. Ja przez I trymestr nie mialam mdlosci a teraz zdarzaja sie z jeden raz dziennie. Nie sa bardzo uciazliwe, ale sa. I tez wtedy nie mam ochoty nic jesc a jak nie jem to jeszcze gorzej sie czuje. Pomaga mi chleb z Nutella albo dzemem, albo tabletki na zgage mietowe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry