reklama

Maj 2012

Witam sie popołudniem :)

Anik dzieki i widze ze mamy podobny problem z zasypianiem:baffled:
Pieszczoszka buziaczek dla Lauruni w dniu jej swieta:*
Czarnula ja tez stosowalam octanisept, jest rewelacyjny. Psikalam i to wszystko. LAdnie sie zasuszył.A mala ilosc krwi to zupelnie normalne:tak:

Były dzis u mnie koleżanki i dostalismy super nosidełko:-) Następnym razem na zakupy jedziemy w nosidełku:-D

Dobra koniec laby, maly wzywa :confused2:

reklama
Nasz Kazek uwielbia zasypiać mając obok siebie termofor-misia, widać jest mocno ciepłolubny, zasypia sam w lozeczku, po jedzeniu odkładam go do łóżeczka, przytulam do niego termofor i spi. Stas takze sam zasypial i tak jest do dzis, pije mleczko w lozeczku i "mdleje":) u nas takze lekko sączyła sie krew po odpadnieciu kikutka ale polozna stqwwqierdzila ze to normalne, po kilku dniach przestalo i teraz jest ok. psikałam octeniseptem i czysciłam wewnątrz patyczkiem do uszu.

dzieki Dziewczyny, nie mam Octeniseptu i nie mam jak go tutaj kupic, myslicie ze powinnam przemywac spirytusem lub woda utleniona? polozna mowila zeby tylko wacikiem z woda przecierac pepek, kurde normalnie nie wiem co robic :)

A my jeszcze klamerkę nawet mamy. W szpitalu za krótko przycięli pępowinę więc nie dało rady jej ściągnąć. Odpadnie razem z kikutem. Ale nie wiadomo kiedy bo pępowina gruba i potrzebuje czasu żeby się zasuszyć. Na razie według zaleceń położnej- piochtanina i spirytus.

dzieki Dziewczyny, nie mam Octeniseptu i nie mam jak go tutaj kupic, myslicie ze powinnam przemywac spirytusem lub woda utleniona? polozna mowila zeby tylko wacikiem z woda przecierac pepek, kurde normalnie nie wiem co robic :)

Czarnula, ja ani razu nie przemywałam spirytusem, tylko wodą utlenioną. Zmywałam krew i delikatnie strupek. Pępek się ładnie zagoił. Więc spokojnie możesz przemywać.

No właśnie pępek u nas jakby się paprał. Zrobił sie dookoła czerwony a jak się nim rusza to cały czas surowy jest. Zaczęłam przemywać spirytem bo wczesniej tylko to cudo na "O" co piszecie używałam i nie wygląda to za ładnie.

Młody własnie nie śpi trzecią godzinę.... mam problemy żeby go uśpić... nie płacze ale leży i patrzy o spaniu nie mysli....

za to Kazek zasnął dziś bez kąpieli, śpi twardo więc postanowiłam go nie budzić, nie bede wyrywała go z głebokiego snu. upałów dzis nie bylo wiec sie nie spocił z pewnoscia. obudzi sie pewnie koło 4 to wtedy dostanie witaminki, zmienie mu pieluche i posmaruje buzke:) a jutro sie jak zwykle wykąpiemy:)

reklama
No właśnie pępek u nas jakby się paprał. Zrobił sie dookoła czerwony a jak się nim rusza to cały czas surowy jest. Zaczęłam przemywać spirytem bo wczesniej tylko to cudo na "O" co piszecie używałam i nie wygląda to za ładnie.

Młody własnie nie śpi trzecią godzinę.... mam problemy żeby go uśpić... nie płacze ale leży i patrzy o spaniu nie mysli....

dokladnie u mojego malego tez jest pepek jakis taki surowy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry