reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2011

Majuska lekarz wie co mówi, co robi i ma rację, człowiek musiałby w akwarium żyć, żeby nie mieć do czynienia z żadnymi chorobami, bakteriami. Ja nawet nie miałam badania w kierunki cytomegalii robionego (tylko toxo) i nawet o tym nie myślę, bo wierzę, że mój dzidź i tak jest zdrowy:) Jest dobrze na pewno! :-)

reklama
ja Wam powiem że uwielbiam po lumpach chodzić(choć ze względu na brak kasy nie jestem częstym gościem), no i nie zawszę coś znajdę, mego boba też będę ubierać, na co teściowa z wielkimi gałami na mnie.owszem wszelkie śpiochy itp. to nowe kupię.ale jak już będzie troszku większe to spodenki, bluzy itp. w lumpie.mam takie swoje dwa ulubione lumpy i tam ciuchy są czasami z metkami, i jakościowo dobre. no i z modą czasami potrafię wyprzedzić, takie perełki:)

Ja tak samo tzw bielizną mam już praktycznie skompletowaną nową natomiast reszta w przeważającej części bedzie pewnie "lumpowa" jeśli tylko upolujemy coś fajowego sama sobie kupuję częśto w lumpach i są to rzeczy które nie raz jeszcze po 2 lata nosiłam i jeszcze ludziom na wsi oddałam i tez noszą ;) A nie jedna szmatka zakupiona w galeri juz zasiliła kosz na śmieci

Bryszka u mnie w szafie ostatnio przeważają ciuchy z lumpa, nie wiem ale jakoś w sklepie mi się wszystko wydaję oklepane i nie umiem coś wyjątkowego na siebie znaleźć. czasami znajomi mi nie dowierzają że to z lumpa, a mój ile T-shortów ma oryginalnych za jakieś śmieszną kasę.

Bryszka u mnie w szafie ostatnio przeważają ciuchy z lumpa, nie wiem ale jakoś w sklepie mi się wszystko wydaję oklepane i nie umiem coś wyjątkowego na siebie znaleźć. czasami znajomi mi nie dowierzają że to z lumpa, a mój ile T-shortów ma oryginalnych za jakieś śmieszną kasę.
Ja włąśnie dawno w lumpie nie byłam ;( już normalnie jestem na tzw głodzie lumpowym ;D

Ja wygrzebałam w sumie tylko nówki, niektóre nawet z metkami papierowymi, wszystko z cudownie miękkiej bawełenki, nie były one w koszu na wage, tylko w takim , że każde osobno wycenione, ale po 4, 5, 6 zł, więc nie kupiłabym takich ciuszków w sklepie po tyle.
A sama dla siebie to kurna nie potrafiłam nigdy nic wygrzebać, jeszcze dawno temu swoidzieciakom jak były małe i rosły w zastraszającym tempie sporo ciuszków na lumpach kupowałam i to na prawde konkretnych, markowych i praktycznie niezniszczalnych, tez je potem uzytkowały kolejne dzieciaki...Uważam, że opłaca się tak kupować

Dzewczyny a jak to jest w końcu z tymi ochraniaczami na łóżeczko???? bo gdzieś czytałam opinie że maluszek musi mieć dobrą wentylacje a one jednak ograniczaja dopływ powietrza... zestaw pościeli wzbogacony o taki ochraniacz jest droższy o 25 zł i nie wiem czy jest sens inwestowania w taki dodatek... help me ;D

Bryszka trochę czytałam o pościeli i ochraniaczach na łóżko i szczególnie w tej chwili za granicą mówi się dużo, że ochraniacz ogranicza prawidłową wentylację łóżeczka. Tak samo trzeba uważać na luźne kołderki, w których dziecko może się "zakopać".

Jesli chodzi o ciuchy z lumpa, to kupiłam świetne ogrodniczki H&M dla Małego. Zlicytowałam też parę solidnych rzeczy (np.bluzy, sweterki) na Allegro i uważam, że te ubiory czasem są o niebo lepszej jakości niż nowe ubranka, które po pierwszym praniu są w opłakanym stanie. A nie stać mnie, żeby kupować całą wyprawkę w Mothercare albo H&M.

Ja też poluje na Allegro kupiłam 2 pary ogrodniczek za 10 zł i blizę z frottki za 6 zł w nawet za zakupione w markecie ciuszki musiałabym dać więcej , uważam że warto

reklama
Majuska mam nadzieję że lekarz Cie uspokoił i posłuchasz go i przestaniesz czytać na necie:tak:
Ja bardzo lubię grzebać w lumpach i mi też często nie wierzą że lumpowe ciuchy mam na sobie (w sensie że takie okazy;-)).
A co do pościeli to też słyszałam ze póki dzidzia się nie wierci w łóżeczku i nie ma ryzyka uderzenia o szczebelki to żeby zrezygnować z tych bocznych ochraniaczy.

Do góry