reklama

Listopad 2011

Potwierdzam Iwonka1985 Ziajka jest naprawdę super, jak byłam w pierwszej ciąży to kosztowała 8 zł,a teraz już widziałam, że podrożała,ale na pewno jak będe w Polsce to sie w nią zaopatrzę.

Ja dziś mało wykwitnie - ugotowałam rosół z makaronem. Później mięsko z zupy z ziemniaczkami i gotowaną marchewką. Ojej jakie dobre :-) przypomniało mi sie dzieciństwo. A synek zamiast zupy, kulki czekoladowe i to bez mleka. Załamka :-(
Jakie witaminy przyjmujecie aktualnie??? tylko kwas foliowy czy coś jeszcze? tutaj w UK nic nie mówią na temat witamin.

reklama
ja biorę witaminki dla cięzarnych kupione w Bootsie, 3 w cenie 2 aktualnie ;-) ach te promocje angielskie :-) moja położna zaleca bo na pewno nie zaszkodzą, są specjalnie dobrane dla ciężarnych, poza tym włosy i paznokcie miałam super jak je brałam.

Moj gin w pierwszej ciazy polecil mi oliwke dla dzieci do smarowania brzuszka i naprawde bardzo pomoglo. Smarowalam tym na noc, a rano kremem na rozstepy Perfecta Mama. Dzieki temu mialam tylko jeden maly rozstep na brzuszku :)

Teraz jeszcze nie stosuje nic na brzuszek, ale planuje juz zakupic i miec pod reka. tak samo preparat do pielegnacji biustu Perfecta Mama bo juz nie moge zniesc gdy mnie piersi bola :(

Hej:tak: Miałam zajęty weekend więc mam dużo czytania do nadrobienia...Jestem padnięta bo byliśmy dzisiaj na długaśnym spacerze, taka piękna pogoda, są już bazie i stokrotki:tak: Od razu mam lepszy humor jak jest takie słoneczko i łatwiej jest mi ignorować te okropne mdłości które mam cały czas...
Co do witaminek to lekarz polecił mi PHARMATON, jest w nim wszystko. Też planuję zakup czegoś na brzuszek i biust. W pierwszej ciąży używałam MUSTELI, droga sprawa ale skuteczna:shocked2:
Dzisiaj nie miałam południowej drzemki i czuję że zaraz padnę. Na szczęście nic nie muszę już robić, kochany małżon zrobił kolację i teraz kąpie synka:tak:

hej laseczki!
ale nadajecie :) zabierałam się za czytanie chyba ze 3 razy i za każdym razem usypiałam hehe ;) dzisiaj dobrnęłam do końca, juuupi :D

Widzę temat teściowych się przewinął, no cóż, moja jest beznadziejna, hipochondryczka, bez uśmiechu, wiecznie ją coś boli, coś dolega, jeszcze nigdy jej nie widziałam żeby się z czegoś szczerze cieszyła, ale całe szczęście mieszka 300 km od nas więc kontakt jest sporadyczny, nie dzwonię do niej ani ona do mnie, mi taki układ pasuje :) Poza tym jesteśmy prawie 2 lata po ślubie, a ja jej jeszcze nie powiedziałam mamo, więc to też chyba o czymś świadczy ;p

A myśmy dzisiaj otworzyli sezon grillowy :D obżarłam się jak głupia, teraz mi niedobrze ;) cały dzień na świeżym powietrzu spędziliśmy, uwielbiam takie dni :) w sierpniu przeprowadzamy się do naszego nowego mieszkania, z ogródkiem, wtedy to będzie grill za grillem, już się nie mogę doczekać!

Ja jutro jadę do pracy powiedzieć szefowej o ciąży, jestem już od tygodnia na L4, ale ona była na urlopie więc jeszcze nic nie wie, ciekawa jestem jak zareaguje ;p

Drugi punkt do wykonania na jutro: zakupy, w cyckach już się w niczym nie dopinam, spodnie też już ledwo, ledwo, szok!

