reklama

łożeczko turystyczne - opinie

Witam wszystkie Mamy. Jestem na forum nową mamusią miesięcznej Nataki.
Tak sobie tu czytam i aż żałuje że wcześniej niewpadłam na pomysł by korzystac z Forum Mamusiowego.
Na ale teraz już jestem:)
Chciałabym kupić dla mojego maluszka łóżeczko turystyczne takie wielopoziomowe. Czy ktos mógłby mi coś doradzić? Sama chętnie korzystam ze sklepów internetowych by Natisią niebiegac po sklepach ale łóżeczko niebanalna rzecz a wybór i zróżnicowanie cenowe ogromne. No i najlepiej żeby niebyło bardzo drogie, wydatki związane z narodzeniem Natalki pochłonęły ogromne fundusze ....

reklama
Chętnie podczepię się pod temat, bo do rozwiązania mam 3 miesiące. Mieszkanie mamy w miarę małe, więc szukamy kompaktowych rozwiązań. Jakie wózeczko tuyrystyczne polecacie i a może w ogóle zrezygnować z zakupu takiego stacjonarnego?

Ja mam łóżeczko turystyczne ARTI L2 http://www.arti.pl/lozeczko-l2_prod12.html, z którego i ja i moje obie córki jesteśmy zadowolone. Służy nam już 2,5 roku i nie widac po nim upływu czasu. Materac kokos/pianka/gryka zamówiłam na allegro, od sprzedawcy, który pisał, że jest producentem, więc tylko zapytałam, czy robi tez nietypowe wymiary. Plusem jest to, że dziecię zawsze śpi w swoim łóżku, nawet jak gdzieś się wyjeżdża. Ten model jest nieco większy i wyższy niż typowe łóżeczka turystyczne.

Ostatnia edycja:
Ja 2 tyg. temu zakupiłam to łóżeczko turystyczne:
Baby Design Dream kolor 04 łóżeczko turystyczne - kojec - Łóżeczka turystyczne i kojce - Baby Design

Polecam je wszystkim zainteresowanym. Łóżeczko rewelacyjne, świetnie wykończone, stabilne i przede wszystkim ten przewijak!!! Jest super - sztywny i duuuży, co jest zupełnie nie spotykane w łóżeczkach turystycznych, w których przewijak to kawałek szmatki zawieszonej na rurkach (wiem bo mam już jedno łóżeczko turystyczne, które stoi od urodzenia synka, u teściów, teraz zakupiliśmy to łóżeczko z linka do domu, bo mały wyrósł już z wiklinowego koszyka, w którym do tej pory spał). No i promocja cenowa też nie byle jaka, więc polecam, ja towar otrzymałam 2 dni po zakupie.

Podpisuję się pod głosem poprzedniczki, my również kupiliśmy to łóżeczko (kolor 02 ;-)) dla naszego bąbelka jako rozwiązanie wielofunkcyjne :-) a jeśli do takiego łóżeczka dokupisz porządny materacyk (np. kokosowo gryczany) to uważam, że sprawdzi się nawet lepiej niż zwykłe drewniane :tak:.
Do najtańszych nie należy, ale koleżanka i kuzynka używają go od kilku/kilkunastu miesięcy inie widać żadnych uszkodzeń, no i masz takie 3 w 1 albo i więcej.

Chciala bym kupić łóżeczko turystyczne. Ponieważ ma być u mojej mamy, która jest starszą osobą i z wieloma rzeczami jej ciężko, to chciasla bym żeby mialo takie cechy to łóżeczko:
- bylo do 20 kg wagi (większość łóżeczek jest do 15 kg, a moje dziecię ma już prawie rok i 10 kg).
- miało kółka blokowane oczywiście
- łatwo się składało i rozkładało
- miało wyjście na zamek.
- no i było stabiolne

Oglądałam w necie łóżeczka. Chyba Coneco Venus mogło by być. Ale czy to jedyny wybór na obecny czas?
Proszę o porady.

północny wiatr - te wagi w łóżeczkach są zaniżone, jestem pewna, że spokojnie można sobie dodać do tego z 3 kg. - tym bardziej, że nie będziesz już dziecka kładła na części podwieszanej, a tej dolnej. Poza tym - Twoje dziecko ma teraz 10kg, to nie znaczy, że za rok będzie miało 15, w tym wieku dzieci już mniej przybierają na wadze, waga 15kg, to średnio waga ok 3/4 latka.

mamii - tak, jak piszesz - porządny materacyk obowiązkowo musi być :tak:, nie wyobrażam sobie położyć dziecka na stałe na tych dechach załączanych do turystycznych łóżeczek ;-)

reklama
Dzięki za odpowiedź. Pojechałam dziś do hurtowni i mieli kilka łóżeczek turystycznych. Jak powiedziałam, jakie mam wymagania wskazano mi Coneco Venus. No więc kupilam rożowe. :) Co prawda nastawilam się ewentualnie na wybór pomarańczowego ale nie mieli. To też jest śliczne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry