reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Zuzanko no w przypadku cc kraj faktycznie ma znaczenie :blink: U mnie nikt krzywo nie patrzy na mamy, które sa po kilku cięciach i wciąż planują dzieci. Wiadomo,że z każdym kolejnym ryzyko wzrasta, ale tez nie wiele kobiet w Pl znowu planuje gromadkę dzieci. Ja tam uważam,że nie ważne jak, ważne by urodzić :happy:

reklama
Wiadomo, ile ludzi tyle opinii. Ja tam wolałabym spróbować tym razem cesarki bo porod naturalny zwyczajnie mnie przerósł. Nie sądziłam ze to może aż tak bolec. Ja jestem z natury bardzo wąska w biodrach i na pewno nie było to bez znaczenia. Musieli mnie naciąc i rana w ogóle się nie goila. Nie mogłam usiąść na tylek przez bite 6 tyg. No dla mnie był to koszmar. Nic nie jadłam bo bałam się ze przy wyproznianiu popękane mi szwy. A moje koleżanki które miały cesarki bardzo szybko dochodzily do siebie. Fakt mam też koleżankę która urodziła siłami natury 5,5 kg dziecko i ona mówi ze wyskoczył raz dwa, a 3 tyg po tańczyła całą noc na imprezie firmowej. Ja z powodu traumy czekałam tyle lat zanim znowu zdecydowałam się zostać mama. Moja córka kończy zaraz 9 lat.

Ja do tej pory nastawiałam się na sn a teraz wolę cc ze względu na wielkość dziecka tylko, że nikt o zdanie mnie nie zapyta. :no2: Już teraz Hania jest na granicy 4kg a przecież jeszcze urośnie. Wcześniej bałam się cc bo to jednak operacja i zdaję sobie sprawę jakie mogą wystąpić komplikacje ale też jestem świadoma jaki niebezpieczny może być poród sn dla obojga gdy dziecko jest duże. Najzwyczajniej w świecie boję się o dziecko i siebie. :unsure:
A nie chcę, żeby traumatyczny poród sn zniechęcił mnie do kolejnej ciąży :-( :(

Ta nagonka na kobiety co urodziły przez cc i które nie karmią piersią jest straszna. :-( :(

Magdalena ja jak rodzilam puerwszego syna też miałam traumę, jak miałam mierzona miednice to mówili że na styk :confused: a syn urodzil się 4 kg :eek: fakt nacieta byłam syn był wypychany przez lekarza długo dochodzilam a przy drugim synu tak się bałam ale obyło się bez nacięcia tylko sluzowka była szyta, i zaraz po porodzie wssystko robiłam. Wiec drugi poród był szybszy o wiele mniej bolesny i szybko doszlam do siebie. Wiec nie ma co się martwić na zapas :)
Moze pomogł mi też olej z wiesolka

Dziewczyny czy Bozienka dawała znać co u niej? Jak dobrze pamiętam to jechała dzisiaj na przyspieszoną wizytę bo ją coś niepokoiło.

Teraz też mam trochę obaw, ją chciałabym sn ale że znieczuleniem zzo. Niby dostępne jest w tym szpitalu dla każdej rodzącej no ale jak to wyjdzie w praktyce to nie wiem. Chciałabym mieć taki spokój, że jak będę potrzebować to dostanę

tez ciekawi mnie co u Bozenki.
wasze bobo tez ma tak czesto czkawke? kurcze dzis jest to nagminne przed chwila to z 10 min trwala

Tak Natka moja też ma często czkawkę dzisiaj podczas usg tez podskakiwała cała hehe

Lekarz szacuje moją na max 3,5kg więc marze że będzie szybko i bezboleśnie a przynajmniej nie za bardzo boleśnie.
Mam pyt co się dzieje jeśli kobieta nie miała zrobionego wymazu przed porodem nie zdążyli itd?

reklama
Do góry