reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

dokładnie! no ja też zastanawiam się nad priv bo już wolę część pensji oddać ale iść do pracy i nie tracić. Z drugiej strony wiem, że to moje jedyne dziecko i nie chce aby wychowywał się osamotniony tylko od początku z dziećmi. Ale jak będzie miał jakieś opóźnienia to wyjścia chyba nie będę miała. Nie wiem może ja przesadzam i zostawię go jednak z teściową w sumie wychowała fantastycznego faceta 😉
A gdzie/na jakim stanowisku pracujesz, jeśli mogę spytać? 😁 Bo kojarzę z poprzednich stron, że robisz to, co lubisz i dlatego chcesz wrócić ☺️

reklama
Mój maluszek podobnie jak Twój walczy z obniżonym napięciem. Z tego się nie wyrasta, to zostaje do końca życia tylko kwestia wypracowania, wyćwiczenia. Takie dzieci zazwyczaj są spokojniejsze i mniej chętne do ruchu/sportu..a kto nie zachęci dziecka do aktywności jak inne dziecko ? ;) Dziadkowie to super opcja jeśli są na flkleku i nie będę tylko puszczać bajek i karmić jak gęś. Co innego jak będą zajmowali się wnukiem raz kiedyś i będą się bawić a co innego kiedy będzie z nimi codziennie. Oczywiście nie generalizuje...
no właśnie nam fizjoterapeutka powiedziała, że w stopniu nieznacznym ma obniżone napięcie mięśniowe i wyjdzie z tego bo wynika to ze wcześniactwa. Na chwile obecną zauważa obniżenie w trzymaniu główki bo np. nogami to on kopie jak Lewandowski 😂
a w ogóle to poleciła nam piłki sensoryczne do rehabilitacji w domu i mały je uwielbia szczególnie pomarańczową bo pachnie czekoladą i wanilią oraz białą bo jest z dzwoneczkiem w środku i jak leży to kładę między jego nogi i ją kopię ale ma śmiechu przy tym😂

49 zł a cieszy!

Ja mam dwa miejsca pracy i jeszcze ten komfort, że z żadnego mnie raczej nie zwolnią. To ja będę musiała pewnie porzucić któreś.
Współczuję, że u Ciebie w pracy tak to nieciekawie wygląda :/
Wow szacun! dwa etaty w dzisiejszych czasach to pozazdrościć😝 jak to mówią wielkie miasto wyścig szczurów!

Ja używam od dawna baby trackera i tam jest chyba to samo 😁 plus statystyki, srednie wszystkiego czyli snu, karmien itp oraz fajne wykresy gdzie widać ładnie czy np śpi w jakichś konkretnych godzinach, czy jest powtarzalność i różne takie bajery. Zaczęłam używać chyba jak miał miesiąc ☺️ bez tego w życiu bym nie wiedziała kiedy karmiłam ostatnio i z której piersi 🤣🤣
Ja uzywam tegi programu od początku 😊😂

Ja to muszę roboty szukać, zresztą i chce bardzo. Myślę, że teściowa zostanie, a jak nie, to chyba żłobek zostanie. :)

Mi też się marzy jakaś praca, ale do września przyszłego roku nie ma szans. Został mi rok doktoratu a z pisaniem pracy przez ciążę i zajmowanie się synkiem jestem daleko w tyle za ludźmi z roku :/ także rysuje się przede mną nieciekawa perspektywa spędzenia 1,5 roku w domu z dzieckiem i nocami w książkach 😔

Mi też się marzy jakaś praca, ale do września przyszłego roku nie ma szans. Został mi rok doktoratu a z pisaniem pracy przez ciążę i zajmowanie się synkiem jestem daleko w tyle za ludźmi z roku :/ także rysuje się przede mną nieciekawa perspektywa spędzenia 1,5 roku w domu z dzieckiem i nocami w książkach 😔
ja właśnie chcę sie dowiedzieć jak wyglada sprawa zamiany macierzyńskiego z ojcem, wiem że można tylko nie wiem dokładnie jak to zrobić. Mąż pracuje za granicą i lepiej by było gdyby to on nie musiał jeździć do pracy ;)

reklama
Dziewczyny, czy po każdej zmianie ciuszka dziecka,oczywiście czystego, pierzecie je? :) ja wszystko wieczorem wrzucam do kosza do prania i codziennie mam zawalony kosz i sie zastanawiam czy np jak ma czyste spodnie albo koszulkę czy jest sens prac. Starsza wiadomo brudzi się jak świnka więc wszystko z automatu do prania, my z mezem też zawsze wszystko do prania ale czy u takiego bobasa jest sens?

Do góry