reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

I faktycznie to jedzenie jest takie zdrowe?
Jakoś nie chce mi się wierzyć w batonika w cylafonie co daje moc na ileś godzin 😂🤪

Ja nie schudłam ani nie przytyłam 😂 i dobrze się z tym czuje.

Nasza córka dzisiaj jakas taka ospała jest.
Zje pobawi się ale nie za długo i usypia i dzisiaj już miała dwie drzemki i każda z nich trwała lekko ponad dwie godziny.
Temperatury brak.
Nie wiem czy mam się cieszyć czy jednak martwić ( chodzi mi o tą szczepionke) .
Chyba jednak wole swoje dziecko w wersji kiedy mniej śpi i jest taka żywsza do zabaw.
Może ma skok i niekoniecznie to efekt szczepienia :) a może taki nastrój, pogoda itp. Mi się wydaje, że te dzieci mają swoje dni jak my dorośli. ja też jestem ospała czasem (ostatnio często :D)

które jedzenie masz na myśli? antybatony to takie coś innego, na bazie daktyli i jeszcze jakichś rzeczy. ja tam batoników jako tako w sumie nie zajadam, nie przepadam

reklama
Ja póki co po prostu ograniczyłam słodycze. Nie szukam niczego wymyślnego, a i tak muszd trochę przystopować 😉

Mój wpis mógł dziwnie zabrzmieć w kontekście ostatniego narzekania, że już nie mogę ;) teraz jest faza trudna, bo większość spada na mnie, ale jak mąż miał czas to obsługiwał i mnie i córkę;) ale pretensji nie ma. Jedynie jak mu mówię że np znów czegoś tam nie zrobił albo zrobił nie tak, to mówi, że on mi tu obiadki a ja jak się odwdzięczam ;) raczej w żartach...

Ja wcześniej też robiłam dużo, na zmianę robiliśmy sobie jedzenie. A nie przepadam jakoś wybitnie za gotowaniem, mam zrywy i mojej roboty rzadko mi smakuje, nie wiem czemu tak mam. Świat musi zaakceptować, że niektóre kobiety nie lubią tego zajęcia ;)
Ja też nie lubię gotować 😁 na szczęście mój mąż uwielbia, zawsze jak przyjeżdża to szykuje śniadania, obiady, robi zakupy i coś zawsze upichci 🍳🫕

Powiedzcie, czy Wasze maluchy próbując robic pierwsze obroty na brzuch/bok tez tak odginaly głowę do tyłu? Moja to potrafi się wyginać jak w horrorze, skonsultuje to z fizjo, ale dopiero w kwietniu mamy. Nie wiem, czy ją poprawiac, czy pozwolić na takie próby...
Moja też tak robi :) wydaje mi się, że próbują po prostu różnych pozycji haha bo jeszcze nie wiedzą jak mają to zrobić, najpierw głowa, potem ciało, a jak ogarną, że to razem idzie, to przejdzie i będzie pełny obrót🦧😁

Hejo
@kamilamhm taaak dziś 4 miesiąc :). I świętowałyśmy obie 🤭.
Pytałaś o przewroty ... chyba moja nie odgina głowy do tyłu... leży sobie ma pleckach macha kończynami, bawi się tym wszystkim na baby gym nóżki do brzuszka podciąga i na boczek.. a potem bęc na brzuch.. póki co w prawą stronę
@Nat_Ra taaak przy karmieniu zawsze tyłam :/... teraz niby nie, ale ciągle czuje głód i co chwile chodzę do szafki ... po czym sobie mówię teraz nie ma jedzenia 🤣😂

Ostatnia edycja:
Hejo
@kamilamhm taaak dziś 4 miesiąc :). I świętowałyśmy obie 🤭.
Pytałaś o przewroty ... chyba moja nie odgina głowy do tyłu... leży sobie ma pleckach macha kończynami, bawi się tym wszystkim na baby gym nóżki do brzuszka podciąga i bez na boczek.. a potem bec na brzuch..
@Nat_Ra taaak na karmieniu zawsze tyłam :/... teraz niby nie, ale ciągle czuje głód i co chwile chodzę do szafki ... po czym sobie mówię teraz nie ma jedzenia 🤣😂
a u nas baby gym to eksperyment - rączką można złapać za nogę konstrukcji i przestawiać na bok albo przesuwać po macie ... zastanawiam się czemu tylko to ją interesuje, czasami nogami strzela do tych wisiadełek, ale generalnie to fascynuje ją co jedna i druga ręka potrafią zrobić. może za lekka ta konstrukcja, dzieć za duży (waży prawie 7 kg) i ponoć wygląda jak półroczne dziecko...

a u nas baby gym to eksperyment - rączką można złapać za nogę konstrukcji i przestawiać na bok albo przesuwać po macie ... zastanawiam się czemu tylko to ją interesuje, czasami nogami strzela do tych wisiadełek, ale generalnie to fascynuje ją co jedna i druga ręka potrafią zrobić. może za lekka ta konstrukcja, dzieć za duży (waży prawie 7 kg) i ponoć wygląda jak półroczne dziecko...
Hejo :). A ile miała jak się urodziła? Moja ma 5960g i 68 cm... niby ok , alekolejny miesiąc i słabo przybiera. Na siusiu to mam patent taki,że rano jak się obudziła, przesyłam wszystko na dole przykleiłam woreczek mniej więcej jak zaczynają się wargi i kończą, założyłam pieluszkę dałam pierś i po 30-40 minutach było tego siusiu troszkę i przelałam do kubeczka i zaniosłam. Choć można podobno zawinąć ten woreczek i dać

Hejo :). A ile miała jak się urodziła? Moja ma 5960g i 68 cm... niby ok , alekolejny miesiąc i słabo przybiera. Na siusiu to mam patent taki,że rano jak się obudziła, przesyłam wszystko na dole przykleiłam woreczek mniej więcej jak zaczynają się wargi i kończą, założyłam pieluszkę dałam pierś i po 30-40 minutach było tego siusiu troszkę i przelałam do kubeczka i zaniosłam. Choć można podobno zawinąć ten woreczek i dać
Dzięki za poradę. Mam nadzieję, że się uda, brzmi dość kosmicznie...

Ważyła 3900. Przybiera w górnej granicy zawsze. Dla mnie to duży bobas, ciężko się ją nosi... Długość nie wiem jaka, bo nie mierzono jej, a sama nie jestem w stanie dobrze zmierzyć. Ale może u ciebie przystopowała nieco? Dzieci chyba w pewnym momencie wolniej przybierają czy nie?

Dzięki za poradę. Mam nadzieję, że się uda, brzmi dość kosmicznie...

Ważyła 3900. Przybiera w górnej granicy zawsze. Dla mnie to duży bobas, ciężko się ją nosi... Długość nie wiem jaka, bo nie mierzono jej, a sama nie jestem w stanie dobrze zmierzyć. Ale może u ciebie przystopowała nieco? Dzieci chyba w pewnym momencie wolniej przybierają czy nie?
Każde w swoim tempie podobno :) moja w sumie też jak u @maszak wyhamowała z przybieraniem, ale trzyma się na swoim centylu... pediatra każe się nie martwić, to się nie martwię 😄

reklama
Każde w swoim tempie podobno :) moja w sumie też jak u @maszak wyhamowała z przybieraniem, ale trzyma się na swoim centylu... pediatra każe się nie martwić, to się nie martwię 😄
A ile Twoja waży? Moja też jest w swoim centylu, ale martwi mnie to, że jednak mniej przybiera. Rośnie to widzę, ale jak czytam ile dzieci ważą w jej wieku to jednak mało.

Do góry