reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

U nas podobnie ostatnio masakra większość aktywności małej to płacz i ręce. Ja jak jestem z nią sama to momentami tracę siły. Nic nie mogę zrobić nawet chleba posmarować. Wózek nie, auto nie tylko noszenie non stop.
Z piersią jest podobnie. Przez to szaleństwo w jednej zrobił mi się zastój i zapalenie. Biorę antybiotyk bo miałam gorączkę poza koszmarnym bólem tej piersi.
@Bubuś co u Ciebie jak wynik biopsji?

U nas do około 4 tygodnia dziecko jadło i spało na noc zasypialo ok 20 i pierwsza pobudka na jedzenie była ok 23-24. Natomiast po 4 tygodniach wieczory Mała jest rozdrażniona sama nie wie czy cyc, jak cyc to płacze i się odrywa i tak az niekiedy do 23 wtedy pada. Przez dwa dni myślałam ze już wyrobił nam się jakiś rytm ale wczorajszy dzień temu zaprzeczył. Obecnie śpi czy w dzień czy w nocy max 2 godziny a są drzemki ze budzi się po 15 minutach.
@Bubuś jak wyniki?

reklama
A jak u Was przygotowania do Wigilii robicie u siebie czy jedziecie do rodziny?cos szykujecie z maluszkami?
Ja zostaje do nas przyjadą najpierw jedni potem drudzy dziadkowie. Ja zrobiłam dziś barszcz i gołąbki z kaszą gryczaną. Jutro kompot z suszu. Resztę przywiozła goście.

A jak u Was przygotowania do Wigilii robicie u siebie czy jedziecie do rodziny?cos szykujecie z maluszkami?
Ja zostaje do nas przyjadą najpierw jedni potem drudzy dziadkowie. Ja zrobiłam dziś barszcz i gołąbki z kaszą gryczaną. Jutro kompot z suszu. Resztę przywiozła goście.
My spędzamy sami wigilie pierwszy raz w życiu. Moi rodzice mieszkają na tyle daleko ze musielibyśmy nocować. Jakos nie czuje się z Mała jeszcze na tyle pewnie na taka podróż i pobyt poza domem. Teście mieszkają blisko ale z jednej strony boja się zarażenia wirusem a z drugiej w święta się zapowiedzieli ze będą z prezentami 🤷‍♀️ My 29-12 mamy szczepienie Małej i chce uważać tez zeby była zdrowa.

My mieliśmy wigilię zjeść w domu z teściami, a w pierwsze święto jechać do moich rodziców, ale przesunęli nam szczepienia.. byliśmy we wtorek i Pani doktor mówiła żeby lepiej zostać w domu przez kilka dni. Także pierwsze moje święta bez sióstr i rodziców 😥 ale dla córeczki wszystko 🥰

Dziewczyny jak spędzacie swieta? Izolujecie maluszki od rodziny czy spotykacie się z innymi?
Ja obecnie tocze wojnę z mężem...
My zostajemy w domu. Będziemy w czterech- Jaś, ja, partner i jego mama 🙂
Mamusie jak tyją wasze dzieci ?
U nas waga urodzeniowa 3360, teraz koło 3600 a mały ma dziś 4 tygodnie 🙂
Ile Wasze maluchy maksymalnie śpią w nocy? Wybudzacie na jedzenie, czy delektuje cię się snem?
Raczej kiepsko śpimy...jemy co 2-3h, między 22 a 6 przesypiamy z 4h 😅, w ciągu dnia też nie jest lepiej. Mały by tylko na rękach siedział 🤨
Co do przygotowań nie będzie żadnego wymyślania... żadnych 12 dań i stania przy garach kilka dni... Będzie wspólna kolacja i do tego dwa ciasta- makowiec i karpatka 🙂. Nie widzę sensu w szaleństwach przy małym dziecku.

IMG_20201224_110837.jpg
Życzymy wam zdrowych i spokojnych świąt 😘

My tez życzymy zdrowych i spokojnych z moim synem który do szczęścia spania nie potrzebuje 😊

Załączniki

• 61E2C971-EB01-4491-93D4-EC17D4B22808.jpeg
    61E2C971-EB01-4491-93D4-EC17D4B22808.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 88
reklama
Do góry