reklama

Lutówki na zakupach

A mi się wydaje że chrzcić powinni tylko Ci rodzice którzy mają ślub kościelny i są w 100% wierni swojej wierze, i w tej wierze będą wychowywali swoje dzieci. Bo w innym wypadku nie widzę sensu tego chrztu. Tutaj mój przykład: Mały był w kościele tylko raz i to własnie na swoim chrzcie... Może z drugim uda mi się coś wyperswadować.

reklama
daissy - każda z Nas ma inne zdanie. To że nie mamy kościelnego nie oznacza, że nie jesteśmy ,,dziećmi bożymi,, - więc mamy taki samo prawo do komunii, chrztu jak inni. Co do kościoła to teraz wymyślili takie trudności w zawarciu związku małżeńskiego, że więcej będzie małżeństw tylko po cywilnym...

krisowa
- wiesz ślub kościelny to i z suknią oraz weselem. Ten ślub bierze się tylko raz - więc trzeba hucznie go obchodzić. Ksiądz Nam powiedział, abyśmy przyszli w normalnych ciuchach, a on Nam da ślub - w szoku byłam.

My kościelnego nie mamy i na razie pewnie mieć nie będziemy bo chcemy wyprawić duże wesele i nie chcemy oszczędzać na tym dniu wiec postanowiliśmy poczekać jeszcze 2 lata a mała będziemy chrzcić wcześniej pewnie.
I szczerze nie rozumiem dlaczego kościół robi z tego problem.

cześć co do tematu chrzcin,ślubów ale tych kościelnych to powiem Wam tyle co ja na ten temat wiem ;-) Ksiądz nie powinien robić problemów ze zrobieniem chrztu dla dziecka nieślubnych według kościoła rodziców,jedynym warunkiem jest chęć wychowania dzieci w wierze katolickiej,jak wiadomo osoby=rodziece żyjacy bez ślubu kościelnego łamią zasady tej religii dlatego rozwiązaniem najprostyszym jest że to rodzice chrzestni bedą to dziecko "trzymać" do chrztu i oni na swoja odpowiedzialnosc biora wychowanie tych dzieci w wierze katolickiej. Co do ślubu kościelnego i chrztu nie uwazam że te sakramenty się powinno przyjmowac "bo wypada" lub "bo rodzice chca" bo to nie o ubranka czy sukienki chodzi... nie chodzi o oprawe tych ceremoni a raczej o to co one ze soba niosą. Jak ktoś bierze slub koscielny dla sukienki i wesela,a dziecko jest chrzczone dla imprezy w restauracji i nie zobaczy koscioła do momentu komuni św. to dla mnie obłuda... nie chce nikogo urazić ale ta religia jak każda inna coś ze soba niesie i ma zasady.:tak:
a to że dziecko jest chrzczone w wieku 2 miesiecy czy 10 niesie ze soba tylko taka różnice że to 10miesieczne wedlug kościola przez 8 miesiecy wiecej żyło z grzechem :-)
pozdrawiam

bardzo ładna pościel, właśnie te pasiaste strasznie mi się podobają, a najbardziej ta z turkusowymi paskami, ale zastanawiam się czy nie będzie za chłodna, trochę sprawia wrażenie właśnie zimnej ;)

Hej dziewczyny :) jak widzę że Wy już na etapie pościeli jesteście to jestem przerażona że jak tak do tyłu z zakupami...
powiedzcie mi czy wy kupujecie więcej ubranek w rozmiarze 56 czy 62? bo już nie wiem których ile mam kupować...

Karola2 - ja na początek kupiła bym troszkę ciuszków na 56 cm, ale więcej na 62. Nie wiadomo jaki urodzi się maluszek. Więc lepiej być na wszystko przygotowanym ;)

Vanila - pościel bardzo ładna i kolorowa ;) super taki cały zestaw jak przedstawiony na zdjęciu - ale pewnie z kompletowanie całości to ogromny koszt ;)

A mnie korci aby coś kupić maluszkowi, tylko na razie kaski brak. W przyszłym tygodniu w poniedziałek wybiorę się na małe zakupki ;) może uda mi się coś fajnego wychaczyć :D

mama taki pełny zestaw na pewno pięknie by wyglądał w łóżeczku ale raczej będę kompletować pojedyńczo. Nie jest mi wszystko potrzebne co na zdjęciu a szkoda niepotrzebnie pieniążków wydawać;-)

reklama
Hej, co do ubranek.
Moja znajoma rodziła miesiąc temu więc zapytałam sie jej jak to jest z tymi ubrankami. 56 czy 62.
Ona urodziła 4kg 58cm córeczkę i powiedziała mi tydzień temu (Zu miała już 3 tyg) żeby nie przesadzać, bo mimo, że jej córa urosziła się większa to nawet teraz wchodzi spokojnie w 56...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry