reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Macierzyński itp.

ja mam pyt z serii dziwne.
jestem sobie na l4 i powiedzmy mam je do 18 marca. Nagle rodzę 10tego.
Idę do Zus i zgłaszam jakąś rezygnację z tego l4, czy jak. Bo przecież nie może się pokrywać z macierzyńskim?
Któraś wie?

reklama
Hej, dawno dawno mniw tu nie bylo.
w kazdym bądź razie - zus sam sobie wyreguluje kwoty poprostu pozostałe dni przepisze na poczet macierzyńskiego. Jesli zwolnienie masz do 18 a urodzisz 10 to te 8 dni zostanie automatycznie przeniesione na poczet urlopu macierzyńskiego

z paszportem dla dzieci to kiszka,bo dopiero powyżej 5roku życia jest na 5lat w wcześniej co rok trzeba wyrabiać i nowe fotki robić.W tamtym roku mój syn do Włoch na dowodzie pojechał,darmowe wyrobienie i na 5lat,wcześniej 2paszporty mu wyrabiałam:dry:

hej,

tak czytam Was i mam kilka pytań:
1. gdzie trzeba zglosic dziecko do ubezpieczenia? i kiedy?
2. kiedy najwczesniej mozna wyrobic dziecku dowód?
Planujemy wlasnie wyjazd do wloch lub hiszpani w pazdzierniku i pewnie bedzie potrzebny :) ale takie Maleństwo na zdjeciu..hehe :) smiesznie

kurcze ja na czerwiec planuje przyjechać do mamy do polski, to dokumenty o dowód chyba złoże zaraz po porodzie :p

hej,

Planujemy wlasnie wyjazd do wloch lub hiszpani w pazdzierniku i pewnie bedzie potrzebny :) ale takie Maleństwo na zdjeciu..hehe :) smiesznie

1. w zakładzie pracy
2. no Kaj ma taki dowód jak miał 8 mieś chyba :D

hej,

Po urodzeniu dziecka zgłaszasz w pracy , Ty albo mąż na swoje.
A dowod to możesz wyrabiac odrazu nawet po urodzeniu, trzeba tylko iśc do fotografa, mój ma jak miał pare mies, i dowód za darmo na 5 lat

Matko maksymalnie utrudniają wszystko urzędnicy tą papierologią:/ Na wszystko trzeba miec papier no szok:/

A ja mam pytanie czy któraś wie coś o zasiłkach :)?

reklama
Do góry