reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Ankusch Twoja teściowa mówiła "daj mi ją" jak nie mogłaś uspokoić małej, a u mnie tak mama robi, jak mała płacze to ta przybiega i krzyczy daj mi ją i też nie zawsze się uspokaja... Trzymam kciuki za Was;*

reklama
dziewczyny kupowałyście ostatnio coś na karte mama i maleństwo? uznali wam ją? bo mi nie. powiedzieli ze już od stycznia jest zakaz używania kart ze zniżkami ;/

No tak bo apteki maja zakaz promowania swojej dzialnosci a co za tym idzie o promocjach mozemy zapomniec :(

Leki maja byc w tych samych cenach wszedzie. Ale poki co u Nas Ziko apteka nadal jest jedna z tanszych.

ewika a ja ostatnio się pytałam o te karty, to pani powiedziała, ze działaja normalnie, tylko tą na punkty mi wymieniła, bo są nowe:confused:

ankusch trzymam kciuki, żeby te oczka już wyzdrowiały! A co do AZS to się tak nie przejmuj. U takiego małego dziecka nie da sie jeszcze stwierdzić konkretnie alergii. Może ma po prostu wrażliwa skórę i jej przejdzie. Ja mam silna alergię, więc od początku uważałam na Natalkę i starałam sie dbać o skóre i diete zeby jej dodatkowo nie narazac. Ma wrazliwą skóre, co jakiś czas jej coś wyskoczy, a ostatnio takie szorstkie jej się zrobiło na rączkach i nóżkach. Ale alergolog powiedziała, ze to wcale się niemusi przerodzić w alergię. Póki co mam dbać jak o wrazliwa skórę i tyle. A co będzie co się okaze za jakiś czas. Głowa do góry!

Dzięki dziewczyny za pocieszenie...:-)
Margana ja to po prostu już świruje i za dużo się wszystkim przyjmuje i boję się aby pokarmu nie stracić bo tylko cyc u nas w ruchu...aby to przeszło,właśnie ma na rączkach na nadgarstkach taką mocno suchą skórę i czerwoną w zgięciach na razie smarujemy i mam nadzieję że przejdzie...

A z oczkiem byliśmy na razie udrażniania nie mamy robią po 5,6 miesiącu a nawet po roku mamy nadal masować ale mocniej i inaczej niż wcześniej bo to wcześniej było niby głaskanie i dodatkowo antybiotyk...i oby puściło
:zawstydzona/y: Pani była bardzo sympatyczna ale nic dziwnego jak skosiła 100zł ehh ale ważniejsze zdrowie maluszka kochanego

A my dziś byłyśmy z Lenką na pierwszych szczepieniach :tak:pani powiedziała, że za tydzień by już sanepid wysłała zawiadomienie do domu :szok: Lena waży 7,300 kg i ma 70 cm :tak: duża dziewczyna! świetne babki w mojej przychodni, mała tylko troszkę popłakała bo miała tylko 1 ukucie szczepionką 6w1 i doustnie rota :-) ankusch niestety zdrowie kosztuje my dziś zapłaciliśmy 500 zł, ale warto bo choroba kosztuje dużo kasy i dodatkowo nerwów.

ankusch wiem, ze sie martwisz. Ja też się bardzo martwię, bo wiem, ze Natalcia jest przeze mnie narazona na alergię. W dodatku nie wyszło mi z tym karmieniem. Ale wciąż mam nadzieję, ze jednak uda sie uniknać tego swiństwa, z którym ja się meczę całe zycie.
Mam nadzieję, ze oczka sie udroznią!

Margo ile Twoja Lenka ważyła i mierzyła przy porodzie???

Ankusch Kochana bo ja nie doczytałam, Twoje maleństwo ma suchą i czerwoną skórę na zgięciach, a czy gdzieś jeszcze ma? I co lekiarze powiedzieli? Bo moja mała ma podobnie...

Dzięki kochane jesteście..:-)

Teraz ode mnie zależy czy uda mi się to udrożnić...płacz przy tym jest ale chwilowy ale muszę i cisnę wolę ja sama to udrożnić niż miałaby być ingerencija innych osób i dużo większy płacz mój i Martynki naczytałam się głupia na temat tego udrożniania i się przełożę do tych masaży aby mi się udało bo będzie masakra...:crazy:

Wczoraj pani okulistka powiedziała nam że dzieciaczkom ten kanalik udrażnia się w trakcie porodu z wysiłku,czasem po płaczu takim mocniejszym a niektórym dzieciom trzeba pomóc....

Niuniunia20 tak Martynka ma czerwone i takie jakby lakierowane błyszczące w zgięciach rączek i nóżek i pod paszkami aaa i przy nadgarstkach tam gdzie skóra z fałdkami na rączkach ma dodatkowo tę skórę suchą jak papier ścierny ...aaa i dodatkowo na szyi się męczyłam bo ciągle czerwoną miała jak obrozę czym ja jej nie smarowałam i nic..w końcu zaczełam smarować kremem bambino a teraz od niedzieli smaruję kremem Nivea nutri sensitiv s.o.o jest super na razie nie ma czerwonej ładnie podgoił gdzie niegdzie czerwone i tym kremem ją smaruje całą skórka lepsza ...zobaczymy aby to przeszło..a twoja jaką ma skórę coś podobnego????

reklama
Ankusch moja ma identycznie! Na zgięciach ma tylko delikatnie czerwone i suche ale szyja jej to wygląda jakbym nie wiem co jej robiła dosłownie jakbym sznurem jej tarła po szyjce. Ja już nie wiem czym mam to smarować, byłyśmy z tym u lekarza 2 tyg temu, dał nam maść robioną i nią smaruję ale jakoś nie widzę by pomagała... Szlag mnie już trafia bo jak ktoś zauważy obcy jak do nas przychodzi i zauważy tą szyjkę to patrzą się na mnie jak na wyrodną matkę zgłupieć można. Myślę czy nie posmarować tego sudocremem albo tormentiolem bo to też na odparzenia. Nawet kąpiel w krochmalu nie pomógł

Do góry