Hej dziewczyny na wstępie anus, andrzelika , gola dzięki za słowa otuchy:-D
ja również mam nadzieje na jej zmianę ale ludzie raczej w jej wieku się nie zmieniają - no ale zobaczymy bo i tak jest bardziej znośna jak kiedyś :nerd:
andrzelika ale się naśmiałam jak czytałam Twoją wypowiedz :-)
co do mycia bobasa - zrób to przed nią niech Ci nie odbiera tego pięknego momentu przyjdzie do Was wykąpać dzidzie -a Wy mamusiu już to sami zrobiliśmy he he moja raczej w wychowanie chce ingerować ale co tam nie dam się :nerd:
co do rodziców to możemy na nich liczyć mąż też oni są spoko i nie są tacy jak teściowa która wie wszystko najlepiej w każdej dziedzinie.
co do oliwek to ta hipp ma faktycznie dobry sklad ja jeszcze trafilam na oliwke z rossmana i nawet sie zdziwilam nazywa się babydream fur mama niemieckiej produkcji i ma same natur.olejki migdal, macadamia, jojba, sojowy slonecznikowy i wit.e
jeśli moge Wam doradzić wystrzegajcie się ,również dla dzieci oliwek które w składzie maja paraffinum liquidum bo to sub.ropo-pochodna zatykająca pory itp itd mozna już znaleść w rozsądnej cenie dobre naturalne oliwki sądze że w ciąży natluszczanie jest jak najbardziej oki ja bym nie kupilam mustelli bo juz 2 osoby mi mowily ze mimo stosowania mialy rozstepy (może to zbieg okoliczności ale wyszly im jak leżały na podczymaniu a tak było oki) pozdrawiam

hej laseczki!
ale nadajecie :) zabierałam się za czytanie chyba ze 3 razy i za każdym razem usypiałam hehe ;) dzisiaj dobrnęłam do końca, juuupi :D

Widzę temat teściowych się przewinął, no cóż, moja jest beznadziejna, hipochondryczka, bez uśmiechu, wiecznie ją coś boli, coś dolega, jeszcze nigdy jej nie widziałam żeby się z czegoś szczerze cieszyła, ale całe szczęście mieszka 300 km od nas więc kontakt jest sporadyczny, nie dzwonię do niej ani ona do mnie, mi taki układ pasuje :) Poza tym jesteśmy prawie 2 lata po ślubie, a ja jej jeszcze nie powiedziałam mamo, więc to też chyba o czymś świadczy ;p

A myśmy dzisiaj otworzyli sezon grillowy :D obżarłam się jak głupia, teraz mi niedobrze ;) cały dzień na świeżym powietrzu spędziliśmy, uwielbiam takie dni :) w sierpniu przeprowadzamy się do naszego nowego mieszkania, z ogródkiem, wtedy to będzie grill za grillem, już się nie mogę doczekać!

Ja jutro jadę do pracy powiedzieć szefowej o ciąży, jestem już od tygodnia na L4, ale ona była na urlopie więc jeszcze nic nie wie, ciekawa jestem jak zareaguje ;p

Drugi punkt do wykonania na jutro: zakupy, w cyckach już się w niczym nie dopinam, spodnie też już ledwo, ledwo, szok!

Ja mojej powiedziałam z bólem aż 2 razy he he mamo ale też mi bardzo ciężko bo mnie tak wkurza ...
Co do grilla dobry pomysł ja może w tygodniu zadziałam w tym temacie bo mi apetytu narobiłaś :))
a no i łączę się z Tobą w potrzebie zakupu ''namiotów'' u mnie masakra biust rośnie jak szalony !!!! a w nocy jak leże na brzuchu boli jak chole...
pozdrawiam serdecznie widze że z w-wy jesteś mieszkasz w centrum czy na peryferiach? pytam bo mąż ma tam rodzinke :)

Kati, jestem z Wrocławia :) jeżeli masz tutaj rodzinę, to teraz mieszkam w samym centrum, ale już niebawem przenosimy się na wiochę i będziemy wieśniakami ;p już się po prostu nie mogę doczekać :D

taaa, ja na brzuchu już dawno nie mogę spać, a kiedyś to była jedyna pozycja, przy której zasypiałam, ciekawe co to będzie, jak bęben będzie tak duży, że ani na plecach, ani na boku ;p

reklama
Dziewczyny co robicie z mdlosciami. Ja już nie daje rady. Od jakiegoś tygodnia dzień zaczynam od rozmowy z klopem a potem mdłości mnie trzymają tak do 17. Nic mi sie przez to nie chce robić. Najchętniej bym lezala i przesypiala. Pochwałę sie tez ze w piątek pierwszy raz widziałam moja dzidzie i widziałam serduszko jak bije. Cudowny moment. Jestem już dużo spokojniejsza, ale i tak wciąż obawa pozostaje.
Pomóżcie plis z tymi mdlosciami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry