• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lutówki na zakupach

Krisowa śliczny ten zestawik w paski za 39 zł i wcale nie drogi. Po wypłacie chyba kupię:-D

ja wczoraj przesegregowałam te moje ciuszki. w rozmiarze 56 ułożyłam osobno żeby wiedziała ile mam na te pierwsze dni i tygodnie. Śpioszków jest sporo bo chyba 10 par, kaftaników też i body z krótkim rękawkiem. Najmniej mam pajacyków, body z długim rękawkiem i pół śpiochów, po 2 pary. Nie chcę przesadzać z ilością ale pisałyście że lepiej mieć więcej na początek, to jeszcze podokupuję. Czasu jest sporo

reklama
Ja też polecam te body angielskich firm z allegro, niedroge a dobre jakościowo. Właśnie zamówiłam dla Młodego 7pak z early days, do tej 3 pajacyki do spania na zimę.
krisowa- my latem body też używamy, jak bardzo gorąco to w samym body po domu czy np. na plaży zasuwał. Albo body i do tego krótkie ogrodniczki czy spodenki.

no ja już włsnie zakupiłam early days 7 pak z długim rękawkiem z krótkim chyba też kupię:) a co do komplecików to znalazłam taką ofertę 3-częściowa wyprawka z żyrafką r. 56 GRATIS BODY (1831466186) - Aukcje internetowe Allegro moim zdaniem ładne i niedrogo sa w rozmiarze 56 i 62 chyba się skuszę:)

Poza tym ostatnio siadłam i spisałam sobie liste potrzebnych rzeczy dla maleństwa ubrania plus cała reszta - bardzo skrupulatnie uwzgledniając wszystko co mi wpadło do głowy...no i suma wyszła całkiem spora...lekko się przeraziłam...nie licząc ubrań wyszło ponad 5 tys zł!!! no ale większacześć to wózek z fotelikiem, łózeczko, komoda z przewijakiem, do tego sporo kasy pójdzie na butelki i akcesoria do karmienia, bujaczek - leżaczek, elektorniczna niania...no i się uzbierało! Mam nadzieję, że rodzina troche pomoże i część z tych rzeczy np taki bujaczek leżaczek dostaniemy w prezencie:)

Ostatnia edycja:
o i suma wyszła całkiem spora...lekko się przeraziłam...nie licząc ubrań wyszło ponad 5 tys zł!!! no ale większacześć to wózek z fotelikiem, łózeczko, komoda z przewijakiem, do tego sporo kasy pójdzie na butelki i akcesoria do karmienia, bujaczek - leżaczek, elektorniczna niania...no i się uzbierało!
ja liczyłam jeszcze meble młodzieżowe takie niedrogie i wyszło ok 7 tyś zł
wózek nam odpada z tego i moze teściowie się poczują i ufundują juniorowi łozeczko z komoda :), odpadłoby znów z 1 tyś zł, ale chyba mogę tylko pomarzyć

I nie korca cie zakupy... Ja jak narazie mam 6 bodziakow na 62, ale z checia poszalalabym w sklepie- tyle ze czekam do 18 na podtwierdzenie ze jest dziewczynka aa wtedy rzuce sie w wirr zakupow:p

a ja mam 1 wyprawkę: bodziak, spioch, kaftanik, bluzeczka, polspioch, czapeczka+ niedrapki
chyba po 5 par rampersów, spiochów, bodziaków, spodenek, ale stracilam rachube wiec jak wszytsko przyjdzie podlicze...
aha i 2 spiworki

I nie korca cie zakupy... Ja jak narazie mam 6 bodziakow na 62, ale z checia poszalalabym w sklepie- tyle ze czekam do 18 na podtwierdzenie ze jest dziewczynka aa wtedy rzuce sie w wirr zakupow:p

No pewnie ze korcą i ogląda na allegro, ale ja się boję że coś jeszcze może się złego stać i wolę poczekać na ostatni dzwonek. Wstyd, ale ja nawet do sklepu z ciążową odzieżą nie wejdę ani do sklepu dziecięcego bo normalnie jest mi jakoś tak głupio, a raczej ten strach że coś kupię i potem na nic mi to.

lady87, nie można żyć takim strachem, w tak zaawansowanej ciąży straty to rzadkość... tak samo jak teraz - możemy stracić nasze dzieci za rok, za dwa, za 15 lat... zawsze może się coś złego stać

ja już po woli wszystko też kompletuję, nie wiem czy w ostatnich miesiącach będę na chodzie, więc wolę wszystko wcześniej przygotować :)

reklama
ja też się boję czy będę na chodzie, a mój małż jeszcze gorzej się orientuje w robieniu pierwszych zakupów dla maluszka niż ja:/ więc na jego łaskę się nie zdobędę, sporo rzeczy na allegro kupuję, bo mogę zaoszczędzić na niektórych aukcjach. Jak widzę, że mogę coś kupić za grosze, to jestem taka happy:) bo dzięki temu mogę kupić więcej:)

co do ciuchów dla kobiet w ciąży, to u mnie w Radomiu są chyba 2 czy 3 sklepy tylko, dla ciężarnych, jeden jakiś firmowy, gdzie kurtały są po 350zł, drugi zamykają i są nawet wyprzedaże ale już nie ma w czym wybierać, a trzeci nawet nie wiem gdzie:/ porażka. Pozostaje mi więc tylko allegro:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry