reklama

Maj 2012

reklama
elcia - my też na 15 i powiem, że troszkę się nabiegałam, najgorzej było z salą, bo ceny niebotyczne. stanęło na 55zł/os, a jak tego dokonałam? - pozbyłam się każdego grama wstydu i się targowałam.
zostało nam ubranko dla Hani, koszula dla Bartka, tort, chrzestny (mój brat nie załatwi bierzmowania) i zaproszenie gości, ale to dziś, bo wczoraj już wypełniłam zaproszenia.

pogoda chłodniejsza, burza była, ale nad nami tylko obrzeża chmur, więc błyskało się, troszkę pogrzmiało, odrobinkę popadało i powiało. temperatura rośnie, ale ja nie narzekam;p

annte - nie mam pojęcia, co jest przyczyną takiego zachowania, ale pierwsza moja myśl - skoro się wypróżniła i jest jej dobrze to ma siłę na zabawę i aktywność, ale skoro prężyła się także przez sen, to raczej przez ten probiotyk - nie było już kupy i gazów, a on dalej działał (nie wiem, czy to możliwe, tak sobie myślę "na głos").
proponuję sprawdzić, czy to to - dać jej jeszcze raz, ale bardziej rozcieńczony i obserwować. jeśli się powtórzy to wiadomo - lepiej nie dawać, ale może to taki dzień?
sama nie wiem - każda interwencja w naturalne działanie organizmu może mieć komplikacje. my jak na razie (odpukać) w żaden sposób nie pomagaliśmy przy kupie, ani gazach (ew. masaże), z tym, że Hania jak nie robi kupy 2 dni, to nic jej nie jest, jedynie jak robi to więcej postęka, ale trwa to z 10minut.

Barti mnie ostatnio dobija - ciągle wyje. teraz na przykład obudził się i płacze, "bo on chce skarpetki" - do tej pory wstawał, wyciągał ubrania z komody i się ubierał. rozumiem jego trudniejszą sytuację, ale nie dajemy mu odczuć, że coś się zmieniło poza mniejszą ilością czasu - ten krótszy spędzamy intensywniej.
teraz KRZYCZY na mnie, że mam mu przynieść ubranka z jego pokoju, bo on nie przyniesie.. widzę w tym rękę moich dziadków, bo nawet w trzymaniu sisiora podczas sikania mu pomagają.. ehh muszę z nim porozmawiać..

Cześć dziewczyny jestem marcówką i razem z moim synkiem bierzemy udział w konkursie i potrzebujemy codziennych głosów z góry dziękujemy
Zagłosuj na maluszka o imieniu Natan - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com

hej.
annte najlepszy dla takiego maluszka jest Dicoflor w kroplach kosztuje ok 30zl:tak:W szpitalu moj maly to dostawal i moja polozna tez polecala:tak:
Moj maly(tylko na piersi) chodzi spac ok 21,pierwsza pobudka miedzy polnoca a 1,druga ok 4-5:tak:Dzis obudzil sie po 4 najadl sie z dwuch cyckow i nie spal do 6:baffled:Gadal do karuzeli,potem obudzil sie o 8.30 na jedzonko:tak:
My mamy chrzciny dopiero 18 sierpnia(moja siostra przylatuje swojego malucha ochrzcic to robimy razem:tak:)jestesmy w trakcie szukania restauracji,bylam w jednej to 90zl za osobe:szok:,a my bedziemy mieli chrzciny w sobote po mszy wieczornej czyli ok 19.30 bedziemy w restauracji,zjemy obiado kolacje i moze jeszcze kawa,herbata i ciasto i do domu:tak:Za 2-3 godziny nie zamierzam tyle placic:no:My mamy miec 32osoby i 6 malych dzieci(nie liczac Franka i Julka),to same rodzenstwo:szok:
U nas dzis pogoda paskudna,od rana pada jachce latooooooo:tak:15st na termometrze:baffled:
Milego dnia

Dorka ja chce te 15'C...u nas jakies odczuwalne o 30'C wiecej :szok::baffled:
Wlasnie sie wymeczalam niesamowicie,ale cale mieszkanie lsni.Umylam podlogi,szafki,okna,starte kurze,zmywarka poszla w ruch,pranie-zrobione rozwieszone,lazienki posprzatane...cale 120m2 mieszkania prawie ze sterylna :-D W miedzyczasie nakarmilam 2x Leo(zjadl na raty i polegl),a teraz moja kochana coreczka rozciapciala mus jablkowy po stole...dopiero co umytym:dry:Kochane dzieciaczki :sorry2:
Za chwile mlodej wlacze bajki,a ja sama polegne w jakims koncie,w oczekiwaniu na pana meza,ktory powienien wrocic za jakies 3h :*

mam pytanie mozna isc na solarium jak sie ma jeszcze mleko w piersiach?
no i jeszcze pytanie takie czy po solarium rozstepy nie beda bardziej widoczne?
śmiało mozesz isc tylko uwazaj po pod wplywem ciepla moze ci poleciec mleczko :sorry2: nawet dziewczyny jak karmia to chodza tylko wtedy zakrywaja czesciowo piersi ;-)

co do rozstepów to róznie to bywa u babeczek ale z reguły staja sie mniej widoczne .

reklama
Hej :)

Unynałam małego w wózeczku i zasiadła do mojej mgr. Co prawda mam teraz teściową w domu, która co prawda przez telefon deklarowała, że w razie czego przejmie małego, abym mogła pisać, ale na deklaracjach się skończyło... więc na kolanach mam laptopa, na kanapie porozkładane książki, a od czasu do czasu jedną nogą bujam wózek...:baffled: oczywiście, żeby moja Maruda zasnęła musiałam wyjść z domu, zrobić kółeczko dookoła bloku :-D:-D i wrócić - śpi przy otwartym balkonie teraz, więc go trochę oszukałam...:sorry2:

My dzisiaj po wizycie u lekarza i szczepieniu. Dowiedziałam się, że na temperaturę najlepszy jest Pedicetamol (niechcący mam go w domu:-D), ale mam nadzieję, że nie będę musiała go używać...
Oczywiście przy szczepieniu serce mi pękało widząc, jak on płacze :-(:-(:-(

U nas wczoraj były 2 burze, dosłownie nad nami - pod wieczór. Jednego grzmotu Krzyś się tak wystraszył, że aż biedny podskoczył i wtulił się mocniej w moją mamę, która akurat go nosiła. Dziś niestety nadal duszno, nie zdziwię się, jak będzie znowu grzmiało (zresztą na telefonie mam zainstalowaną prognozę pogody na bieżąco i niestety, rokowania nie są optymistyczne).
Fiore - ja mojego karmię o 21, dostaje 120 ml, zasypia po 22, czasami ok. 23 dopiero i od 2 nocy budzi się DOPIERO o 6 rano :szok:

annte - nie pomogę, bo mój brał Lakcid, ale odstawiłam, kiedy kupy zaczęły się pojawiać co 2 dni same. A takie machanie rączkami i nóżkami to u nas zwyczajowo, Mały po prostu tak kopsia jak mały pajacyk kiedy się cieszy lub bawi :tak:

Co do rodziny ja mam brata młodszego, a mój M jest jedynakiem. A z trochę dalszą rodziną zawsze jakieś kontakty są, ale szału nie ma ;-) sporadycznie ;-);-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry