reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2015

reklama
Ja czekam na obchod i chce, seby ten dzien sie wreszcie skonczyl :((( spać oczywiście jeszcze mi sie nie chce, wiec się pomecze... no i z glodu umieram a szafka pusta bo nikt mnie dzis nie odwiedził. Byle do śniadania :)

Zor ja mam dla małej misiowaty kombinezon 56 i ocieplany 62 który dostaliśmy od siostry meza z Finlandii wiec bardzo ciepły.

Katska w ostatnim mcu z synkiem nic nie przytyłam ale brzuszek sporo urósł ;-)
Miałam trzy koszule i teraz te same zabieram do szpitala. Najważniejsze byś tylko jedna miała dość dużą i się w nią mieściła. Bo po porodzie aż tak dużego brzuszka nie będziesz miała.

Katska ja mam trzy koszule do karmienia i jak w pon się pakowalam to takie dość mocno obcisłe były :) ale dostałam od kogoś wiec nie wybrzydzam. Za to do porodu mam mega wielka :) na upartego to i męża bym jeszcze wcisla prócz siebie i juniora :)

Made, biedna jesteś z tym jedzeniem w szpitalu....

Dobrze, że nie zmieniłam tej koszuli do porodu na mniejszą, a przez myśl mi to przeszło jak zamawiałam w grudniu ;-)
No nic, jak by mi coś wpadło w oko dużego i taniego w jakimś markecie to pomyślę, tymbardziej, że położna na oddziale powiedziała, że warto mieć 2, bo w salach gorąco plus dużo się poci w trakcie. Ale spinać się nie będę. Grunt, żeby w tą się zmieścić.

Tak dyskutowałyście o prawdziwych skurczach porodowych. Czy one od razu są bolesne czy początkowo takie testowe jak teraz? Byłam pewna, że poczuje że się zaczyna, teraz już mam mieszane uczucia ;-)

Bylam na badaniu i usg przed chwila i z badania wyszlo ze zadnej infekcji nie mam :O szyjki juz prawie też a te moje zolte uplawy to typowo ciążowe :O kobieta ktora jest ze mna w sali chrapie jak niedzwiedz a z usg lozysko dość dojrzale zdaniem gina kwalifikuje sie do porodu pepowina ma prawidlowe przepływy a waga malej to 2600 - 3000 i teraz to juz nie wiem sama co myslec w szpitalu maja lepszy sprzet niz ten moj gin bo on mi tu ocenil ze ponad 3500 waży :O i wez tu babo myli, pobrali mi krew i mocz aby spr czy zatrucia nie ma zobaczymy co dalej.. Ale mysle ze pewnie na weekend mnie wypuszcza

Ostatnia edycja:
Katska z tego co pamietam juz take co 5 minut to nie sa one przyjemne ale tez bez tragedii. Sama sie zastanawiam czy rozpoznam, bo mnie brzuch ostro twardnieje i to bardzo czesto. Generalnie jest ciagle twardy z malymi przerwami a wiercenie mlodej.

reklama
Co do pomiarów wagi przez usg, to trzeba brać poprawkę na to kto wykonuje :-) ja miałam 2 badania w ciągu 4 dni a różnica w wadze wynosiła 700g :-D

Do góry