reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2017

Miciurka - współczuję Ci tych wojen z ex...

Panieński nawet ok, my się szybko zmylysmy koło 21 już bo musialysmy wrócić 80 km do domu jeszcze. Upał nas wykonczyl... Był grill nad rzeką i zero slonca. A później sesja zdjęciowa w plenerze ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Drusia tez miewam czasami takie bóle także nie jesteś sama :)

Sojnabig o kurczaki ja bym nie miała chyba sił na taką imprezkę a jeszcze tyle km przy tym zrobić.

Miciur-ka no mam już brzuszek w niektóre spodnie juz się nie dopinam ale ja generalnie przed ciążą brzuszek miałam także bardziej na spożywczy wygląda :) a szczególnie wieczorem przez te częste podjadanie bo jak się robie głodna to mdli to trzeba coś złapać i przegryzc. W ogóle fakt taki ze częściej głodna jestem nigdy tak nie miałam zawsze spokojnie od śniadania do obiadu od obiadu do kolacji a teraz w miedzy czasie od śniadania do obiadu to jeszcze ze 2 razy podchody to kuchni na jedzonko boega głodna jestem :)

Pola- gdyby dało się zamówić to bym.chetnie córkę zamówiła haha ;) , fajnie masz już praktycznie córka jedna dorosła , dwie młodsze tez juz małe nie są :) , czekam na te dni kiedy ja juz będę miała duże dzieci hehe

Airfix - dzieki może i się uda .., ale niestety ma prawa koleś do dziecka i umiejętnie próbuje mną rządzić przez to, nie da się go tak o odciąć bo ja będę ta "zła" , gadałam. Już z jednym prawnikiem jeszcze będę gadać z drugim, zobaczymy co co mi powie ten 2 , porównam sobie ;)

Ja dziś byłam w mothercare z zamiarem zakupu dla siebie jakiejś ciążowej bluzki może tunika czy coś a oczywiście wyszłam z torba rzeczy dla synka i dzidzi a dla siebie wielkie zero :D haha

Monsku- napisz kobieto co ty jesz np na obiady czy coś , ciekawa jestem :).

Sojnabig- wow to będzie się działo i dzidzia się naslucha hihi ;) , daj znać jak było :) , o ja to niezle podziw dla siostry szczerze !

Kasia.zosia- strasznie zazdroszczę braku mdłości w każdej ciąży jak ty to zrobiłaś :) ? Hihi ja w pierwszej nie miałam a w tej mam całkiem inne dolegliwości , i męczą i męczą .. to dużo miałaś tych usg , mnie zaprosili na pierwszą wizytę 8 września ! (Połowa ciąży ) i dali numer gdzie mam zadzwonić żeby się na usg umówić (haha) - Irlandia. .. , a co do męża pracoholika to chyba lepszy taki jak leser (tak mi się wydaje ) :) , może zaciagnij męża na chociaż jedno usg warto przeżyć przecież , ja to teraz chodzę i mowie ze uwierzę ze mam dwójkę dzieci jak będę trzymać dwójkę w ramionach haha - bo jakoś nie chce mi się wierzyć :D

Densik- a nic nie widać u Ciebie ciąży ?

Jagódka - dużo odpoczynku i spokoju życzę, mężem się nie przejmuj a szczerze ja bym się cieszyła gdyby mój wziął małego i poszedł haha - tylko mój mały ma 3 lata i ciągle po mnie skacze wiec ja to tylko czekam na spokoj .. :D hehe , z gotowaniem to mam to samo podejście , nie mam zamiaru każdemu z osobna dania szykować jedzą co jest i koniec, tak jest galeria brzuszkowa , ten ból w zawiasach powinien minąć - ja miałam w kwietniu migdałki wycinane i miałam mega ból ale.on juz minął dobre kilka miesięcy był , dziwne ze go jeszcze masz hmm.

