reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

Witam,
zasnęłam po 1:00 a już od godziny nie śpię, co do mnie nie podobne. Ułożyć się już z tym brzuchem za nic w świecie nei mogę, gimnastykę uprawiałam 40min. a ostatecznie postanowiłam wstać.
Moje Skarby jeszcze lulają, więc w domu taka dziwna cisza.
Lecę herbatkę zrobić i pocelebrować czas dla siebie;-)

Suzi -myślami jestem przy Tobie, kciuki mocno zaciskam!

aghuska - zdrówka dla Męża i tez jestem za dokładnym ustaleniem przyczyny:tak:

andav- super, że jesteście już w domu. A zabawy z latarką próbowałaś? Trzeba wieczorem punktowo latarkę do brzucha przykładać i kierować w dół, Malucha światło ciekawi i możliwe, że za nim pójdzie. Ćwiczenia na piłce i leżenie na lewym boku też pomagają w przekręceniu się malucha:tak: Trzymam kciuki! Czasami dzieci potrafią się przekręcić na chwilę przed porodem.

reklama
Wiolka moze Ty cos wiesz...czy odchodzenie czopa moze sie zaczac "byciem mokra i lepka tam",bo mialam ciemna bielizne i sie nie zorientowalam co do koloru,ale byla bez zapachu...i do tego juz 2dzien mam cala bielizne mokra,choc nie w duzej ilosci,no i jest bezbarwna(mialam juz wiele infekcji,ale to mi na nia nie wyglada).

fiore kurde pewnosci nie mam, ale wydaje mi sie ze u ciebie to raczej nie czop skoro wydzielina jest bezbarna. ja mam cala ciaze tak ze czuje sie mokra tak w srodku i ciagle mi sie wydzielina wygostaje i to nie jest ani infekcja ani nic takiego. poprostu taka juz moja uroda ze cala ciaze musze chodzic z wkladka bo bym miala wiecznie bielizne mokra.przewaznie czop jak odchodzi to sa w nim niteczki kwri lub wydzielina jest brunatna. chyba za wiele nie pomoglam:sorry:

Witajcie Dziewczyny!! Trzymam kciuki za wszystkie Was!!!! Dacie radę!! Mnie od wczoraj gnębią bóle brzucha takie jak na @.
Nospa paracetamol razem nie pomaga dużo. 2.04. byłam u lekarza i niby bez rozwarcia i szyjka trzyma. wiec zeby nie było jak poprzednio....były skórcze, bóle kregosłupa, no a rozwarcia prawie zero..... tyle męki i stresu..... No i malutka jeszcze troszke powinna posiedziec.. chociaz do wizyty u moojego gina 27..uch... i jeszcze święta.. Nic nie zrobiłam jeszcze.. ściskam Was Dziewczyny.

I tak dziekuje serdecznie.
Ja juz sama nie wiem,bo mowie nie spodziewalam sie,zauwazylam "galarete",ale sie nie przyjrzalam,bo nawet nie pomyslalam.Po prostu nie patrzylam-glupota he:sorry:Teraz tez jest podobnie-zawsze galaretkowate,czego wczesniej nie mialam,stad moje zdziwienie.Oj tam,jak sie skurcze zaczna to sie bede martwila ;-)

fiore - czop przypomina w konsystencji galaretkę, mnie odszedł podczas brania prysznica i szykowania się na porodówkę. Myjąc się zauważyłam taką mega ilość śluzu o lekko różowym zabarwieniu, ale nitek i krwi tam nie było, kolor był prawie biały. Nadmiar śluzu na tym etapie ciąży to normalne, sama też ciągle biegam wkładki i bieliznę zmieniać. Poza tym tak jak już pisałam - czop może odchodzić nawet na 2 tyg. przed porodem i nic się nie stanie jak tego nie zauważysz. Porodu z pewnością nie da się przeoczyć;-)

Dziekuje Elvie,czlowiek sie zawsze uczy czegos nowego ;-) Jestem spokojna,bo co ma byc to bedzie,bylebym jeszcze zdazyla sie wyspac,no i jutro pojsc do fryzjera(a co...czasem trzeba byc egoistka:-p).

Czuje sie dobrze dziewczyny tylko jak pisalam czasem twardnieje mi brzuch jakby mlody chcial przez niego wyskoczyc.

elvi- mowisz ze na lewym boku?! wlasnie sie zastanswialam jak lezec i lezalam na plecach troszke wyzej bo wydawalo mi sie logiczne ze wtedy mlody ma wygodniej zeby sie przekrecic. z latarka sprobuje jak tylko to cygaro nie podziala- ty tez mieszkasz w DE? slyszalas cos o tej metodzie ??

reklama
SUZi &&&&&&&&&&&& -czekam na pierwsza fotke!!!:-)

Agashka- bardzo wspolczuje przezyc z mezem!!!!!&&&&&zeby bylo dobrze!!!!

Suzi- to chyba bedziesz druga majowkowo-kwietniowa mama ;-) 37tydz. juz bezpieczny

A ja dzis do domu!!!!! uspokoilyscie mnie z tym twardnieniem brzucha bo ja tez to odczowam...jakby mlody wypinal pupe albo w moim przypadku glowe.... poprosty bede brala wiecej magnezu. Tego przekrecania jednak nie sprobuje chociaz polozna mowila ze tu nikt na sile tego nie robi i ze to bezpieczne....ale ja sie boje ze mam zdrowe dziecko i przy tym przekrecaniu cos by sie stalo.... co sprobuje to-nie wiem czy w polsce jest to znane - podgrzanie malego palca u stopy jakims ziolowym cygarem...niby skutkuje- zobaczymy.
I wiecie co? po tygodniu lezenia w lozku i jedzenia schudlam !!!! smiac mi sie chce :-) nie wiem jak to mozliwe:-)

Do góry