• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
Dokładnie, tak samo uwazam, umówiłam się i stwierdziłam 'najwyzej odwołam ' trzymają kciuki za a piątek,dawaj znać 😘
Prenatalne mam 28.04 dlatego że to 12 tydzień będzie a dzień później moja mama ma urodziny to chciałam by miała pierwsza taka niespodziankę w postaci filmiku z USG itp.(ona wie jak coś) 🥰
Ja w swojej głowie wybrałam sobie 29 lub 30.04(wierzę, że lekarz do którego chce się umówić będzie w tych dniach przyjmował)☺️ To będzie 12+ 2/3dni
Termin z myślą że może na majówkę już poinformujemy rodziny🎉
No ja jestem zdania że co za dużo USG to też nie dobrze dla płodu . Niby mówią że to nic się nie dzieje ale wiesz
Ja jednak dla swojej głowy po w zasadzie "świeżej" stracie(3,5msc temu) będę miała potrzebę zaglądania do maleństwa! Myślę, że zestresowana matka jest większym zagrożeniem niż kilkuminutowy podgląd dla spokoju.
Co do prenatalnych to chce między innymi klepnąć ten drugi termin bo np. mój syn przez 40min nie dał sobie zmierzyć przezierności, bo się krecił i co.chwile odchylał główkę do tyłu nie było szans na zmierzenie(jestem pewna, że to były jego pierwsze objawy ADHD🤣)... Niby wszystkie pozostałe parametry były ok, ale gdzieś tam niedosyt i lęk miałam.
Oczywiście wszystko będę konsultować z moim ginekologiem. Mam nadzieję, że dokonałam dobrego wyboru lekarza🙏

Jak czytam Wasze wpisy o prenatalnych to dopiero sobie uświadomiłam że przecież teraz to trochę inaczej wygląda 🤣 mam już dwójkę dzieci i przy obu ciążach robiłam prywatnie badania i nie było problemu z terminami ale teraz jak badania są na NFZ to pewnie i chętnych więcej i może faktycznie być problem z terminami 🤔 ale jakoś dziwnie mi się by było zapisywać na badania jak jeszcze nie mam potwierdzenia ciąży od ginekologa 🤣🙈 poczekam do wizyty i po wizycie będę się umawiać.

Co do mówienia rodzinie itd, u nas miał nikt poza moją mamą nie wiedzieć do prenatalnych, ale przyjechał mój brat z narzeczoną (oboje policjanci) i przeprowadzili swoje " śledztwo" 🙈 , znaleźli prezencik w którym dałam mężowi pozytywny test ( mąż zapomniał go schować😱) plus to że nie chciałam tknąć nawet swojego ulubionego wina które dla mnie przywieźli i tak połączyli fakty i się domyślili a ja nie umiałam zaprzeczać 🙈😅 także wychodzi na to że moja najbliższa rodzina już wie, została tylko rodzina męża

U mnie termin na 14.11 wypada.

Coraz gorsze mdłości mam.
Myślę co zjeść na śniadanie i na nic nie mam ochoty 😒
W poprzedniej ciąży dosyć długo mi się utrzymywały mdłości , nawet po wodzie mnie cofalo ale nie zwymiotowałam ani razu 😁

U mnie takie bóle podbrzusza jak turbo okres aż zasnąć nie mogę, myślę tylko o najgorszym i biegam co chwilę sprawdzić czy nie plamię czy coś 😢 Maskara... A jak wczoraj napisałam że mi mdłości minęły to wieczorem przez nie zasnąć nie mogłam 😅🤣

Hej dziewczyny, ja tak nieśmiało się tu skradam. 🥹 W weekend pozytywne testy, dzisiaj czekam na wynik beta+prog, w środę robię przyrost bety jeszcze. Miałam czekać do przyrostu ale dobra! Mam dobre przeczucia, że wszystko będzie w porządku. Wg om termin 23.11 więc święta niech będą w komplecie. 🥹

reklama
U mnie takie bóle podbrzusza jak turbo okres aż zasnąć nie mogę, myślę tylko o najgorszym i biegam co chwilę sprawdzić czy nie plamię czy coś 😢 Maskara... A jak wczoraj napisałam że mi mdłości minęły to wieczorem przez nie zasnąć nie mogłam 😅🤣
Ja dziś rano miałam takie cmienie podbrzusza, że aż do toalety chodziłam i sprawdzałam z czy coś nie leci. 🙈

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry