reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

witajcie dziewczyny.
oprocz meza bedziecie pierwszymi osobami ktore wiedza ze jestem w ciazy ;-)
mieszkam od kilku lat w UK,tutaj urodzily sie moje dzieci-corka 5.5 roku i syn 3.5.
o to malenstwo staralismy sie ponad 1.5 roku bo jakis ciezko bylo zaskoczyc po tabletkach.udalo sie we wrzesniu ale w pazdzierniku poronilam i znow sie udalo :-)
fasolinka ma dokladnie 2 tygodnie i 3 dni wiec wg OM to bedzie 4 tydzien,termin na 28 listopada ale znajac zycie to lekarze mi powiedza ze grudzien.
jak na razie przyjmuje kazdy dzien jak przychodzi,bez wiekszych emocji bo boje sie ze historia sie powtorzy choc jestem optymistycznie nastawiona.
pozdrawiam wszystkie listopadoweczki i gratuluje

reklama
Witaj maria.uk ;-)

Serdecznie gratulujemy:)

Na pewno jest wszystko dobrze, nie martw się i inie denerwuj.

Ja także na początku przeżyłam stresa, ponieważ kiedy jeszcze o niej nie wiedziałam zaraziłam się od dzieci w pracy choróbskiem (nie chcę już do tego wracać, bo wierzę, że jest wszystko dobrze!)

Ty także nie myśl o niczym złym, nie stresuj się, uśmiechaj i wierz, że dzidzia ma się dobrze (bo tak jest :)).

Pozdrawiam -y;)

Witam was dziewczyny :-)
U mnie pogoda kolejny dzien dopisuje :tak: Dzisiaj obudzilam sie o 4 rano :eek: i spac nie moglam a to pecherz pelny ze az brzuszek bolal a potem juz bylam glodna :eek::-) Dzisiaj na wizyte di dentysty ide az sie boje,bo nie lubie chodzic do dentysty :tak:
maria.uk witaj na forum no i wielkie gratulacje :-) optymistyczne nastawienie to podstawa ;-)

maria.uk witam i gratuluje:-)

ja to w nocy do wc wstaje tak mnie pechez cisnie;-) i tez mnie pobolewa jak sie nie wyproznie.

A jeszcze co do potwierdzenia ciazy zanim usg cos pokaze, to mozna ciaze w badaniu ginekologicznym poznac. Jestesmy bardziej ukrwione i rozpulchnione.

Jestem za :tak:
Powiedz mi bo widzę że też masz maluszka w domku. Masz stracha jak to będzie z dwójką maleństw ?? Ja się cały czas boję żeby moja córcia nie poczuła się zazdrosna że inna dzidzia zabiera jej mamę.
Nie chciała bym żeby straciła na tym, teraz jest naszym jedynym szczęściem i cały czas poświęcamy tylko jej.

Tak wlasnie pisalam o tym wczoraj :tak: o obawach....
Takich jak wstawanie w nocy do dwójki maluchow :baffled: Zazdrosc starszego dziecka oczywiscie tez :dry:
Wiesz miedzy naszymi maluszkami jest kilka miesiecy roznicy a to tez robi roznice. Sąsiadka ma wlasnie taki uklad ze jedna córke 2 lata i 2 msc a mlodsza corka 3 miesieczna. Starsza jest okropnie zazdrosna i wchodzi na glowe calej rodzinie. to po to aby zwrocic swoja uwage :-(

Jednak zazdrosc nie jest regula ;-) Na forum na ktorym sie udzielalam "dzieci urodzone w lutym 2009" (tak jak moj Maciek) jest dziewczyna co poza dwulatka ma w domu świerzo upieczonego niemowlaka. No i starsza corka jej pomaga i bardzo angazuje się w opieke nad dzidzia :-D Ta kolezanka twierdzi ze kluczem do sukcesu są nieustajace rozmowy ze starszym dzieckiem, jeszcze nim niemowlak sie urodzi. Trzeba starszemu wytlumaczyc jakie czekaja go plusy i minusy rodzenstwa, oraz to ze nie bedzie mialo rodzicow tylko dla siebie.

Wiesz w listopadzie tego roku maciek bedzie blizej 3 lataka wiec jestem dobrej mysli :tak: Taki wiek przedszkolny to inaczej dziecko wszystko rozumie i jest bardziej samodzielne.

