reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Podejrzewałam jeszcze potowki. Ale krostki są tylko na policzkach i skórze glowy. Kąpałam mala w krochmalu i nic. Nasila sie jak spi czyli tak jakby po długim lezeniu. I bardziej widoczne jest jak mala sie denerwuje i placze. Karku spoconego niby nie ma więc nie powinno być jej za ciepło. Na ciele nigdzie tez nie zauważyłam zmian takich. I kompletnie nie wiem jak do tego podejść.
U nas tak to wyglądało.

Załączniki

• Screenshot_2021-03-17-18-51-29-491_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-03-17-18-51-29-491_com.miui.gallery.jpg
    136,6 KB · Wyświetleń: 90
reklama
A na reszcie ciała? Mojemu małemu jak wyskoczyły na buzi to lekarz rodzinny powiedział że to trądzik niemowlęcy. Przepisała mi maść na to z antybiotykiem. Za 2 dni wyszły też na reszcie ciała i to była alergia pokarmowa.
Na reszcie ciala nie zauważyłam. Jedynie kolo karku 2 biale kropeczki. Wiec nie wiem czy brnac w potowki czy w alergię. Alergia mysle ze by była na całym ciele.

U nas alergolog stwierdził alergię jak wysypka była na całym ciele. Obserwuj małą. Ja przebierałam małego o 8 rano i nic nie było a o 8:30 już był cały obsypany, wrzucalam tu nawet kiedyś zdjęcie jak to wyglądało. Zmieniliśmy mleko wtedy, daję mu 3 kropelki fenistilu 3 razy dziennie i zeszło.
Właśnie, możesz kupić fenistil w kroplach i mu dać, zobaczysz czy zejdzie. W pierwszy dzień dawałam po 1 kropelce, w drugi po dwie i potem już po 3, bo lekarz powiedział że niektóre dzieci są ospałe po nim i trzeba obserwować dziecko i zwiększać ilość kropelek. Codziennie daje mu 3x3 i nic nie wyskakuje, jedynie na buzi ale to już raczej trądzik jest
Na reszcie ciala nie zauważyłam. Jedynie kolo karku 2 biale kropeczki. Wiec nie wiem czy brnac w potowki czy w alergię. Alergia mysle ze by była na całym ciele.

U nas alergolog stwierdził alergię jak wysypka była na całym ciele. Obserwuj małą. Ja przebierałam małego o 8 rano i nic nie było a o 8:30 już był cały obsypany, wrzucalam tu nawet kiedyś zdjęcie jak to wyglądało. Zmieniliśmy mleko wtedy, daję mu 3 kropelki fenistilu 3 razy dziennie i zeszło.
Właśnie, możesz kupić fenistil w kroplach i mu dać, zobaczysz czy zejdzie. W pierwszy dzień dawałam po 1 kropelce, w drugi po dwie i potem już po 3, bo lekarz powiedział że niektóre dzieci są ospałe po nim i trzeba obserwować dziecko i zwiększać ilość kropelek. Codziennie daje mu 3x3 i nic nie wyskakuje, jedynie na buzi ale to już raczej trądzik jest
Jak są ospałe to może i ja kupię 😁😁😁

reklama
Do góry