reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Hej Dziewczyny:-D

martuszka nie martw się ja też niemam siły

witam nową mamusię:-)

Nutko ja od zawsze mam problemy z pęcherzem i jakbym za każdym razem jak mnie zaboli brała leki to by mi wątroba wysiadła, najlepszy sposób to zakwasić pęcherz czyli do kubka z wodą wcisnąć pół cytryny i powtórzyć kilka razy dziennie jeżeli dasz radę, naprawdę pomoże do tego weź sobie nospe.

Chciałam troszeczkę zaoszczędzić i na początku chociaż używać pieluszek wielorazowych ale jak tak poczytałam to mi się odechciało (wyobraziłam sobie zmienianie i pranie), moze faktycznie pampersy są lepsze. Co do niechęci tatusiów do przebierania dziecka to u mnie nie będzie problemu.

Wcinam sobie właśnie frytki ze słodkim sosem chili pychota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Muszę chyba też zapisać się do okulisty i zapytać co przy tak dużej wadzie wzroku jak moja powinnam zrobić.

Ja tez koniecznie muszę wybrać się na te targi nigdy nie byłam ale może być fajnie

Ostatnia edycja:
reklama
witam ::)

Dziewczynki, czy Wy tez jestescie takie bez siły? Czytam że sprzątacie, zakupy, jeszcze opieka nad maluchami. Ja głównie leże jak foka :-( nawet jak wstanę do internetu to p0o paru minutach muszę isc....polezec :-( na nic nie mam siły :-( czy to tylko ja taka lewa jestem? :-(

Ja też podziwiam niektóre z Was. Ciężko znoszę ta ciążę..Oczywiście przed ciążą byłam pewna, że mnie to nie będzie dotyczyło..Co lepiej się poczuję, intensywnie biorę się za pranie, prasowanie, sprzątanie..I muszę zostawić co zaczęłam bo brzuch mnie boli i mi słabo. Dziś juz miałam taki kryzys przez ten brzuch, że hej:( Po prostu czułam się bezsilna- biorę tę nospę i staram się leżeć a wstanę tylko na 5 min i już kłuje:(

Co do zachcianek, to mam je cały czas. Nawet jak w kreskówce zobaczyłam arbuza to musiałam go zjesć natychmiast!!:p I o dziwo wróciła mi chęć na słodycze, od których mnie odrzuciło na początku ciąży.

Ostatnia edycja:
martuszka ja też czuje wszechogarniające zmęczenie, i za każdym razem co z rana sobie zaplanuje to na wieczór niestety okazuje się że 90% nie dałam rady zrobić. Pewnie gdyby nie dziewczynki, to bym leżała, ale niestety one zmuszają mnie do pewnych rzeczy.

poli może za intensywnie się porywasz za te wszystkie porządki, pewnie gdybyś włączyła pierwszy bieg a nie 4 i robiła przerwy to byłoby lepiej. Ja robie często przerwy, bo robi mi się słabo, a niepotrzebne mi omdlenia jak jestem sama z dziewczynkami:baffled:

a mnie głowa rozbolała:-( piję kawę słabą rozpuszczalną, może pomoże:sorry:

ja też nie mam sily, ani ochoty na nic. najlepiej bym leżała i spała:eek: nie wiem co ja mam z tym spaniem! normalnie glowa do poduszki i już śpie....

a powiedzcie mi kochane czy Wy tez macie teraz problemy z cerą?? ja nigdy nie miałam zbytnio pięknej i gładkiej ale teraz to syfy mi tak wyskakują, że czuje się jak 15 latka:( buzie to mam okropna:wściekła/y:

ja też nie mam sily, ani ochoty na nic. najlepiej bym leżała i spała:eek: nie wiem co ja mam z tym spaniem! normalnie glowa do poduszki i już śpie....

a powiedzcie mi kochane czy Wy tez macie teraz problemy z cerą?? ja nigdy nie miałam zbytnio pięknej i gładkiej ale teraz to syfy mi tak wyskakują, że czuje się jak 15 latka:( buzie to mam okropna:wściekła/y:

Ja też zauważyłam, że moja cera jakaś taka niefajna:-(

buuu....a mówią, że kobiety w ciązy pięknieją:baffled: no ale może według staraego przesądu to my z problemami cery bedziemy miec kobietki;-) ponoc dziewczynki odbierają mamie urodę.

domikcw u mnie też masakra- choć od niedzieli jakoś wszystko ustąpiło...Ale nie wiem na jak długo...:crazy:
Najdziwniejsze jest to, że to chłolerstwo wyskakuje mi tylko po jednej stronie twarzy-a drugą mam piękną jak pupcia niemowlaczka ;-):rofl2::baffled: A co najśmieszniejsze, mój maż też dostał takiego trądziku:-D On chyba też jest w ciąży :-p;-)

kiara_q dziękuję za pożyteczną radę :-) musze wypróbować :-)
Dziś na szczęście żadnych bólów nie miałam:-D
Za to apetyt mi znowu dopisuje- wmuciłam ogrooomniastego schaboszczaka:rofl2::rofl2:

reklama
ja też mam przeczucie że będzie chłopak:)

jeśli chodzi o pęcherz to dobra jest też żurawina w każdej postaci, ale jak mnie złapie porządnie to niestety bez antybiotyków się nie da

Do góry