reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

reklama
A ja właśnie jestem po piątkowej wizycie u gina. Wszytko jest oki  :) posłuchałam serduszka mojego dzieciątka  :D, dostałam skierowanie na kolejną morfologię i toksoplazmozę (chociaż od ostatniego badania nie miałam kontaktu z kotem) i zapytałam czy powinnam brac jakieś witaminy dla ciężarnych.
Ale mój lekarz pwiedział , że nie ma takiej potrzeby i będziemy obserwowac wyniki jakby było coś nie tak to wówczas coś mi zaleci. Z  tego co pamiętam w poprzedniej ciąży brałam jakiś prenatal i zazwyczaj lekarze zalecają te kompleksy witamin. Cóż może ten lekarz nie jest zwolennikiem pakowania chemii w ciężarną. Co o tym sądzicie ??? W końcu nasze matkie nie brały prenatali, matern i feminatali i też rodziły zdrowe dzieci.

Blue moja dr w pierwszych miesiacach na podstawie moich wynikow morfologi tez mi nic do zazywania (procz folika) nie kazala. Jezeli wyniki sa dobre to lekarz wie co robi, pozatym pewnie dobrze sie odzywiasz a ktoz jak wlasnie nie my, listopadowki mamy szanse na najwiecej witaminek z natury :) No i skoro czesto Ci zleca morfol. to niedobory szybko wykryje. Wiec moim zdaniem jest ok.

pozdrawiam

Witajcie Mamuski,
ja dostalam Feminatal dopiero w czwartym miesiacu i Pani doktor kazala brac co dwa dni. nawet z witaminkami nie ma co przesadzac.

To prawda co do witaminek .....ja mam spekane usta i to chyba po jakims paskudztwie do lykania udusze lekarzy....ale to taka dygresja
co do grzybicy jest taki preparat Tamtum Rose do irygacji jesli ktoras z was ma takie predyspozycje bardzo ladnie goi lagodzi pieczenie i mozna swobodnie stosowac w ciazy polecaja np. po basenie ja uzywam od trezch lat i jakos do przodu jutro idziemy do ginekologo padne trupem chyba chodze nie wyspana a tam trzeba na 9 dotrzec

Blue, nie matrw się tym, ja też miałam takie dylematy, bo wszystkie znajome na około się faszerują chemicznymi witaminami, a gin mi odradzał. Dostałam prenatal dopiero przy poważnym przeziębieniu, a co do innych środków to np maternę wycofują albo już wycofali ze rynku, wiec jak widać nie ma się co napalać na takie wynalazki. Podzielam zdania co Megusek, mamy najlepszy czas na naturalne witaminki, pozdrawiam

Teraz ich mnustwo w okola (witaminek) ja musze zaczac wiecej jesc bo dzis zobaczylam ze moj synek to sam skora i kosci..hihihihi to chyba jakies rodzinne fatum ja na swieta wyjezdzam i zostawiam cala rodzine robta co checta.. czworak w domu takich do 5lat to bedzie sajgon i tak jeszce mam sernik w kolumnach z zeszlego roku takii byl jeden spryciaz.....

cześć mamuśki.
mam pytanko ostatnio mój lekarz bardzo mnie wystarszył powiedział że moja dzidzia odstaje wagowo od normy .
jestem w 15 tygodniu maleństwo ma 84 mm ale podobno warzy jak 14 tyg maluszek, bardzo się boję że coś nie tak jest
ale lekarz powiedzial że to może być związane z tym że i ja i mąż byliśmy mali przy urodzeniu sama nie wiem ...

Magda chyba jest zawczesniej na nerwy i nie pokoje ja najpierw wiek ciazy mialam okreslony na dwa dni przed okresem a teraz na tydzien do tylu od dwoch tygodni chodze i siorbe nosem i kaszle jak zdychajacy pies i dlatego dziecko troche kiepsciej p[rzybiera w gabarytach moze jakas cud dieta dotluszczajaca....??
wybaczcie dziewczyny za blad ortograficzny

reklama
ja uwazam ze kazdy czlowiek jest inny wiec i nasze maluszki sie roznia ;)
emomadzia twoj maluch jeszcze nadrobi to dopiero poczatek wiec nie martw sie duzo wypoczywaj i dbaj o siebie :)
nerwy napewno nie pomoga ;)
a co do okreslania tygodni ciazy to nie zawsze sa okreslone dokladnie bo zadko ktora kobietka jest w stanie powiedziec kiedy doszlo do zaplodnienia i jest to raczej orientacyjne okreslenie tygodnia :D
u mnie np gin stwierdzil ze ciaza jest wieksza niz wskazywalyby na to tygodnie w co ja watpie chyba ze bylam w ciazy majac okres ale watpie ::)
w poprzedniej ciazy z tego powodu nawet mi przesunieto termin porodu co sie nie sprawdzilo bo mala przyszla na swiat 1 list a termin mialam na 5 listop a przesunieto mi na pazdziernik wiec traktowalabym to raczej z przymrozeniem oka ;)

pozdrawiam

Do góry