reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

Witamy mysza :) I gratulujemy bąbelka:)

winki80 - proszę nie martw się. Rozumiem Cię doskonale, też jeszcze nie byłam u gin i ta choroba na początku, ale ja WIEM, że jest dobrze. Na pewno z Twoim maleństwem też wszystko w porządku. Musisz być silna i nie wolno Ci się tak stresować, takim stresem można dzidzi zaszkodzić. Musisz myśleć pozytywnie, bo wszystko jest dobrze!
Nawet nie dopuszczaj takiej myśli, że możesz maluszka stracić.
Ja też na pocz. wpadłam w panikę, ale szybko się ze swoim stresem uporałam, teraz staram się tylko lepiej odżywiać (a z tym u mnie ciężko, bo szybko zwracam;) i ZERO STRESU!
Głowa do góry kochana i proszę Cię, masz nam obiecać, że nie będziesz się więcej stresować niepotrzebnie!
Zobaczysz, wszystko jest dobrze. Koniec. Kropka ;) (to już chyba mój stały tekst na BB)

pozdrawiam - y ;)

reklama
Ja już jestem po pierwszej wizycie. Ale nie mam dobrych wieści.
W macicy ciąży nie widać. Jednak w lewym jajniku COŚ jest, może właśnie ciąża... Dostałam skierowanie na HCG na dziś i następne w poniedziałek. A wtorek rano wizyta.
Lekarz powiedział, że jak będę miała silne bóle brzucha, będzie mi słabo mam iść od razu do szpitala :-(

W macicy ciąży nie widać. Jednak w lewym jajniku COŚ jest, może właśnie ciąża... Dostałam skierowanie na HCG na dziś i następne w poniedziałek. A wtorek rano wizyta.
Lekarz powiedział, że jak będę miała silne bóle brzucha, będzie mi słabo mam iść od razu do szpitala :-(

Sara a wg OM który to tydzień? Może ciąża jest jeszcze za malutka żeby ją zobaczyć...Co lekarz Ci dokładnie powiedział?

Sara_R, mam nadzieję, że to po prostu b. wczesna ciąża i dlatego ciężko lekarzowi jednoznacznie stwierdzić.

Mogłaś mieć wydłużony cykl, opóźnioną owulację, jest wiele przyczyn.

Trzymam kciuki, bądź dzielna.

Witam was wszystkie:) przeglądam forum ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Wczoraj byłam u gin USG mi nie robił bo stwierdził że to za wcześnie. Zbadał mnie tylko i kazał zrobić podstawowe badania a na USG przyjść za 2 tyg. A teraz to już sama nie wiem może iść jeszcze prywatnie na USG i sprawdzić czy wszystko ok. To jest moja pierwsza ciąża ale staraliśmy się z mężem od sierpnia. Co do objawów strasznie bolą mnie piersi a jeszcze bardziej pęcherz. Macie jakieś sposoby na takie objawy. Pozdrawiam i gratuluje wszystkim mamusią.

Miałam w styczniu zapalenie pęcherza i kamień na nerce, jeśli to faktycznie pęcherz, to przede wszystkim bardzo boli, jak się oddaje mocz (zwłaszcza w końcowej fazie), no i chodzi się b.b. często siku, a w zasadzie oddaje się tylko parę kropelek. Nie wiem mysza_tj jaki jest to ból u Ciebie, może po prostu to macica, która zwiększa swoje wymiary?

Sara - mam nadzieję, że to jednak nie ciąża pozamaciczna, tylko wczesna ciąża i lekarz niepotrzebnie panikuje.

Jestem padnięta, młoda chora, nie dosypiam od 2 dni.

Hej dziewczyny! Na początku chcę powiedzieć wszystkim stresującym się, żeby się nie stresowały! Ja też tak miałam przed pierwszą wizytą, ale się opamiętałam, bo maleństwo to czuje a priorytetem powinno być dla nas samopoczucie dziecka.
Właśnie zdałam sobie sprawę ze śmiesznej rzeczy:
zaczęłam podejrzewać ciążę, gdy spóźnił mi się okres, dlatego poszłam do lekarza, zrobiłam betę itd. Ale wg mojego USG do zapłodnienia doszło po terminie miesiączki! :-D Czyli wydawało mi się, że jestem w ciąży... przed ciążą! :-)

Ja się martwię bólem brzucha i biegunkami. Mam zespół jelita drażliwego, który może się nasilać w ciąży, ale mimo wszystko jestem dość zaniepokojona, ponieważ te objawy w ciąży nie zwiastują nic dobrego. Ma któraś z Was podobny problem?

hi :p a mówią, że każda ciąża inna :p

Moja teraz jest taka sama jak ta pierwsza :tak: Niemal bezobjawowa. A balam sie ze sprawdzi sie to co mowia ze druga ciaze przechodzi sie inaczej.

tak, tylko w poprzedniej ciąży przytyłam 35, a może nawet i więcej kg ! :szok:

Ja przytylam 11kg w ciazy i tyle zrzucilam, tak wiec miesiac po porodzie wazylam tyle co przed ciaza :tak:
Licze ze tym razem bedzie podbnie.
W pierwszej ciazy zajadalam sie fast foodami, teraz slodyczami, ale moze te kalorie mnie nie dobiją :-D

Witam was wszystkie:) przeglądam forum ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Wczoraj byłam u gin USG mi nie robił bo stwierdził że to za wcześnie. Zbadał mnie tylko i kazał zrobić podstawowe badania a na USG przyjść za 2 tyg. A teraz to już sama nie wiem może iść jeszcze prywatnie na USG i sprawdzić czy wszystko ok. To jest moja pierwsza ciąża ale staraliśmy się z mężem od sierpnia. Co do objawów strasznie bolą mnie piersi a jeszcze bardziej pęcherz. Macie jakieś sposoby na takie objawy. Pozdrawiam i gratuluje wszystkim mamusią.

Polecam preparaty z serii Perfecta Mama firmy Dax Cosmetisc

http://www.dax.com.pl/s/katalog/seria/41

Bedac w ciazy uzywalam preparat do pielegnacji biustu. Zawiera jakies skladniki zmniejszajace napiecie piersi (min lisc kapusty) i mozna je stosowac juz w ciazy i pozniej karmiac piersia. Sa bezpieczne dla dziecka i na mnie skutkowaly :tak:
Uzywalam tez krem na rozstepy - na brzuszek. Sprawdzil się świetnie.

Jesli chodzi o pęcherz to koniecznie zrob badanie moczu, chyba ze juz masz. W ciazy łatwo o infekcje dróg moczowych. Ja mialam naprawde mocna infekcje, ze az bralam antybiotyk pod koniec ciazy :confused2:
Poza tym z bezpiecznych lekow bralam Urosept (bakteriobójczy) i Uromaxin (wzmacnia pęcherz), ale lepiej poradz sie lekarza nim je zastosujesz :tak:

Sara trzymam kciuki aby wszystko wyjasnilo sie i licze ze maluszek zagniezdzi sie na swoim miejscu ;-)

reklama
ponko czytalam ze w ciazy moga meczyc biegunki, tak samo jak inne mamy mecza zapracia. Zreszta zauwazylam ze jak mamy jakis problem zdrowotny to on w ciazy rosnie do rozmiarow XXL. w moim przypadku to jest amenia i infekcje pęcherza.

Do góry