No a wczoraj maciek sam mnie zaskoczyl :shocked2:Caly dzien opiekowal sie lalą dzidziusiem :-D Przebierał lalke, zmienial pieluszke, karmil;-) A ja zachecam go do tego typu zabaw i mamy ogromna frajde :-D:-D:-D

Ciekawa jestem jak to jest z tym pierwszym USG, potwierdzeniem ciąży... w którym tc słychać serduszko?
Mi z wyliczeń wyszło, że mogę być w 5 tygodniu, wizyta chyba w piątek.

Proszę napiszcie o co spytać lekarza, o czym poinformować, jakie badania powinnam teraz zrobic...?

Lekarze zalecaja pierwsze USG na 8TC ze wzgledu na to iż moze okazac sie ze ciaza jest kilka dni młodsza a kilka dni robi wielka roznice :-) Wczoraj powiedziala mi lekarka ze w 7TC serduszko juz jest i mozna posluchac bicia :tak: Ja ide na USG wlasnie w 8TC tak jak w poprzedniej ciazy bo na zdjeciu tez fajnie widac maluszka ;-)

Pytaj lekarza o co masz ochote. Jesli bedzie porzadny lekarz to odpowie na wszystkie pytania cierpliwie :tak: Pierwsza wizyta zazwyczaj trwa dlugo wiec nie musisz sie spieszyc. Zapisz na kartce to o co chcesz zapytac.
Dowiedz sie jakie witaminki brac, czy jakies inne leki jesli beda potrzebne. Oraz cos odnosnie trybu zycia, pracy ktora wykonujesz - czy wszystko mozesz robi jak do tej pory.

Hej, witam Was ciepło...Szczególnie nowe Mamusie:tak: Mnie dzisiaj od rana mdli...W pierwszej ciąży dużo wymiotowałam...Boję się, że teraz też tak będzie...No ale cóż, trudno, wszystko dla Dzidzi;-)

Witam wszystkich, zwlaszcza nowe mamusie :-)
Dla mnie kolejny dzien zaczal sie jak poprzednie:tak:, czyli bez zadnych zmian i problemow;-). Oby tak dalej, w niedziele ide na usg i juz nie moge sie doczekac.:-D
Zycze wszystkim spokojnego i slonecznego dnia :biggrin2:

Ciekawa jestem jak to jest z tym pierwszym USG, potwierdzeniem ciąży... w którym tc słychać serduszko?
Mi z wyliczeń wyszło, że mogę być w 5 tygodniu, wizyta chyba w piątek.

Proszę napiszcie o co spytać lekarza, o czym poinformować, jakie badania powinnam teraz zrobic...?
witaj Sraro widzę że powoli dociera to do Ciebie- widzisz nie jest źle najpiersz szok, potem radość a jak znajomi rodzice zaczna Wam gratulować będziesz się czuła bardzo wyjątkowo ....
ja też jestem przez pierwszym usg 28 ide i jestem ciekawa jak to bedzie co powie itp no i czy juz zobaczę kropkę nie wiem czy ona nie ma starego sprzetu i zastanawiam sie czy z czasem nie znajde lepszego gin. na czas ciazy bo boje sie że ona wszystkiego na tym swoim nie widzi POzrawiam wszystkie mamy

reklama
Jeśli chodzi o USG, to właśnie wróciłam :))) Jestem w 7 tygodniu i 2 dniu ciąży, maluch ma 1cm a pęcherzyk 3 cm :))))) Słyszałam bicie serduszka!!! :) To takie przeżycie, którego się chyba nigdy nie zapomni :D Po czymś takim nie da się nie pokochać swojego maleństwa :-) Od razu wszystkich obdzwoniłam i tylko każdy mnie się pytał: ale to nie bliźniaki? :-D

Ja dowiedziałam się tylko od lekarza, że mam brać kwas foliowy ale witamin na razie jeszcze nie, ale w poniedziałek mam wizytę u mojej gin prowadzącej i wszystkiego się zapytam. Też uważam, że najlepiej zapisać sobie wszystko co potrzebne. U mnie na liście są:
-dozwolone sporty
-co mam zrobić z anemią (mało żelaza)
-jakie badania jeszcze powinnam zrobić
-co zrobić z biegunkami spowodowanymi chorymi jelitami

Do góry