Joanna -nie liczę ze się z exem dogadam to się nie stało przez 3 lata to dlaczego mielibyśmy teraz, chyba już nie liczę na taki cud hehe ;) ,

Maryliese- ja się i tak dziwię ze to 500+ jeszcze działa - obstawiałam ze się skończy po kilku miesiącach ;) ,

Rozmaryn- trzymam kciuki za genetyczne w pn, a podlecz się troszkę mleko z miodem dużo czosnku jak nie da się to do lekarza , póki jescze choroba we wczesnym stadium

Drusia - ja miałam jakby ciągnięcie ale tylko jakoś dzień czy dwa i narazie cisza jest ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka podziwiam Cie ze tak ogarniasz fotum, każdej coś napiszesz szacun

ja tez miałam różne przejścia z bylym mezem więc współczuje niestety bez sensu człowiek sie nadenerwuje... ale co zrobić, ja narazie mam spokój (ale z 3 lata nie było milo) życzę Ci dużo spokoju żeby gość odpuścił. .
a ja zaczynam czuć się lepiej, mdlosci mniejsze. .a jestem w 10t , ale jak piszecie różnie to z tymi objawami mogą paskudy wrócić

Jagódka rozumiem Cię, ja tez nie lubie byc sama i źle znoszę takie sytuacje

eeee, co do mezow pracoholikow to ani mi nie mowcie.. ale jak jest cos waznego to wymagam i tyle, a moj ugodowy jest.. wiecie co? wczoraj sie pochwalilam, ze mdlosci mniejsze i takie mnie dopadly wieczorem, ze maskara:zimno, bol glowy i zoladek w gardle...nawet podgryzanie chleba nie pomoglo :( poszlam spac i teraz z ranca mi lepiej.
Miciur-ka ja to obiady mam przerozne, zalezy od nastroju, ale jem duzo jaglanej (uwielbiam), gryczanej i kvinoa, warzywa, avokado, orzechy, jajka ... mieso ble od dziecinstwa, ryba ewelntualnie moze byc ale najlepiej surowy losos w sushi (maz sam robi w domu), oczywiscie sushi teraz nie jem. Generalnie sama tworze cos z tego co w lodowce sie znajdzie czyli potrawy "NA-WINIE"=co sie pod reke "nawinie" :)

Densik - no fakt jak wróciłam do domu to od razu padłam, ale wcześniej jeszcze skończyłysmy z siostrą do maca ;D (wyrodne matki) cały dzień myślałam o zakręconych frytkach z sosem smietanowym :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale smaka narobilas na nie zdrowe żarcie :) wszamałby coś aż by się uszy trzęsły :) normalnie ślibotoku dostałam :D

Miciurka, wspolczuje sytuacji z exem, moj brat ma druga zone, ale ta "osoba" nigdy nie zostanie czlonkiem mojej rodziny...
piszecie o jedzeniu, u mnie w zasadzie jem juz normalnie, czasem odrzuci od czegos, AlE zapach grilla to po prostu koszmar :-/ scina mnie z nog od razu
kciuki za wizytujace w ten tydzien! my mamy genetyczne w piatek :-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

Hej dziewczyny; )
Ja ostatnio nie mam siły na nic nie mam. Rano z młodą na spacer i wracam juz wykończona. W dodatku się odpieluchowywujemy, więc biegam za nią z nocnikiem; )

Jeśli chodzi kupowanie rzeczy to póki co sobie robie wyprawkę typu ciążowe ubrania, kapcie koszule itp itd. Dziecku będę kupować jak poznam płeć. :)
Co do Alicji to w ogóle nie kuma, że mam w brzuchu dzidzie, ale czego wymagać od 20 miesięcznego dziecka :)

Miciur-ka współczuję sytuacji z ex. Najgorsze, że takie akcje zawsze kosztem dziecka się odgrywają :/

Sojnabig super, że wytrwałaś na panieńskim :) ja przedwczoraj też maka wcinałam mi się śniła kanapka, a tu o 23 wraca M i mnie budzi ze ma frytki i cheesburgery :p

reklama
Kurcze, a ja objadlam sie wlasnie kapusta zasmazana.. czyli dzis ja i moj uklad trawienny wyöecimy w kosmos!! :D
Elenna - ja tez nic nie kupuje dla dzidzi, zobaczymy co sie pokaze miedzy nogami a i tak, jezeli plec bylaby odmienna, na poczatku nie bede patrzec na kolory.. kto powiedzial, ze dziewczynka nie moze nosic niebieskiego?? Dla siebie kupilam 2 lekkie bluzki, ktore nie sa tylko na ciaze, po prostu sa bardziej takie zwiewne. Mam 2 pary dzinsow na gumce wiec mysle, ze jakos przetrwam :)

Do góry