reklama

Lutówki na zakupach

W przedszkolu mam kobitkę, która ma do sprzedania ciuszki ;) dzisiaj mi przyniosła i będę miała dla maleństwa śliczne 3 koszulki (na rozmiar 56) ale ma jeszcze mi poszukać większych. 3zł to nie majątek a koszulki jak nowe :D i z ubranek już będzie prawie wszystko ;) jeszcze tylko czapeczka na zimę i wsio.

Krisowa - na rączki można zakładać również skarpeteczki. Ja niedrapek mam 2 pary, więcej nie kupuję ;) co do czapeczek mam około 20 sztuk. (różnych, takich po kąpieli i takich na dwór - w różnych rozmiarach).

Co do pościeli to ja mam 3 komplety, a przy Kubie miałam 2 i mi starczało ;)

Muszę się już po mało rozglądać za pampersami, jakie macie w planach kupić? Ja myślałam o firmach:
- HAPPY PIELUCHY HAPPY NEWBORN 2-5 KG 42 SZT PROMOCJA (1859774002) - Aukcje internetowe Allegro
- HUGGIES Pieluchy Pieluszki Huggies Newborn 3-6kg 90szt (1866741778) - Aukcje internetowe Allegro
firmowe PAMPERSY są strasznie drogie, więc na początku będę takich używała - a potem kupować będę w Rossman lub w Biedronce ;)

reklama
Maciek Happy przesikiwał, używaliśmy czasem huggies, ale wydają mi się sztywniejsze, więc najwięcej szło pampersów, bo najmieksze i dopóki rozmiaru nie trzeba było zmienić nie do przesikania dla młodego :-) Biedronkowych i rosmanowych nie używałam, bo wydawały mi się strasznie niewygodne.
Na pampki zawsze w którymś hipermarkecie sa promocje. My zaopatrywaliśmy się w większą ilość tylko wtedy i starczało do następnej okazji. W realu zdaje się najtańsze były.
Natomiast jeżeli chodzi o chusteczki, to mdli mnie ich zapach. Zawsze więc kupowałam bezzapachowe. Najfajniejsze były nivei i huggies, z tym, że te drugi potrafią się porwać przy wyciąganiu. Ale za to moim zdaniem nadają się do spuszczania w toalecie :-) używam nadal jak Młody zrobi kupę ;-)

A ja to prawie nic jeszcze niemam jakoś tak weny brak.Mam tylko kilka sztuk pajacyków w róznych rozmiarach typowo dla chłopczyka kupilam jeszcze zanim płec była nieznana he he tak jakos przeczułam że to chłopiec.Czekam na zrzuty od znajomych szwagierka mi obiecała ma dwoch chłopaków i koleżanka też ma dwoch a potem dopiero sobie dokupię resztę.Wózek i łóżeczko dopiero w styczniu mam w planach kupić bo narazie kasy brak.Co do pampersów na początku dobrze jest używać te najmniej uczulające u nas sprawdziły się najpierw pampers a potem rosmanowskie baby dream haggisy happy i biedronkowe uczulily mają córcię.
Radzę też niekupować dużej ilości pampersów w najmniejszym rozmiarze.

poronina84 ja tez mam dykemat co do łóżeczka turystyczne czy drewniane. Powiem co ludzie mi o nich mówili, turystyczne jest lezejsze,mozna spakowac i przewiesc w łatwy sposob i rzekomo jest bezpieczniejsze bo materialowe i dziecko nie uderzy o szczebelki.Ale ja zauważyłam że wiekszosc z nich jest bardzo nisko bo mniej niz 80cm... jak chce łóżeczko z przebierakiem wiec nawet turystyczne ktore go ma bedzie nie wygodne do przbierania jak bede musiala sie zginac w pol nie mówiąc o moim mężu. Co do drewnianych to nawet wizualnie mi sie podobaja bardziej sa wyzsze w zwiazku z tym przebieranie bedzie łatwiejsze, wszystkie karuzele mozna zamontowac do szczebelek,a z turystycznymi jest problemw montazu karuzeli, tylko nie wiem co z tym otulaczem wkoło łóżeczka zabezpieczajacym zeby dziecko sie nie uderzyło... i czy warto miec opuszczany bok łóżeczka??? oto moje propozycje drewniane dino.sklep.pl/nowy/klups-lozeczko-safari-Zyrafka-120x60-gratis-huggies-p-5639.html lub PPM Mark Łóżeczko 120x60 kolor brązowy opuszczany bok /007 /GRATIS HUGGIES [id7445] - 229.00

tynka - co do łóżeczka turystycznego. To zależy od modelu, ja mam i moje jest wysokie i przewijak na nim miałam i też wysoko było. Mam 172 wzrostu i jak dla mnie było akurat. Takie łóżeczko bardziej mi się podoba niż drewniane. Ale to jest moje zdanie. Ale jest o wiele wygodniejsze jak dla mnie ;)

bliznak
- kiedyś pytałaś się mnie o pas ciążowy, czy się da wypruć te wstążki (da, a nawet same mi się prawie oderwały) ale akurat się z tego cieszę, bo po zawiązaniu kokardy z przodu wyglądałam jak prezent urodzinowy - hehe

tynka- my mamy drewniane i turystyczne. Mały śpi w drewnianym, i to bez ochraniacza- nigdy nie zrobił sobie krzywdy. Jakiś czas mieliśmy ochraniacz ale potem zaczął go zrywać więc ściągnęłam. Turystyczne używamy tylko na wyjazdy, mnie się turystyczne średnio podobają ale to wiadomo- kwestia gustu.

reklama
mnie lepiej się podobają drewniane i kupimy drewniane, najzwyklejsze z szufladą. Przez pewnien czas bardzo chciałam turystyczne ze względu na to że dziecko nie wyobija się o szczebelki ale jednak nie mogę się przekonać do ich wyglądu, nie wiem dlaczego

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry