reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

Ja już słuchajcie nawet umówiłam się na prenatalne bez skierowania bo wizytę kolejna mam dopiero w 9 tygodniu a wtedy to już miejsc nie będzie do mojego lekarza od prenatalnych 😁😅 A Wy ? Za wcześnie czy podobnie zrobiliście ?

Na kiedy masz umówione prenatalne?☺️

Ja z kolei umówiłam się już na USG na 3.04 mimo że nie mam jeszcze skierowania😉 będzie równo 2tyg po wizycie na etapie 8tyg4d🤞 Myślę że będzie to moja najtrudniejsza wizyta. Już zapowiedziałam mężowi, że nie ma opcji żebym poszła na nią sama! Już teraz chciałam, żeby na wizytę ze mną szedł, ale ma akurat wyjazd służbowy. Ale obiecał że będzie pod telefonem❤️

Ogólnie uważam, że klepanie wcześniejszego terminu jest bardzo mądre i zapobiegawcze, zwłaszcza że wiemy że z terminami bywa cięzko. Jak wspominałam tą pierwsza piątkową wizytę klepałam pierwszego dnia cyklu z założeniem, że jak nie wyjdzie to odwołam☺️ Nie wierzę w "zapraszanie" bo i tak co ma być to będzie.
Ja mam nadzieję, że jeśli piątkowa wizyta potwierdzi, że wszystko jest ok to lekarz wystawi mi skierowanie i wtedy też odrazu klepie wizytę na prematalne☺️

Ja wogóle sobie myśle, że może zrobię te prenatalne co na NFZ przed majówką+ pójdę z tydzień pózniej w Luxmedzie bo tam też dostanę skierowanie na badanie USG w tym okresie...

reklama

Ja z kolei umówiłam się już na USG na 3.04 mimo że nie mam jeszcze skierowania😉 będzie równo 2tyg po wizycie na etapie 8tyg4d🤞 Myślę że będzie to moja najtrudniejsza wizyta. Już zapowiedziałam mężowi, że nie ma opcji żebym poszła na nią sama! Już teraz chciałam, żeby na wizytę ze mną szedł, ale ma akurat wyjazd służbowy. Ale obiecał że będzie pod telefonem❤️

Ogólnie uważam, że klepanie wcześniejszego terminu jest bardzo mądre i zapobiegawcze, zwłaszcza że wiemy że z terminami bywa cięzko. Jak wspominałam tą pierwsza piątkową wizytę klepałam pierwszego dnia cyklu z założeniem, że jak nie wyjdzie to odwołam☺️ Nie wierzę w "zapraszanie" bo i tak co ma być to będzie.
Ja mam nadzieję, że jeśli piątkowa wizyta potwierdzi, że wszystko jest ok to lekarz wystawi mi skierowanie i wtedy też odrazu klepie wizytę na prematalne☺️

Ja wogóle sobie myśle, że może zrobię te prenatalne co na NFZ przed majówką+ pójdę z tydzień pózniej w Luxmedzie bo tam też dostanę skierowanie na badanie USG w tym okresie...
U nas prenatalne robi ten sam ginekolog tylko że nie u nas w ośrodku a u siebie na swoim sprzęcie. Chociaż do niego dopiero zaczęłam teraz chodzić a poprzednie ciąże inni lekarze i na prenatalne też przyjeżdżał doktor z innego miasta, nie wiem co teraz zrobię.

Czy strona "startowa" się już robi? Fajnie jakby było wszystko przejrzyście .

Kobiety tak mnie głowa boli, przestała na godzinę i od nowa, na jedzenie patrzeć nie mogę, ale na siłę jem krakersy 😭

Dokładnie, tak samo uwazam, umówiłam się i stwierdziłam 'najwyzej odwołam ' trzymają kciuki za a piątek,dawaj znać 😘
Prenatalne mam 28.04 dlatego że to 12 tydzień będzie a dzień później moja mama ma urodziny to chciałam by miała pierwsza taka niespodziankę w postaci filmiku z USG itp.(ona wie jak coś) 🥰

Mi najbardziej dokuczają dziwne zawroty głowy... wogóle mam takie dziwne uczucie...co jakiś czas zimne dreszcze i potem napady gorąca...do tego drażnią mnie zapachy i bardziej je odczuwam...no i ta MEGA senność!... hormony szaleją😉🤷‍♀️
Plus dziś jelita dokuczają, ale biorąc pod uwagę, że młodego od wczoraj brzuszek boli i dziś wymiotował to nie wiążę tego z dolegliwością ciążową. Jutro biorę Dzień opieki, żeby poobserwować małego.

Przed nami emocjonalny tydzień pełen ważnych wizyt🤞🤞🤞 Wierzę, że przyniosą nam tylko dobre wieści❤️

Kto jutro otwiera ten maraton?☺️

Przydałaby nam się lista🤔
Może @Crazylalafresh albo @Mokra_kurka mogłyście zrobić listę? W jakimkolwiek waszym wątku na 1 stronie? Sorki, że tak wywołuje, ale widzę, że jesteście jedne z pierwszych, które się odzywały 💕

Ja już słuchajcie nawet umówiłam się na prenatalne bez skierowania bo wizytę kolejna mam dopiero w 9 tygodniu a wtedy to już miejsc nie będzie do mojego lekarza od prenatalnych 😁😅 A Wy ? Za wcześnie czy podobnie zrobiliście ?
To ja absolutnie jeszcze nie. Po tych stratach jestem bardzo ostrożna- jeszcze nawet rodzice nie wiedzą 🙈 powiemy im, jak w przyszłym tygodniu po USG wszystko będzie dobrze.

No ja jestem zdania że co za dużo USG to też nie dobrze dla płodu . Niby mówią że to nic się nie dzieje ale wiesz

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry