reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Dajcie spokój ja mam wrażenie ze mam dziecko kilku miesięczne w domu , nie niemowlaka , trzeba usypiać sam nie zaśnie , w dzień śpi bardzo mało dosłownie nie przesadzam , w nocy nie było jeszcze takiej co by spał więcej niż trzy godziny 😯odpycha się jak tylko czuje coś pod nogami , ale to podobno normalne ? Widziała go rehabilitantka starszego syna i póki co stwierdziła ze z napięciem okej , chociaż przewraca się z brzucha na bok i mamy kocyk podkładać pod pachy

Dajcie spokój ja mam wrażenie ze mam dziecko kilku miesięczne w domu , nie niemowlaka , trzeba usypiać sam nie zaśnie , w dzień śpi bardzo mało dosłownie nie przesadzam , w nocy nie było jeszcze takiej co by spał więcej niż trzy godziny 😯odpycha się jak tylko czuje coś pod nogami , ale to podobno normalne ? Widziała go rehabilitantka starszego syna i póki co stwierdziła ze z napięciem okej , chociaż przewraca się z brzucha na bok i mamy kocyk podkładać pod pachy
U nas dziś spał też 5,5 godziny. Ja mojego po karmieniu w nocy często wsadzam z otwartymi oczami do łóżeczka, chwilę się powierci i zasypia.

Współczuję. U mnie dziś też taki dzień od 9 prawie bez snu. Przez ten czas może 30 min spania z tego 25 na rękach.
Dajcie spokój ja mam wrażenie ze mam dziecko kilku miesięczne w domu , nie niemowlaka , trzeba usypiać sam nie zaśnie , w dzień śpi bardzo mało dosłownie nie przesadzam , w nocy nie było jeszcze takiej co by spał więcej niż trzy godziny [emoji54]odpycha się jak tylko czuje coś pod nogami , ale to podobno normalne ? Widziała go rehabilitantka starszego syna i póki co stwierdziła ze z napięciem okej , chociaż przewraca się z brzucha na bok i mamy kocyk podkładać pod pachy

U nas ze snem różnie. Ostatnie noce były troche niespokojny, mlody rzucal sie i płakał przez sen. Może to pierwszy skok rozwojowy?
Powoli zauważam jakis cykl. Od 8 zazwyczaj juz nie spimy, aktywność do 11, jakies male drzemki, spacer około 13, sen do 16-17, 19 kąpiel, 21 zasypiamy na twardo. Noce to karmienie co 3h, jeśli nie doladuje kupy na maxa to zmieniamy na spiocha chrapiemy dalej :)

reklama
Ile Wasze maluchy maksymalnie śpią w nocy? Wybudzacie na jedzenie, czy delektuje cię się snem?
U nas do około 4 tygodnia dziecko jadło i spało na noc zasypialo ok 20 i pierwsza pobudka na jedzenie była ok 23-24. Natomiast po 4 tygodniach wieczory Mała jest rozdrażniona sama nie wie czy cyc, jak cyc to płacze i się odrywa i tak az niekiedy do 23 wtedy pada. Przez dwa dni myślałam ze już wyrobił nam się jakiś rytm ale wczorajszy dzień temu zaprzeczył. Obecnie śpi czy w dzień czy w nocy max 2 godziny a są drzemki ze budzi się po 15 minutach.
@Bubuś jak wyniki?

Do góry