reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

reklama
Pluszacze popatrz też na allegro, przecież mama do Ciebie będzie jechała, a może coś taniej znajdziesz, tylko patrz na wymiary bo my zamówiliśmy śliczną torbę i do tego śpiworek, ale torba mogłaby być większa.
Moje dziecko przez to moje ciągłe leżenie nie wie kiedy jest dzień a kiedy noc, no i ostatnio dni przesypia a wieczorem szaleństwo. Ale widzę, że nie tylko ja tak mam.
Muszę się Wam pochwalić. Mąż się uparł, by zaprosić znajomą parkę z córeczką na sobotę i w tygodniu pytał kilka razy czy już się umówiłam, w końcu zaprosiłam na obiad, miała być kaczka, ale On stwierdził, że kaczkę chce na urodziny, a dwie soboty pod rząd nie chce jeść kaczki, więc padło na kurczaka. Zapiekanka wyszła pyszna, ale zjedliśmy ją sami. Kurczak był w piekarniku to poszłam się przyszykować, zazwyczaj tylko rzęsy maluję ale stwierdziłam, że zrobię sobie pełny makijaż, no i jak tylko skończyłam, to Mąż mówi, że już przyszli. Otwiera drzwi, ja stoję za nim, a tak... :szok::szok::szok:
Cała zgraja koleżanek, tort niebieski, mówię, ooo, to do Ciebie, myślałam, że znajomi mu urodzinowy prezent zrobili, bo we wtorek 30 kończy, ale oni, że nie, że to do mnie. BABY SHOWER:-):-D:laugh2::-D:-) dobrze że nie urodziłam z wrażenia. Na torcie napis Piotruś, do tego drugie ciasto, przekąski, soki, balony, szarfy, prezenty. No taki spisek, że szok. Dobrze że im w piżamie nie otworzyłam :-p W życiu nie miałam takiej niespodzianki, a podobno widok mojej miny: bezcenny :rofl2:

Jak dostanę zdjęcia to pokażę, balony i szarfy na ścianie już zostają, dopóki powietrze nie poschodzi.

Paluszek_ i aguula - czy słyszałyście coś o remoncie porodówki na Zaspie?? Mi sąsiadka mówiła, że jej kumpel ma żonę w szpitalu na zaspie... czekają aż urodzi i że ponoć 4 z 5 "boksów porodowych" jest w remoncie a ten piąty to tylko dla rodzących z oddziału... więc nikogo z zewnątrz nie przyjmują... ponoć to wieści z wczoraj. :/ mam nadzieję, że jeżeli to prawda to szybko skończą remont - bo jak się od Klinicznej odbije to nie chce do Wojewódzkiego...

Paluszek_ i aguula - czy słyszałyście coś o remoncie porodówki na Zaspie?? Mi sąsiadka mówiła, że jej kumpel ma żonę w szpitalu na zaspie... czekają aż urodzi i że ponoć 4 z 5 "boksów porodowych" jest w remoncie a ten piąty to tylko dla rodzących z oddziału... więc nikogo z zewnątrz nie przyjmują... ponoć to wieści z wczoraj. :/ mam nadzieję, że jeżeli to prawda to szybko skończą remont - bo jak się od Klinicznej odbije to nie chce do Wojewódzkiego...

Nic o tym nie słyszałam......zaraz poszukam jakiś info, ale faktycznie wizja porodu w wojewódzkim mnie też trochę przeraża...pocieszam się tym, że połozna z klinicznej powiedziała, ze sytuacje odsyłania zdarzają się sporadycznie...

Galway ale super niespodzianka:) Fajnie!

Myszka nie chciałabym się wtrącać, ale jak starasz się o dzidzię to lepiej to palenie rzuć w cholerę, a juz na pewno jak zajdziesz. Może i Ciebie palenie uspokaja, ale dziecko dostaje od Ciebie prezent na całe życie z którym chce czy nie chce będzie musiało sie męczyć, bo nie wierzę że nie odbije sie to na zdrowiu maluszka.

pluszacze
niektóre faktycznie są zołzy, ale uważam że jak nastolatka urodzi dziecko to czasem dla dziecka lepiej jak je zostawi w szpitalu, bo sama nie jest w stanie ani go utrzymać ani rozsądnie wychować.

galwaygirl to Ci znajomi niespodziankę zrobili:) Mnie tak mąż zaskoczył w sylwestra. Za parę dni mieliśmy się pobrać, a że synuś był już w drodze to pomyślałam że spędzimy tego sylwka we dwójkę, bo potem będzie dziecko itd. I tak mąż poszedł ze śmieciami a wrócił z moimi koleżankami że niby wieczór panieński mi zorganizował:p Skończyło sie i tak na wspólnej imprezie, bo jakoś na kawalerski nie chciałam go puścić, więc jego kumple tez potem przysli ale smiesznie i tak było:)

powiedzcie mi jak robicie z ubrankami do szpitala? co pakujecie jako warstwę zewnętrzną pajacyki welurowe czy zwykłe śpioszki? Na razie spakowałam trochę takich a trochę takich, ale nie wiem czy w śpioszkach nie za zimno będzie.

reklama
Czesc Dziewuszki!
galwaygirl WOW ale Ci maz i kolezanki zrobili niespodzianke.
Moj baby shower w nastepna niedziele, juz sie nie moge doczekac bom ciekawa jak to sie odbywa. Wiem tyle co na filmach widzialam.
Zamowilam kombinezon dla malego. Troche duzo zaplacilam ale nie moglam nigdzie znalezc takiego jak chce a szukam juz od tylu miesiecy.
Ja mam przechlapane z tym, ze mi sie wszystko kolorystycznie musi koordynowac.
Do mnie ciagle nie dociera, ze to moze byc juz lada chwila. Brzuch mi wcale nie opadl bo ciagle mi sie ciezko oddycha. Wszystko pozamykane a ja jestem coraz bardziej ociezala, obolala i powieszenie prania to pozniej godzina lezenia.
Do tego ciagle rycze bo mam tyyyyyyle do roboty (pomijajac maluszka) checi mam ale sily zero. Nawet mi sie nic dla malego nie chce szykowac, ani torby spakowac.
Wow to Blair coreczka rzeczywiscie klocek. Ona miala termin tydzien przed moim wiec wychodzi, ze moj tez 4,5 kg bedzie. Albo juz jest.
W tym tygodniu mam ostatnie usg to sie dowiem.

Do góry