reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2021

Schizuję się konkretnie, że coś będzie nie tak... Mimo że wszystko wskazuje na to, że jednak jest tak jak ma być
🥰😍 gratulacje!
Musimy się przestać chyba zastanawiać co może pójść nie tak bo osiwiejemy przed drugim trymestrem.
Zawsze pomagala mi na takie rozkminy lampa wina, skocze jutro po bezalkoholowe bo widziałam dzisiaj w lidlu- może zadziała jak efekt placebo? ;)

reklama
Ja mam dokładnie mutacje mthfr obie i pai-1 4/5g ta gorsza. Też mam metyle. W tym momencie mam już leki za 0zl bo mm ciążę stwierdzona mam spoko lekarza więc jak wysłałam betę już nie musiałam płacić. Nie mam dzieci dwa razy poronilam pierwsza 6 tydz druga 8 tydz pierwsza uznał lekarz za biochemiczna bo nie udało się zobaczyć na usg a druga puste jajo płodowe. A ty masz dzieci jak daleko jesteś w ciąży? 🙂 Lekarz mj dzisiaj zapisał większą dawkę clexsane ale najpierw badanie mam zrobić przed.
Nie mam dzieci. To moja druga ciąża. Pierwsza poroniona 9 tc. Było serduszko.

Dziś dokładnie 5+0 tc

Jakie badania? Chodzi Ci o Anty Xa? Antytrombine? ☺️
Ja miałam Antytrombine. Mam idealnie po środku wynik.

Matko miałam wcześniej pisać że mamy dwa dni spokoju a potem do kolejnej wizyty nerwówka ale stwierdziłam że nie będę cię nie potrzebnie nakręcać :)

Ja wytrzymałam trzy godziny i znowu tysiąc różnych scenariuszy w głowie. Ktoś wie jak to wyłączyć?
Muzyka relaksacyjna dla kobiet w ciąży ☺️ ja mam kupione pliki z księgarni.
Będę sobie puszczać jak będę świrować 😅
no i zająć się czymś: książka, film ☺️ Ja teraz chodzę na zakupy dużo, żeby nie myśleć 😅 zdążylam kupić od pozytywnego testu 5 par spodni, 2 bluzki i 2 pary butów 🙈 muszę teraz coś innego wymyśleć 🤣

Hej wam 😊 też tutaj dołączam. OM 18 stycznia, ale owu 3-7 lutego dopiero, w poniedziałek 22 lutego beta 1307, po 48h 3164. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza, potwierdził że mamy pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, jakiś zarys zarodka też, więc co ma być dobrze to jest, kontrola za 2 tygodnie. Termin na koniec października lub początek listopada (jedna apka mówi 31 października, druga 6 listopada), bo lekarz wczoraj potwierdził 5 tydzień (5+4). Schizuję się konkretnie, że coś będzie nie tak... Mimo że wszystko wskazuje na to, że jednak jest tak jak ma być. Mam skurcze takie jak na okres i bardzo bolesne piersi, ale raz czuję to wszystko bardziej intensywnie, raz mniej - nie myślałam nigdy że praktyka jogi sprawi że będę zbyt mocno wsluchiwac się w ciało i analizować każdą pierdołę 😅
W poniedziałek pojadę zbadać jeszcze krew kontrolnie, betę i progesteron, dla spokoju ducha 😊
Hej witamy ☺️ gratuluję ciąży ☺️

Teraz mi dałaś do myślenia bo ja też bardzo wsłuchuje się w ciało i też kocham jogę, ale w życiu bym tego nie połączyła 😮☺️
Masz jakieś kanały do polecenia z jogą? Bo ja chodziłam na zajęcia z instruktorką do klubu, a teraz od kiedy zamknięte jakoś inspiracji brak i potrzebowałabym chyba jakiegoś mentora online 🙈

Nie mam dzieci. To moja druga ciąża. Pierwsza poroniona 9 tc. Było serduszko.

Dziś dokładnie 5+0 tc

Jakie badania? Chodzi Ci o Anty Xa? Antytrombine? ☺️
Ja miałam Antytrombine. Mam idealnie po środku wynik.
Nie to chyba inne badanie APTT nie wiem dokładnie o co chodzi ale muszę je zrobic żeby wiedzieć czy jest potrzebna ta większą dwaka clexsane. Ja nie miałam szczęścia usłyszeć serduszka. Daleko byłaś już w ciąży. U mnie problemy już z zarodkiem także. Mam nadzieję że tym razem będzie już dobrze i się obie doczekamy dzieci ❤️

Nie - jestem w pierwszej ciazy. Staraliśmy się coś koło 15 miesięcy i to był pierwszy cykl stymulowany.
Nie wiem czy to nerwy po tej wizycie czy o co chodzi, ale od kilku godzin mam takie masakryczne wzdęcie że ledwo się ruszam:/
Espumisan nic nie daje, normalnie to bym pewnir się wpakowała do wanny z gorąca woda a ty lipa -nie można
Najważniejsze że się udało i będzie dobrze zobaczysz. Ja tak panikuje bo poronilam już dwa razy. Ale tym razem musi być dobrze ❤️

Hej dziewczyny :)
Mało mnie tu gdyż stronka fatalnie mi działa, także jeśli ktoś ma instagram to zapraszam właśnie tam @_w_krainie_czarow

Buziaki!

Ostatnia edycja:
Gratulacje pięknej bety 🥰 jaki przyrost?
A nerwowy piątek, ale tak to jest jak się robi w korpo 😅 na szczęście już prawie koniec dnia i będzie można odsapnąć. Jestem super zadowolona z zakupu którego wczoraj dokonałam - kupiłam sobie super wygodny, elastyczny stanik w Oysho. Mam spory biust mimo małego obwodu pod i żaden stanik nie był wygodny, dosłownie wylewałam się z tych które do tej pory nosiłam. A teraz OJEZU co za komfort, nic nie cisnie, fajnie trzyma, jest mieciutki i ma potencjał do dalszego ewentualnego rozciągania 😂
Przyrost 129% ale ostatnia betę miałam robiona 19.02 i wynosiła 361 także wszystko ok nie będę powtarzać na razie. Mnie zaczynają staniki drażnić piersi mam całe obolałe, 😓ale niech bolą...jak bolą to dobry znak 🙂 ja dzisiaj mam kiepski dzień bo wciąż mnie jajniki kują 🥺 pocę się i ogólnie czuje się taka słaba

reklama
No to pięknie rośnie ☺ weekend za pasem, odpocznij! Fasolka wysysa z ciebie energię teraz, więc ważne żeby się wysypiać ☺ mnie właśnie piersi bolą dziś mniej niż wczoraj, trochę zaczynam się martwić że progesteron spada 🤦‍♀️
Też mnie mniej bolały przedwczoraj i już wariowałam. Strasznie śpiąca😴😴 jestem i głodna 😀😀i tak na zmianę

Do góry