reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Dzien dobry.

Corolajna siedz w domku i odpoczywaj ile sie da.

Magda kciuki zacisniete :tak:
Dobrze ze tak kontroluja wszystko.Lepiej tak niz gdyby mieli cos ignorowac a Ty niepotrzebnie sie denerwowac.

Ja tez teraz mam juz zapowiedziane ze wizyty duzo czesciej,ktg tak samo. Ale wole niech posprawdzaja zeby miec pewnosc ze u Vivi wszystko w porzadku.

A ja dzisiaj bez boli :-) jedynie jak chodzę to czuje ucisk na pęcherz i przy wstawaniu kość lonowa boli ale do tego się już przyzwyczaiłam ;-)
Córa dzisiaj ma dzień mamy ;-) rano z płaczem dzwoniła mamo wróć juz do domku jak wróciłam to odrazu mnie przytulila i wszędzie łazi za mną nie wiem co się jej stało ;-)

Hej dziewczyny :-)
Magda - wydaje mi się, że w UK system jest trochę bardziej przemyślany, zresztą funkcjonuje bez większych zmian od lat, a u nas ciągle się na nim testuje. A na NFZ może być i mało i dużo - zależy od przychodni, lekarza, tego jakie ma się gadane ;-)
Trzymam kciuki za dziesiejszą wizytę i czekam na info.

Carolajna - właśnie miałam pytać jak się czujesz. Mnie czasem brzuch łapie bardzo mocno, na 99% od układu pokarmowego. I zwykle nie wiąże się to wcale z biegunką czy innymi problemami tego typu. Po prostu skręca mnie, a potem przechodzi.
Co do Pani sprzątającej to z brzuchem bym jej powiedziała, że nie można dotykać i już, ale reszta wydaje mi się trudna do delikatnego załatwienia. Ja pewnie znalazłabym sobie jakieś Bardzo Ważne Sprawy do załatwienia w czasie jej pracy. Nawet gdybym leżała ;-)

Zuzanka tak robię przeważnie ;) :)

Ten ból wczoraj to zupełnie inny. Tępy, przechodzący na wskroś, okolice żołądka plus cały tył. Ciężko opisać :(
Najważniejsze, że przeszło. Jak będzie się powtarzać to pójdę do lekarza.

Hej wszystkim.

Magda maluch na pewno ma mało miejsca. :tak: Innej możliwości nawet nie biorę pod uwagę. ;-) Ale niech to sprawdzą nawet i 10 razy dla pewności. :tak:

Carolajna koniecznie dzisiaj się wyleż. W końcu na zwolnieniu jesteś. Jednak odpoczynek w ciąży jest bardzo ważny. Co do brzucha to też nie lubię jak ktoś pcha się z łapami. Ale wiem to dopiero jak mam swój hahaha :-D

Reszcie dziewczyn, które nie skarżą się na żadne dolegliwości gratuluję i życzę aby stan utrzymał się do końca ciąży. :-)

Co do bóli to mnie wczoraj bolało krocze, tak dziwnie kująco. Zastanawiam się czy to ten ból spojenia o którym piszecie. W poniedziałek mam na szczęście wizytę to zapytam. Dzisiaj byłam oddać krew do badania, ciekawa jestem czy żelazo coś się poprawiło.

Co do prowadzenia ciąży na nfz to pamiętam jak w maju chciałam się zapisać do lekarza a oni, że w listopadzie. :szok: Dopiero jak zapytałam czy da kobiet w ciąży też takie terminy mają to się okazało, że nie i wizytę miałam za kilka dni. Zawsze dostawałam skierowanie na wszystkie badania, w punkcie pobrań też nigdy nie ma tłumu ludzi na szczęście bo ciężko by było czekać na czczo. ;-) Na usg jak dzwonię do szpitala, żeby się zapisać to mówię "od-do" kiedy mam zrobić i mnie zapisują. Jak na początku ciąży dostałam skierowanie do neurologa to wizytę miałam tego samego dnia po południu. Aż szok. :-D Więc wiele po prostu zależy od przychodni i lekarza, sama nie wiem. Teraz jak będę na usg w szpitalu to chyba od razu pójdę na porodówkę zobaczyć co i jak. :happy:

A wy odwiedzałyście porodówki?

reklama
Do góry