reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

reklama
onanana ja też uważam, ze jak dobrze przybiera na wadze i nic jej nie dolega to tylko się cieszyć! Widocznie nie potrzebuje więcej jeśc. Moja tez je 5-6 razy, ale butlę, to inaczej.

Kuba takze je te 6 razy na dobea najdluzsza przerwe mial 8h bez jedzenia ;-) A mimo ze nie je bardzo duzo bo ok 100-120ml na karmienie, to przybiera na wadze bardzo ładnie :tak:

onanana nasz pokarm się zmienia i dostosowuje do potrzeba rosnącego dzidziusia, teraz jest gęstszy , bardziej wartościowy i dzieci rzadziej jedzą, Pola jadła co 2 godziny w nocy, teraz coraz częściej co 4:) Druga sprawa, Majunia na pewno głodna nie jest - głodne dziecko Ci nie zaśnie będzie płakać, szukać cycka, a jeśli zaśnie to wybudzi się np za 10 minut. Jest zdrowa, pięknie rośnie, więc wszystko napewno jest dobrze:) Musisz mieć bdb pokarm, którym mała tak się najada :)

Nasza Pola nada nie szczepiona, bo najpierw byli wszyscy w domu chorzy, ale zaszcepiemy ja chyba w przyszly wtorek, bedzie lepsza pogoda mrozik moze bedzie? no i wole doczekac, bo ja znowu maialam jelitowke, a gdyby tak tez cos zalapal, wiec lepiej sie wstrzymac ze szczepieniem - tez tak myslicie?

Przepraszam, że znowu pytam ile jest wkluc przy 6w1+rota?

Gola 6w1 to jedno wkłucie a przy rota to doustnie tak coś pisały dziewczyny tego nie wiem bo nie szczepiliśmy od rota.
Mój mały tez je 6razy dziennie po 120 ml i się najada, ale 2 tyg temu był czas , że potrafił wciągnąć tez 150ml.

My po szczepieniu, Milenka specjalnie nie płakała, Antos zachowywal sie grzecznie więc było ok :). Narazie jest spokojna, trochę pospala teraz sobie leży grzecznie w lezaczku :)
wazy 4800 także ładnie.dlugosc ciała wyszła 60.
Zazdroszczę wam tych długich przerw w karmieniu, Milenka je co około 2,5h sporadyczńie w nocy do 3,5, no ale mam nadzieje ze zacznie coraz dłużej.

gola rota jest doustne ;) i to ponoc bardzo smaczna szczepionka jak mowila pielegniarka ;) dzieci chetnie pija a nieraz domagaja sie wiecej :D

W wątku "intymnym" pojawił się problem ropiejacych oczek, proponuje przenieść go tutaj i mam prośbę dziewczyny dajcie znać co tam lekarze mówią. Ja u Milenki myślałam ze już będzie lepiej niestety znów jest gorzej i tez przeraza mnie przebijanie kanalikow. Teraz znów daje antybiotyk i maść oraz masuje. Jak nie przejdzie pewnie w przyszłym tyg pójdę znów do okulisty.

Alfa a byłaś już u okulisty z tym?? bo u mnie póki co to od pediatry mamy maść (dobrze że to znajoma bo lekarz pierwszego kontaktu kazał myć wodą i tyle :wściekła/y:)
a próbowałyście własnym mlekiem?? u nas pomogło na kilka dni jak jeszcze miałam mleko

reklama
Oj ja próbowałam mlekiem,rumiankiem,herbatą,wodą przygotowaną,solą fizjologiczną antybiotykiem i masaż i nic ehheh we wtorek na kontrol do okulisty a byliśmy 4 tyg temu i zobaczymy ...ale się boje :-:)-(

Do góry