Czesc Dziewuszki!
Vanilia u nas tez jest Dreft i ... tylko Dreft. Az taki wybor.
Ja go uzywalam przy pierwszej dwojce ale u nas nawet nie ma historii alergii takze moje dzieci na nic nigdy nie byly uczulone.
magdabb brzuszek juz teraz bedzie opadal a mala sie mniej rusza bo ma juz mniej miejsca. Spokojnie, na pewno wszystko jest w porzadku.
Moj niestety jeszcze nie opadl i ciezko mi sie oddycha.
Wczoraj zaczelo mnie cos brac, glowa, zatkany nos i jak zwykle ze mna nadgarstki, plecy, kostki. Ale mam nowy sloiczek Manuki i dzisiaj juz jak nowo narodzona, wlasnie koncze sniadanie i sie zabieram za sprzatanie.
mamusi Blaneczki jak najbardziej. Smoczki nam zycie uratowaly przy Karen bo ta miala takiego ryjka rozdartego jak sie ja na 5 minut odlozylo. Oduczyli sie szybko a zgryz maja prosty.
Gdzies musze poszukac byl taki fajny tekst o tym jak matki chowaja pierwsze, drugie a jak trzecie dziecko. Dziewczyny to jest swieta prawda.
Ja powoli zaczynam fiksowac jak ja dam rade wszystko ogarnac z 3 dzieci? Juz teraz mi czasu brakuje a przeciez sprzatanie, obiady, zakupy, prania, prasowania, dzieci, lekcje ile czasu zabieraja a tu jeszcze 2 firmy prowadze, dom mam do remontu i teraz maluszek...
Na mojej liscie znalazly sie wszelkie mozliwe lezaczki, bujaczki, chustawki, zabawiacze na dol i na gore.
O karmieniu piersia to juz wogole zapomne bo bym chyba przez caly dzien to wstala z lozka i tyle.
Pocieszam sie, ze obserwujac moje klientki (pare ma nawet 4) te ostatnie dzieci wyczuwaja, ze mama nie ma czasu i grzeczne sa. Pamietam jedna z moich klientek, matka 4 wszystkie ponizej 5 roku zycia - wpadla kiedys do domu i najmlodszy byl juz pol godziny po tym jak mial jesc a ona go postawila w nosidelku, twarza do sciany, calego w habetach ubranego i pobiegla karmic pozostala 3 i polozyc do lozek a on sobie tak siedzial, ssal rog kocyka i czekal. A pozniej jak w koncu do niego doszla i zaczela go karmic to tez ktores ja zawolalo i ona go bach na dywan i obok butelke i pobiegla i ten biedny maluszek sobie sam ta butelke wzial i tak niezgrabnie probowal sie sam nakarmic.
No coz Duggarowa dala rade z 19, ja dam rade z 3.:-)