Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witaj .GratulujęWitajcie dziewczyny!!!
Podczytuje was od jakiegoś czasu. Postanowiłam sie ujawnić i przywitać was. Postaram się czasem tu zaglądać , ale za dużo wolnego czasu nie posiadam.

A czemu laparoskopię Ci zrobili w tak małej ciąży ,a nie podali Ci chemii?Czesc Dziewczyny!
Ja chcialam tylko napisac,ze stracilam ciaze.Okazalo sie ze ciaza ma 7-8 tyg i znjaduje sie w prawym jajowodzie.Zrobili laparoskopie i usuneli prawy jajowod z ciaza.Trzymajcie sie.Pozdrawiam!

Na tym USG prenatalnym sprawdzają przezierność karkową i na tej podstawie można określić prawdopodobieństwo czy dziecko nie ma trisomii (zespół Downa) , czy jest prawidłowo ukształtowany kręgosłup i organy wewnętrzne.Wiem wiem pisałam tą odpowiedź suzi ;-), ale ogólnie to ja mam na myśli USG tylko takie dokładniejsze, bez pobierania krwi i tych dodatkowych badań w typowo prenatalnych badaniach. Na tym badaniu USG podają prawdopodobieństwo i procentowy wskaźnik wystąpienia różnych chorób
Amna - strasznie mi przykro!![]()

Jestem terapeutą,pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi,mam niepełnosprawne dziecko w domu ,więc w czym problem?Prenatalnych też nie? Ja tez mam ciąże wysokiego ryzyka i zobacze co mi gin powie...pewnie teraz cos zleciA można zapytać czemu nie chcesz tego typu badan? Oczywiscie jesli nie chcesz odpowiadac to w 100% to uszanuję
:*

Ciesz się ,że nie poroniłaś i nie masz takich doświadczeń ,bo strach Ci w oczy nie zagląda.Czesc dziewczyny
Pisałyście o badaniach koniecznych i mniej koniecznych.Ja uważam ,że często lekarze każą robic badania,ktore nie sa potrzebne.U nas np.jesli nic sie nie dzieje wykonuje sie jedno usg w ok 18-20 tyg ze wszystkimi pomiarami.W poprzedniej ciazy uwazalam,ze to za malo i bardziej sie wszystkim martwilam ale sie ciesze bo ja nienawidze wrecz chodzic do lekarzy i
nawet chodzenie raz na miesiac to dla mnie masakra
Standardem na poczatku sa badania na Hiv,rozyczke,toksoplazmoze,cytologia(wszystko wykonywane przez jednego lekarza) i co wizyte badanie krwi i moczu i mierzenie cisnienia.Ja uwazam,ze to jest wystarczajace

Witaj.Witajcie kochane majóweczki.
Pozwolicie że do Was dołączę??
Wprawdzie nie jestem mamą majową 2012 ale wtedy zostanę szczęśliwą babcią.
Moja córka Natalia ma 19lat i jest w 7tygodniu ciąży.Termin ma na 15maja.
Bardzo męczą Ją mdłości i wymiotuje conajmniej raz dziennie, dzisiaj w drodze autobusem do szkoły musiała wysiąść zwymiotować na przystanku do kosza na śmiecie. Potem czekała na następny autobus, do tego jest senna i czasem kręci jej się w głowie.
Sama też niedawno zostałam po raz trzeci mamunią upragnionego wymarzonego synka (Alexa) a między Natalią a Alexem mam jeszcze jedną corkę Emilię która niedługo będzie miała 17 lat.
Widzę że poruszałyście temat badań prenatalnych, ja robiłam tylko te nieinwazyjne tzn USG prenatalne i z mojej krwi test Pappa, wszystko wyszło super dobrze więc nie było sensu drążyć tematu dalej. A o sens takich badań to nie chodzi tylko tylko o to czy w razie jakby coś było z dzidzią nie tak to czy usunąć czy tez nie ale głównie o że w razie jakby cos było nie tak, można wybrać odpowiedni szpital do porodu gdzie od razu można by było takiemu dzieciątku pomóc, więc ja jestem jak najbardziej za takimi badaniami.
Witaj GosiaczkuWitajcie kochane majóweczki.
Pozwolicie że do Was dołączę??
.