reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

Ja myślę tak jak dziewcxyny, że to kwestia sprzętu. Na tym etapie wystarczy minimalne przesunięcie kursora i masz ciążę młodsza o kilka dni. Serduszko pięknie bije i maluszek na pewno rośnie, tak jak powinien❤️

Witaj!
Cieszymy się, że dołączyłaś❤️ Trzymamy kciuki i wspieramy całym serduszkiem. Kibicujemy małemu okruszkowi i Tobie❤️❤️❤️

Ja myślę, że jeszcze chwilę powinnyśmy się wstrzymać. Część dziewczyn dopiero dowiaduje się o swoich ciążach(Nie wszystkie testują jak np ja 10dpo🤣), część czeka na pierwsze USG i dopiero wtedy mogą szukać grup mamusiowych. Może dajmy sobie czas do etapu pierwszych prenatalnych, tak, żebysmy już tymi badaniami mogły się dzielić w zamkniętym gronie❤️? A jeśli to za długo wg. Was bo prawie miesiąc to może chociaż do połowy kwietnia. Fakt, że większa swoboda na prywatnym, ale dajmy szansę nowym listopadóweczkom.
Ja bym dała czas do 20.04 max i po tym już wątek prywatny założyła. Przydałby się ktoś też by mi pomagał z terminami wizyt wpisywaniem itp. Ktoś chętny ? Fajnie jakby był to ktoś z terminem na koniec listopada by uzupełniać też porody 😁 Ale też zobaczymy jak większość dziewczyn zagłosuje.

reklama
Wróciłam do domu i znowu krew 🥴 zestarzeje się o 20 lat w dwa miesiące przez te nerwy.
Ja też jeszcze czasami plamie, bardzo malutkie ilości i potem ustaje. Nie będę już latać po sorach. Nie boli mnie brzuch. Czekam grzecznie do wizyty no chyba że zacznie lecieć nagle mocna krew. Ja myślę że to po prostu tak może być delikatnie, tak jak mi powiedziała lekarka na izbie.

Uwierz że rozumiem, ale szczerze na twoim miejscu to bym chyba chodziła co tydzień na USG 😅 Stresu masz co nie miara. Dostałaś jakiego proga czy coś na ten krwawienia ? Coś mówili co masz zrobić jak się będzie powtarzać?
Ja też rozumiem ten stres, zresztą wydaje mi się, że większość z nas tak samo. Ja też bym pewnie chodziła na USG co tydzień i to jeszcze polowalabym na tego samego lekarza😉
Ja mam wizytę 9.04 bo to był jedyny termin do tego lekarza i którego bylam. On mi dał widełki 10-14 dni ale powiedział, że jeśli chce mogę przyjść przed świetami jeśli chce na święta być spokojna mimo że 10 dni nie minie. Jednak zależało mi na tym lekarzu i na jego sprzęcie(jakkolwiek to brzmi 🤣🤣🤣), bo wydaje mi się (i to mi też powiedziała Gemini)że jest naprawdę dobry a terminu wcześniej nie miał. W związku z tym zdecydowałam się na 2 tygodnie oczekiwania😱 Pocieszam się, że już prawie 4 dni minęły. Jeszcze tylko 10dni a w tym wpadną święta, które szybko przelecą... Jedyny minus tej wizyty, że jest o 16.40 więc jeszcze cały czwartek w pracy trzeba przesiedzieć🤯

Potem jeszcze w niedzielę mam wizytę u ginekologa u ktorego chce prowadzić docelowo ciążę. Może założy mi kartę ciąży🤣🤣🤣 muszę do tego czasu zrobić badania, do których mi się nie spieszy bo dopiero co w listopadzie wszystkie je robiłam i nie spodziewam się nowości... Nie mam pojęcia np. po co mam robić po raz kolejny grupę krwi?🤯

reklama
Ja też rozumiem ten stres, zresztą wydaje mi się, że większość z nas tak samo. Ja też bym pewnie chodziła na USG co tydzień i to jeszcze polowalabym na tego samego lekarza😉
Ja mam wizytę 9.04 bo to był jedyny termin do tego lekarza i którego bylam. On mi dał widełki 10-14 dni ale powiedział, że jeśli chce mogę przyjść przed świetami jeśli chce na święta być spokojna mimo że 10 dni nie minie. Jednak zależało mi na tym lekarzu i na jego sprzęcie(jakkolwiek to brzmi 🤣🤣🤣), bo wydaje mi się (i to mi też powiedziała Gemini)że jest naprawdę dobry a terminu wcześniej nie miał. W związku z tym zdecydowałam się na 2 tygodnie oczekiwania😱 Pocieszam się, że już prawie 4 dni minęły. Jeszcze tylko 10dni a w tym wpadną święta, które szybko przelecą... Jedyny minus tej wizyty, że jest o 16.40 więc jeszcze cały czwartek w pracy trzeba przesiedzieć🤯

Potem jeszcze w niedzielę mam wizytę u ginekologa u ktorego chce prowadzić docelowo ciążę. Może założy mi kartę ciąży🤣🤣🤣 muszę do tego czasu zrobić badania, do których mi się nie spieszy bo dopiero co w listopadzie wszystkie je robiłam i nie spodziewam się nowości... Nie mam pojęcia np. po co mam robić po raz kolejny grupę krwi?🤯
Grupę krwi powinno się robić dwa razy i dopiero drugi wynik, jest tym potwierdzonym. Chociaż nie ukrywam, że w poprzedniej ciąży robiłam tylko raz🤭

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry