Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Po pierwsze język, chyba że nie ma u Was problemu z fińskim, poza tym przeprowadzka do innego kraju zawsze wymaga odwagi, przynajmniej ja tak do tego podchodzę. Wiem że są osoby które żyły w kilku krajach i dla nich to nie problem, ale ja potrzebuję dużo czasu na zaklimatyzowanie się w nowym miejscu i nie lubię zmian
A macie tam kogoś? Znajomych, rodzinę?
Nie,bedziemy tam calkowicie sami ale to nie problem bo w Niemczech tez nikogo nie mielismy
Jak chodzi o jezyk to to nie problem na szczescie najgorszy fakt to ze to tak daleko no ale trudno jakos sie ta podroz przetrwa
Ashlee a czemu tak akurat Finlandia jesli mozna wiedziec? Podziwiam, ja do Anglii przyjechalam za rodzicami, mialam tylko na wakacje zostac i tak minelo siedem lat ale gdybym nie miala tu nikogo to chyba bym nie zostala.
No my tutaj sami jestesmy wiec juz sie przyzwyczailismy
Czemu Finlandia? Bo mezu dostal super oferte pracy stalej a nie chce tam byc sam bo daleko i raz w miesiacu by przyjezdzal.Kazde byloby w innym kraju i tak jakos podjelismy decyzje ze wyjedziemy wszyscy zeby byc razem
Podziwiam Aschlee i troszke zazdroszcze. Ja mieszkam w De niecaly rok (wczesniej Irlandia przez 8 lat) i fajny taki dreszczyk emocji i wszystko nowe na poczatku. Teraz juz sie prawie zadomowiłam i nuda sie wkrada i ciągnie mnie do czegoś nowego. Ale na poczatek dzidzia na pewno odmieni mi zycie, potem ciekawsza praca i jakos to bedzie, moze wytrzymam jeszcze kilka lat ;-) a jak nie to znów sie gdzieś przeprowadzimy. Do odwaznych świat należy! :-)
Hej dziewczyny
michasia gratulacje
ja tez z uk mieszkam tu juz 9 lat i mam corcie 6 letnia
tesknie za Polska, rodzina moim miastem, sle poki mamy dobrą pracę siedzimy tutaj. Jesteśmy w 100 % Polakami, mimo, że Polska pozostawia wiele do życzenia. Pozdrawiam.