reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Demolka oj tak....staniki z primarku lubię i ja :-) Masz w planach kiedyś odwiedzić Uk? Tak z ciekawości pytam :happy:

Aschlee rozumiem doskonale Twoje obawy :sorry: To tak, jak mi ktoś mówi "nie panikuj" kiedy mówię,że córka chora, bo przecież dużo kobiet w ciąży choruje lub ma chore dzieci, ale ja swoje wiem.....Przez głupi wirus dziś mija równe 9 miesięcy od kiedy Kajusia odeszła :-( Ehh..... Bądź dobrej myśli. Ja będę trzymać za Was kciuki kochana :happy:

Solla otóż to. Wiadomo,że jak komuś mówisz,że w zdrowej ciąży tylko 2 usg, to jest to szok, ale z drugiej strony....czy faktycznie potrzeba więcej? Położne mają tu ogromną wiedzę, umieją wagę dziecka oszacować bez usg (moja z drugą córką trafiła idealnie :-) ) Nie spotkałam się znowu, by komuś odmówiono usg gdy były obawy o cokolwiek. Ja swoje przeszłam w III ciąży przy rozchodzącym się spojeniu, no i w tej ostatniej i nigdy nie powiem,że tu system jest zły. Cieszę się,że nie jestem tu sama spoza granic :-)

reklama
86/47 - zgadnijcie co to za liczby? :-)

Moje cisnienie! Ja zawsze mam niskie ale w ciąży zawsze takie i kawe miałam zalecaną pić, wiec w ruch idzie mąż i ekspres do kawy aby mnie na nogi postawić.
Czy Wy kawe pijecie? Ponoć nie za zdrowa a najlepsza pod ciśnieniem - ale ja bez to umree, chociaz nie samkuje jak dawniej.
Czy jest ktoś kogo wcale nie bolą piersi? Bo schizuje. Ale test wczoraj zrobiłam ciążowy i dwie ładne krechy, bo już wytrzymać nie mogę i oszaleje do końca miesiąca do wizyty.

Ati, ja miałam u lekarza 140/90, zamówiłam ciśnieniomierz i muszę codziennie mierzyć i zapisywać, żeby na następnej wizycie pokazać lekarzowi.
Kawę przestałam pić, przerzuciłam się na Inkę, a piersi nie bolą mnie wcale, jak się źle położę to czasami czuję.

Ostatnia edycja:
Mnie piersi bolą od jakiś dwóch tygodni, wcześniej nic. Dajcie dziewczyny jakieś suwaczki, bo nie wiem który u Was tydzień :)

Kawy nie piję, bo też boję się, że będę miała za wysokie ciśnienie. Chociaż kawa mi pachnie i miałabym na nią ochotę :)

Ostatnia edycja:
Ati nie bolą mnie piersi nic a nic i piję dużo kawy :-p Też mam niskie ciśnienie bardzo (zresztą jak zawsze w ciąży), a najlepiej mi smakuje właśnie z ekspresu pod ciśnieniem, z mlekiem i pianką :-) Czasem rozpuszczalną piję. Kocham kawę, a w tej ciąży póki co tylko ona za mną chodzi. W innych miałam odrzut od kawy już na początku (potem ok połowy znowu piłam). Aby kawa w ciąży zaszkodziła, trzeb by pić ponad 12 mocnych dziennie, także pij na zdrowie, byle z umiarem :happy:

Zostawić was na chwilkę ;-)
Ati ja pije kawę raz dziennie chyba że ledwo żyje to wypije jeszcze jedna ale i tak kończy się to snem ;-)
Milenia haha próbowałam dodać suwaczek ale mi coś nie chce się wgrać

reklama
Do góry