reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
Dokładnie, tak samo uwazam, umówiłam się i stwierdziłam 'najwyzej odwołam ' trzymają kciuki za a piątek,dawaj znać 😘
Prenatalne mam 28.04 dlatego że to 12 tydzień będzie a dzień później moja mama ma urodziny to chciałam by miała pierwsza taka niespodziankę w postaci filmiku z USG itp.(ona wie jak coś) 🥰
Ja w swojej głowie wybrałam sobie 29 lub 30.04(wierzę, że lekarz do którego chce się umówić będzie w tych dniach przyjmował)☺️ To będzie 12+ 2/3dni
Termin z myślą że może na majówkę już poinformujemy rodziny🎉
No ja jestem zdania że co za dużo USG to też nie dobrze dla płodu . Niby mówią że to nic się nie dzieje ale wiesz
Ja jednak dla swojej głowy po w zasadzie "świeżej" stracie(3,5msc temu) będę miała potrzebę zaglądania do maleństwa! Myślę, że zestresowana matka jest większym zagrożeniem niż kilkuminutowy podgląd dla spokoju.
Co do prenatalnych to chce między innymi klepnąć ten drugi termin bo np. mój syn przez 40min nie dał sobie zmierzyć przezierności, bo się krecił i co.chwile odchylał główkę do tyłu nie było szans na zmierzenie(jestem pewna, że to były jego pierwsze objawy ADHD🤣)... Niby wszystkie pozostałe parametry były ok, ale gdzieś tam niedosyt i lęk miałam.
Oczywiście wszystko będę konsultować z moim ginekologiem. Mam nadzieję, że dokonałam dobrego wyboru lekarza🙏

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry