reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

ankusch ja chodzę to takiego najlepszego ortopedy w mieście, do którego bardzo cieżko sie zarejestrować, bo takie tłumy tam chodzą. Zresztą nie ufam państwowej słóżbie zdrowia, bo się sama na niej zawiodłam i z dzieckiem nie będę ryzykować.

reklama
niuniunia moja Lencia jak się urodziła ważyła 3.300 kg i mierzyła 58 cm :-)
ankush na pewno wszystko się uda, u mnie znajomi mieli rok temu podobną sytuację, kropelki i masaże pomogły :tak: głowa do góry
Ja na usg też do szpitala dziecięcego chodzę na NFZ i jestem zadowolona, jakoś za tydzień mamy się zgłosić na kontrolę, a co do służby zdrowia to i państwowo i prywatnie się zdarzają konowały, niestety :wściekła/y:przekonałam się o tym na własnej skórze.

Niuniunia20 właśnie ja smarowałam sudocremem,termantiolem też..zasypką alantan plus,byłam u dermatologa dała kremy do smarowania potem dowiedziałam się że to były sterydy ehhhhh..kochana a w czym kąpiesz???ja w emolum kąpałam i wtedy zaczął się ten problem głupia po 1,5 miesiąca męczarni się zorientowałam że on był za tłusty i po kąpieli gdzieś zostawał w tych fałdkach a moja to ma jeszcze grubiutką szyjkę i zaciska i to wszystko się aż tak odparzało rano to bałam się spojrzeć na jej szyjkę...odłożyłam emolium albo ciut tylko leje i smaruje 2x dziennie nivea nutri sensitiv s.o.s taki w puszcze blaszanej i jest już o niebo lepsza..i pilnuje po kąpieli aby sucha ta szyjka była i jak noszę na rękach staram się aby tę szyjkę wyciągała ...spróbuj może i ty z tym kremem w carffurze kupiłam za ok 13zł na odparzenia jest ja moją małą ostatnio całą w tym smaruje ...i suche miejsca mniej szorstkie on jest hipoalergiczny.Daj znać jakby pomógł...wiem jaka to męczarnia a jak to wygląda masakra.

Ankusch ja też myję w emolium i zaczęłam smarować jej szyjkę kremem bambino i zaczerwienienie zrobiło się malutkie. tylko wcześniej przed kremem bambino mama krochmalem szyjkę na noc posmarowała, rano zasypka z mąki i zaczęłyśmy kremem bambino i jest poprawa. Emolium stosuję dalej tylko do wody leję troszkę lub wcale ale za to ją myję ręką w tym płynie zamiast mydła. Skóra powinna sama wyschnąć po kąpieli ale moja wrzeszczy jak szalona jak tylko wyjmę ją z wody więc muszę delikatnie wycierać

szyjki z fałdkami są trudne do pielęgnacji, ja tak jak Anna osuszam pieluszką flanelową i problemów brak, poza tym trzeba uważać przy ulewaniu, bo jak poleci na szyjkę i nie zostanie osuszone to odparzenie gotowe

Co wy dziewczyny prywatnie..ja na Nfz i jestem zadowolona super ostatnio facio Martynę zbadał i za 4 miesiące mamy się pokazać stwierdził "piękne bioderka masz Martynka"hheh a ona na koniec sikneła jak chłopak zdążył pampersa zarzucić :-D

mne pediatra tak postawila sprawe:
"Moge panstwu dac skierowanie na USG bezplatne ale terminy sa 3 miesieczne a wiecie panstwo ze to trzeba zrobic nim dziecko skonczy 6 tyg?"
No i dobra to poszlismy prywatnie, po czym okazalo ze ze za miesiac znow musimy isc do kontroli i znow prytwatnie bo przeciez terminy sa 3 msc! :wściekła/y:
Tym razem zaryzykuje i wezme skierowanie na bezplatne badanie bo kolejne 80zl za badanie ktore trwa minute - bez sensu.
No bo teraz z tymi bioderkami jest ok to sie juz nie stresuje :D

My byliśmy państwowo, pierwszy raz jak Lena miała 3,5 tygodnia, nie było żadnego problemu z terminami. Potem kontrola państwowo po miesiącu i jeszcze mamy jedną po kolejnym miesiącu, bo u nas robią kontrole co miesiąc aż dziecko skończy 3 miesiące.

nimfii to rzeczywiscie żal kasy, skoro wizyta trwa minutę. U nas wizyta trwa długo, lekarz dokładnie ogląda dziecko, bardzo dokładnie i obrazowo wszystko tłumaczy i pokazuje (nawet z humorem:-)) i robi usg. Tak ze ja jestem bardzo zadowolona z takiej wizyty i nie żal mi tych 150zł. Duzo też od lekarza zależy.

reklama
margana to u nas tylko 80zlza ta minute badania :) ale powiedzialy w rejestracji ze chca podniesc kwote na 100zl zeby bylo im latwiej nie wydwac reszty :p To moze wtedy badanie bedzie trwalo z dwie minuty i bedzie dokladniejsze ;)

Ja sie zawiodlam na tym prywatnym lekarzu. Wg mnie nie przyklada sie do sprawy. Dlatego nie chce sie juz do niego wybierac.

Do góry