Właśnie doktor kilka razy mierzyła, także raczej to nie błąd pomiaru. Ale sprawdziła też przepływy i łożysko to niby ok, więc nie wiem czemu takMoże maluszek źle się ułożył i nie dało się zrobić prawidłowego pomiaru?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie doktor kilka razy mierzyła, także raczej to nie błąd pomiaru. Ale sprawdziła też przepływy i łożysko to niby ok, więc nie wiem czemu takMoże maluszek źle się ułożył i nie dało się zrobić prawidłowego pomiaru?
Może po prostu dziecko chude będzie? Ze mną tak było, 3kg wagi i 57cm i nie było żadnej tragedii, więc kie denerwuj się za wczasu, zwłaszcza jeśli przepływy są ok.Właśnie doktor kilka razy mierzyła, także raczej to nie błąd pomiaru. Ale sprawdziła też przepływy i łożysko to niby ok, więc nie wiem czemu tak![]()
Mnie na wszystkie wizyty chłopak wozi, bo mam mega daleko przychodnię (aż się boję, ile urlopu mu zostanieJa dzisiaj panikowałam, bo nie mogłam z podwórka wyjechać samochodem, w końcu sąsiedzi zapchali mi auto z powrotem gdzie stałoteż się już martwię wizyta w środę, ale na szczęście mąż mnie zawiezie
![]()
A mój właśnie ostatnio w ogóle nie ma czkawkiU mnie przez ostatnie dwa dni mały zrobił się bardzo spokojny, znaczy się czuje jego ruchy ale znacznie delikatniej niż wcześniejchyba faktycznie miejsca już nie ma w brzuszku
ale za to ma bardzo często czkawkę
![]()
Dobrze, że chociaż porody odbierająMozna sie zalamac jak nfz pracuje przy covidzie. Jak to jest mozliwe ze nie robia rutynowych badan bo covid !?
Może urodzisz punktualne dziecko i w końcu zaczyna się coś dziać, bo termin?My jutro wizyta wiec zobaczymy co doktor powie. I czy wogole skieruje nas na ktg. Jak do jutra sie oczywiście nic nie wydarzy bo dzis mega twardy brzuch od rana ze ciezko chodzić. Ciagnie mnie cały brzuch jakos w dół i boli kregoslup. Ale nie potrafię sprecyzować czy to typowy skurcz czy tylko takie twardnienie ;D
A czemu miałby się mniej ruszać? Coś niepokojącego się dzieje, że Cię tak lekarka nastraszyła?HejoJa dzisiaj po wizycie (37+4). Miałam KTG - zapis w porządku. Niestety trochę się zmartwiłam, bo na USG wyszło, że brzuszek za mały. Wymiar na 35 tydzień, więc 3 tygodnie mniejszy. W czwartek mam się stawić na KTG znowu i obserwować ruchy dziecka. Jakby nagle zaczął się mniej ruszać to mam jechać na izbę
U nas też śnieżyca od samego rana, jechałam 2 godziny na wizytę - 25 km odległości![]()
O matko, szalona! Przytyła w ciąży 2 kg, a schudła 10 zazdroszczęDziewczyny wrocilam do domu. Superrr uczuciena wadze - 10.5 kg
czyli schudlam hahaha. Maz przed chwilką mi zadal pytanko,, a ten brzuch to zejdzie czy juz taki będzie,,
![]()